A Pampers és az UNICEF: együtt az anyai- és újszülöttkori tetanusz (MNT) visszaszorításáért

Az édesanyák egyesült erejének köszönhetően a Pampers az UNICEF-el együttműködve 2012-re sikeresen felszámolta az anyai- és újszülött kori tetanusz (MNT) okozta halálozásokat a világ 8 országában: Ugandában, Szenegálban, Mianmarban, Libériában, Ghánában, Kelet-Timorban, Burkina Fasóban és Bissau-Guineában. A hír okot ad az ünneplésre, azonban a világ 33 legszegényebb országában még mindig minden 9. percben meghal egy csecsemő a tetanusz okozta halálos, ám megelőzhető fertőzésben.

A Pampers és az UNICEF kéri az édesanyákat a világ minden pontján, hogy támogassák és csatlakozzanak kampányához, melynek célja, hogy minden országban felszámolják az anyai- és újszülött kori tetanuszt.

„Az anyai- és újszülött kori tetanusz könnyen megelőzhető lenne. A megoldás a kezünkben van, mégis, a szomorú igazság, az, hogy 58.000 újszülött hal meg évente ebben a pusztító betegségben, és jelenleg is a világ távoli és legszegényebb országaiban körülbelül 130 millió nő és születendő kisbabájuk veszélyeztetett az MNT által. Ezek a halálesetek egy egyszerű oltási program által könnyen megelőzhetőek volnának. Az Ön támogatásával segíthetünk a veszélyeztetett anyákon és újszülöttjeiken, hogy ők is biztonságban legyenek a baktérium okozta fertőzéstől.”– nyilatkozta Dr. Rownak Khan, az UNICEF senior immunizációs szakértője.

Szenegál egyike azoknak az országoknak, ahol az elmúlt négy évben a Pampers támogatásával sikerült visszaszorítani a betegséget: 3 millió oltás, 250 munkatárs és 800 önkéntes segítségével több mint egymillió gyermeket váró nőt oltottak be, az ország 16 különböző körzetében.

Az édesanyák segítségével a Pampers nagymértékben hozzájárult a betegség visszaszorításához. 2006, a Pampers-UNICEF együttműködés kezdete óta a vállalat 300 millió oltóanyaggal járult hozzá az UNICEF MNT-programjaihoz. A cég segítségével 2012 végére várhatóan további kilenc ország éri el tervezett oltási programjaink befejezését. Ez azonban csak a kampányban résztvevők további aktív hozzájárulásával valósulhat meg.

Hogyan segíthet?

1 csomag = 1 oltás

2012. október és december között Ön is segítheti a Pampers és az UNICEF munkáját, hogy a fejlődő világban élő, a tetanusz által veszélyeztetett gyermeket váró nők és születendő kisbabáik védve legyenek a halálos megbetegedéstől. Minden egyes megvásárolt Pampers-UNICEF csomag után a Pampers egy, az MNT elleni oltóanyagot biztosít az UNICEF tetanusz elleni kampányához.

Az anyáknál és újszülötteknél megjelenő tetanusz teljes mértékben megelőzhető védőoltásokkal és higiénikus szülészeti eljárásokkal.

1000 db tetanusz oltás 13.000 Ft-ba kerül, egy oltóanyag 13 Ft. Az UNICEF rendszeres adományozójaként egy éven át, havi 2600 Ft rendszeres adományozójaként 2400 gyereket menthet meg!

Rendszeres adományozói programunkról bővebben az alábbi linken tájékozódhat: http://adomany.unicef.hu/