UNICEF a világban

Jemen

6 millió jemeni gyerek számára biztosít védőoltást az UNICEF

2017. december 20-án egy  UNICEF által bérelt repülőgép landolt Szanaa-ban és közel hatmillió adag életmentő oltóanyagot juttatott el a térségbe azoknak a gyermekeknek a védelmére, akiket számos betegség, például a torokgyík fenyeget. A megbetegedés, amely akár halálos kimenetelű is lehet, nemrégiben ütötte fel a fejét, és a jelentések szerint már több mint 300 embert fertőzött meg, illetve 35 áldozatot követelt.

Közel 1000 nap telt el a konfliktus elmérgesedése óta Jemenben. Az ország a világ azon térségei között van, amelyeket a humanitárius borzalmak különös mértékben sújtanak. A helyzetet és a sürgős reagálást pedig tovább nehezítik az üzemanyagra és az élelmiszer-behozatalra vonatkozó korlátozások. Ezek az intézkedések csak tovább növeli a Jemenben élő gyermekek szenvedését, akiket már így is halmozottan fenyegetnek a betegségek, az alultápláltság és az erőszak.

„A Jemenben élő gyerekek beoltása most különösen fontos, hiszen ezáltal megvédhetjük őket a végzetes betegségektől. Alapvető szükséglet, hogy az oltóanyagok és egyéb életmentő szállítmányok továbbra is országszerte akadálytalanul eljussanak a jemeni gyerekekhez. Milliók számára ez jelenti most az egyetlen mentőövet”- mondta Meritxell Relano, az UNICEF jemeni képviselője.

Az UNICEF felszólítja a feleket, hogy engedélyezzék a humanitárius segítséghez való akadálytalan hozzáférést Jemen teljes területén, így a tengeren és a reptereken is, és igyekezzenek megkönnyíteni az országban élő gyerekek számára történő életmentő ellátmányok szétosztását.

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek

Havi rendszeres adományoddal sokat tehetsz a világ gyermekeiért.

Segítek