Tél a menekülttáborokban

Az UNICEF a téli hideg ellen takarókat, meleg kabátokat, speciális téli csomagokat ad a menekülttáborokban élő gyerekeknek és családjuknak.

 

Eddig 5000 gyereket  sikerült kimenekíteni Aleppo keleti részéről. Ezek a gyerekek Jibreenben kaptak menedéket, ahol az UNICEF-től a téli időjárás miatt speciális csomagokat kapnak, meleg takarókkal, téli kabátokkal.
Az ENSZ gyerekjogi egyezménye szerint minden gyereknek joga van a játékhoz. Szíriában, a háborúban azonban nem biztonságos a gyereknek kimenni az utcára, játszótérre. De az UNICEF nem ismeri a lehetetlent, és földalatti játszótereket hoztak létre, mert a háborúban élő gyerekeknek is joguk van a normális gyerekkorhoz. A játszótéren kívül működnek föld alatti iskolák is, ahol nagyobb biztonságban tanulhatnak, fejlődhetnek a gyerekek.

One year-old baby Rukaia fled eastern Aleppo with her parents and four siblings last week. The family is now staying at a former warehouse turned into a shelter in Jibreen, on the outskirts of Aleppo. With dropping temperatures, parents are struggling to keep their children warm. Rukaia, along with 5,000 other children in shelters just received new winter clothes from UNICEF. Each winter kit contains a wool hat, scarf and gloves, a winter jacket, trousers, sweater, socks, shoes and thick pyjamas.