4 éve tartó borzalom

A közel négy éve tartó szíriai konfliktus a legnagyobb humanitárius és biztonsági válság a második világháború óta.

Folyamatos az emberi jogok megsértése, mint a gyermekek elleni súlyos erőszak, az ostromállapotok, a válogatás nélküli támadások sűrűn lakott területek ellen, a polgári infrastruktúra (iskolák, kórházak, vízhálózat, templomok) célba vétele, valamint a humanitárius dolgozók és létesítmények elleni támadások.

191 000

Az ENSZ becslése szerint 2014 áprilisáig több mint 191 ezren vesztették el életüket (beleértve a véletlenszerű katonai támadások és a tárgyalás nélküli kivégzések során meggyilkolt civileket), és közel egy millió ember sebesült meg.
A szíriai humanitárius helyzet továbbra is riasztó mértékben romlik, a heves harcok miatt tömegek menekülnek el otthonukból. Súlyosbítja a válságot a tartós és erősödő erőszak, a szétzilált közszolgáltatások, a mélyülő recesszió, valamint a kétoldalú és a pénzügyi szankciók is.

Hány embert érint a szíriai válság?

2014. november 1-i adatok:
• Körülbelül 12,1 millió ember szorul humanitárius segítségre, akik közül 5,6 millióan gyermekek
• 7,6 millió embert űztek el otthonukból, akik közül 3,5 milliónyian gyerekek
• A humanitárius szervezetek számára nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthető területeken élők száma 3,5 millióról 4,8 millióra emelkedett. Ebbe beleszámít az a legalább 241 ezer ember, akik a kormány vagy az ellenzéki erők által ostromlott területen élnek.

Az UNICEF partnereivel a helyszínen dolgozik. Védelmet, oktatást, ruhát, élelmet, tiszta vizet és gyógyszert biztosít a menekülteknek, de a téli időszak mindig nehezebb. Segítséget kérünk! Adományával Ön is segíthet!

http://adomany.unicef.hu/