Nepál

2015 tavaszán erős földrengés rázta meg Nepált. A 7,9-es erősségű földrengés több mint 2,8 millió embert érintett. Közülük 1,1 millió gyermek.

A természeti katasztrófa körülbelül 8000 halálos áldozatot követelt, és 22 ezren megsebesültek. A földrengés épületeket, lakóhelyeket tett a földdel egyenlővé.

A katasztrófa április 25-én történt, melyet két és fél héttel később egy 7,3-as erősségű utórengés követett. A humanitárius segítségre továbbra is óriási szükség van. Az UNICEF az első napoktól kezdve jelen volt Nepálban, és továbbra is fáradhatatlanul dolgozik, hogy a nepáli gyerekek megfelelő védelemben és segítségben részesüljenek.

Az UNICEF fokozott figyelmet fordít a tiszta ivóvíz biztosítására, melyhez a lakosság igen korlátozottan fér csak hozzá. Ezáltal – többek között – csökkenteni tudja a szennyezett vízzel terjedő betegségek kialakulásának esélyét.

Az UNICEF munkatársai ezen kívül menedékhelyeket, szállásokat hoznak létre, valamint egészségügyi ellátásban részesítik a rászorulókat.

Nagy hangsúlyt fektetnek az oktatás újraindítására is. A földrengés több ezer iskolát döntött romba, és mintegy 32 ezer osztálytermet törölt el a föld felszínéről, 15 352 pedig megrongálódott.

Az UNICEF eddigi eredményei Nepálban:

– 235 átmeneti oktatási központ és tanulóhelység kialakítása a gyerekek számára

– 2210 gyermek részesült pszichológiai támogatásban

– 15 óvóhely létrehozása várandós nők, újdonsült anyukák és újszülöttek részére

– több mint 13 ezer anyuka kapott táplálkozási tanácsokat

Ha úgy érzi, szívesen támogatná az UNICEF munkáját, látogasson el ide:  www.segitekunicef.hu

Köszönjük adományát!

Forrás:

https://www.unicef.org.nz/nepal

( utolsó frissítés: június 11. )