2015 tavaszán erős földrengés rázta meg Nepált. A 7,9-es erősségű földrengés több mint 2,8 millió embert érintett. Közülük 1,1 millió gyermek.

A természeti katasztrófa körülbelül 8000 halálos áldozatot követelt, és 22 ezren megsebesültek. A földrengés épületeket, lakóhelyeket tett a földdel egyenlővé.

A katasztrófa április 25-én történt, melyet két és fél héttel később egy 7,3-as erősségű utórengés követett. A humanitárius segítségre továbbra is óriási szükség van. Az UNICEF az első napoktól kezdve jelen volt Nepálban, és továbbra is fáradhatatlanul dolgozik, hogy a nepáli gyerekek megfelelő védelemben és segítségben részesüljenek.

Az UNICEF fokozott figyelmet fordít a tiszta ivóvíz biztosítására, melyhez a lakosság igen korlátozottan fér csak hozzá. Ezáltal – többek között – csökkenteni tudja a szennyezett vízzel terjedő betegségek kialakulásának esélyét.

Az UNICEF munkatársai ezen kívül menedékhelyeket, szállásokat hoznak létre, valamint egészségügyi ellátásban részesítik a rászorulókat.

Nagy hangsúlyt fektetnek az oktatás újraindítására is. A földrengés több ezer iskolát döntött romba, és mintegy 32 ezer osztálytermet törölt el a föld felszínéről, 15 352 pedig megrongálódott.

Az UNICEF eddigi eredményei Nepálban:

235

235 átmeneti oktatási központ és tanulóhelység kialakítása a gyerekek számára

2210

2210 gyermek részesült pszichológiai támogatásban

15

15 óvóhely létrehozása várandós nők, újdonsült anyukák és újszülöttek részére

13 000

több mint 13 ezer anyuka kapott táplálkozási tanácsokat

Ha úgy érzi, szívesen támogatná az UNICEF munkáját, látogasson el ide:  www.segitekunicef.hu

Köszönjük adományát!

Forrás:

https://www.unicef.org.nz/nepal

( utolsó frissítés: június 11. )

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek

Havi rendszeres adományoddal sokat tehetsz a világ gyermekeiért.

Segítek