Egymillió gyermek számára javult az oktatás az UNICEF-nek és az ING-nek köszönhetően

Az UNICEF és az ING, egy hollandiai központú banki és pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat, ma bejelentették egy évtizedre visszanyúló partneri kapcsolatuk megújítását, amely eddig több mint 1 millió gyermeknek biztosított hozzáférést jobb minőségű oktatáshoz a világ legnehezebben megközelíthető helyein.

Az elmúlt 10 év során az ING világszerte arra ösztönözte alkalmazottait és ügyfeleit, hogy gyűjtsenek adományokat az UNICEF számára, ezzel elősegítve a gyermekek oktatáshoz való hozzáférésének javítását Brazília, Etiópia, India, Nepál és Zambia távol eső közösségeiben.

„Az ING is osztja az UNICEF mély elkötelezettségét a gyermekek és fiatalok életének és jólétének javítása iránt” – nyilatkozta Koos Timmermans, az ING banki szolgáltatásokért felelős Igazgatótanácsának tagja és alelnöke. „Közös meggyőződésünk, hogy az oktatás alapvető építőköve a gyermekek és az őket körülvevő társadalom fejlődésének. Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleink és alkalmazottaink támogatásával az ING–UNICEF partnerség 1 millió hátrányos helyzetű gyermek életében hozott pozitív változást.”

A partneri kapcsolat keretében 17 000 tanár részesült képzésben, és abban is döntő szerepe volt, hogy új módszereket fejleszthessenek ki a perifériára szorult gyermekek elérésére. Az ING az egyik első befektető volt 2006-ban, amely támogatta az Alternatív Alapfokú Oktatási (ABE) Központok létrehozását, biztosítva ezzel a nagyon is szükséges oktatási lehetőségeket Etiópia pásztorkodásból élő gyermekei számára. A stratégiát mára teljes mértékben sikerült integrálni az ország oktatási rendszerébe. Nepálban szintén az ING volt az első befektető, amely 2013-ban támogatta a „Fiatalkorúak Fejlesztése és Részvétele” programot, amelynek segítségével szociális készségekhez és pénzügyi ismeretekhez segítették a fiatalokat.

A partneri együttműködés második szakasza a kamaszkorú gyermekekre fog koncentrálni. Bár az elmúlt évtizedekben a világ figyelemreméltó haladást ért el több millió gyermek helyzetének javításában – gyermekhalandóság csökkenése, az általános iskolába beíratott gyermekek számának növelése, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés kiterjesztése –, túlságosan is sokakat hagytak hátra világszerte az 1,2 milliárd serdülőkorú fiatalból.

„Az UNICEF hálás az ING-nek – különösen dolgozóinak és ügyfeleinek – a gyermekek életének és jövőjének javítása iránti elkötelezettségükért” – mondta Anthonly Lake, az UNICEF igazgatója. „Izgalommal tölt el bennünket, hogy az ING-vel kötött partneri megállapodás megújítása keretében a serdülőkorú fiatalok elérésére koncentrálunk, hogy segítsünk nekik azoknak az ismereteknek és készségeknek a fejlesztésében, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy szebb jövőt építsenek maguk, családjaik és az őket körülvevő társadalmak számára.”

Az elkövetkező három évben a megújított partneri kapcsolat célja, hogy hat országban – Indonéziában, Koszovóban, Montenegróban, Nepálban, a Fülöp-szigeteken és Zambiában – 335 000 fiatalt érjenek el, felruházva őket olyan szociális készségekkel és pénzügyi ismeretekkel, amelyek révén felnőttként a társadalom teljes értékű tagjaivá válhatnak.

Kapcsolódó dokumentumok:

  • Egymillió gyermek számára javult az oktatás az UNICEF-nek és az ING-nek köszönhetően

    UNICEF-ING-PR-Final_HU.docx

    24.91 kB

    Letöltés