UNICEF a 7. GyerekARC-on

UNICEF a 7. GyerekARC-on
BIOX, a kis űrlény, a Gyerek ARC kabalafigurája, idén is felhívással fordul a 6-14 éves gyerekek felé. 
 
BIOX saját tapasztalata alapján rájött, hogy a friss levegőn átélt élmények, és a szabadban termett zöldségek, gyümölcsök fogyasztása mennyire jó közérzetet okoznak.  De míg számára a xenori körülmények között a földi élet feltételei csak egy rövid tábor idejére valósulhattak meg, addig a földi gyerekek akár minden egyes nap élvezhetik ezeket az adományokat. „Mutassátok meg rajzaitokon, ti mikor éreztétek magatokat egészségesnek, ragyogónak, felhőtlenül boldognak. Jelige: "Itt vagyok, ragyogok!" – invitálja pályázásra BIOX a gyerekeket.
 
A pályázatot kiíró ARC, valamint a pályázat főtámogatója a Tesco, ezzel a kerettörténettel szeretné az egészséges életmódra irányítani a gyerekek figyelmét, és hangsúlyozni a rendszeres mozgás, a szabad levegőn eltöltött órák, valamint az egészséges táplálkozás fontosságát.
 
A pályázati kiírás külön szólítja meg az általános iskolák közösségeit.
 
A kiállításon a legtöbb pályaművel szereplő 3 iskola, értékes díjakat kap a Tesco jóvoltából, az 1. helyezett iskola 30 tanulója pedig a budapesti Millenáris Parkban megrendezendő Gyerek ARC kiállítás megnyitójára/díjátadójára utazhat az áruházlánc támogatásával.
 
Az UNICEF is csatlakozott a pályázathoz. A legtöbb kiállításra beválogatott pályaművet beküldő három iskolában az UNICEF megtartja „Ébresztő-óra" című, gyerekeknek szóló programját, melynek témája a gyermekjogok és a gyermekek helyzete a világban. A programról további információk az UNICEF weboldalán találhatók: www.unicef.hu/ebresztoora
 
Az UNICEF kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek részt vehessenek az őket érintő döntésekben, ezért az idei Gyerek ARC zsűrijében a tavalyi pályázat egyik győztese is részt vesz. Ő ítéli oda az UNICEF Magyar Bizottság „Gyerekszem" különdíját kedvenc pályaművei alkotójának a 6-9 és 10-14 éves korcsoportokban.
 
A legjobb 70 rajzból idén is látványos óriásmolinó kiállítás születik, amely 2014. május 24-től június 29-ig a budapesti Millenáris Parkban tekinthető majd meg. A kiállítás helyszínét a WING Zrt., és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete biztosítja. 
 
Az ARC 2014. április 15-i, keddi határidővel várja a 6-14 éves pályázók alkotásait. 
 
A pályázati kiírás teljes szövege, a pályázati feltételek és a pályázás módja a www.arcmagazin.hu weboldalon olvasható.
 
 

Bankszámlaszám

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni a rászorulókon, támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:

Adományvonal

Már egyetlen telefonhívással vagy egy SMS elküldésével is életet menthet!
Hívja a
136 66
számot,
vagy küldje el SMS-ben az UNICEF szót ugyanerre számra, és adományozzon 500 Ft-ot a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek!

A 136 66 számot a Vodafone, a Telenor, a Magyar Telekom, az Invitel és az UPC ügyfelei tudják hívni.

A megosztás is segít

Az Ön megosztásával több emberhez juttathatjuk el üzeneteinket és ezáltal több rászorulónak segíthetünk, hogy jobb körülmények között élhessenek.