Gyermekjogi Civil Koalíció

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány kezdeményezésére és közreműködésével 2015. február 13-án megalakult a Gyermekjogi Civil Koalíció.

A szakmai fórum célja a párbeszéd és az aktív együttműködés előmozdítása a gyermekek védelmével és a gyermekjogok érvényesítésével foglalkozó civil szervezetek és szakértők között, valamint a gyermekjogokkal kapcsolatos egységes fogalomrendszer kidolgozása, továbbá az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága által, Magyarország számára megfogalmazott ajánlások végrehajtásának és az ENSZ emberi jogi bizottságai számára küldendő következő jelentések előkészületeinek elősegítése.

A koalícióhoz olyan, a gyermekek védelmével és a gyermekjogok érvényesítésével foglalkozó civil szervezetek és szakemberek csatlakoztak, akik az ENSZ Gyermekjogi egyezményének rendelkezéseivel teljes összhangban végzik tevékenységüket, és aktív szerepet vállaltak a szakmai együttműködésben.

A koalíció, illetve a különböző témakörök köré szerveződő munkacsoportok (pl. oktatás, gyermekvédelem, fogyatékosság, gyermekekkel szembeni erőszak, nemzetközi advocacy) találkozókat tartanak, amelyek alkalmával szakmai kérdésekről tárgyalnak, egyeztetnek.

Amennyiben felkeltette érdeklődését egyéni szakértőként vagy szervezetként munkánk, a belépési nyilatkozat megismerését követően, az alábbi elérhetőségen tud kapcsolatba lépni munkatársainkkal : gyerekjogicivilkoalicio@unicef.hu

Koalíció tevékenysége

 • UPR Children Rights Report Hungary

  child-rights-NGO-coalition-report_HUN1.pdf

  977.60 kB

  Letöltés
 • Belépési Nyilatkozat

  Gyermekjogi-Koalíció-Nyilatkozat.pdf

  226.93 kB

  Letöltés
 • Közlemény a határzárról

  Aggódik_a_Gyermekjogi-koalíció-a-határzár-miatt.pdf

  657.44 kB

  Letöltés
 • Közlemény a határőrizeti eljárásról

  közlemeny_2017-02-20.pdf

  357.74 kB

  Letöltés
 • A fogyatékos gyerekek jogai – CRPD felülvizsgálat

  List-of-issues-submissions-prepared-by-the-Child-Rights-NGO-Coalition-1.pdf

  523.89 kB

  Letöltés