Szíriai gyerekeken segít az easyJet és az UNICEF

A szíriai konfliktusban érintett több százezer gyermek számára szervez gyűjtést az UNICEF és a brit légitársaság, a ‘Change for Good’ elnevezésű programjuk keretében. Az easyJet utasai február 1-től március 15-ig 600 útvonalon, és több mint 43 000 járaton adakozhatnak a jó ügy érdekében.

A fedélzeti adománygyűjtésből összegyűlt összegből takarókat, ruhákat és életmentő egészségügyi csomagokat küldenek gyermekek százezreinek, akik jelenleg is a szélsőséges téli időjárás viszontagságaival küzdenek a menekülttáborokban. Az adományokkal a gyermekek félbemaradt iskoláztatását is támogatja az UNICEF és a légitársaság.

Az easyJet utasok a repülőgépek fedélzetén elhelyezett ‘Change for Good’ perselyekbe helyezhetik el adományaikat.

• 1 euró adományból sapkát és egy pár kesztyűt tudnak vásárolni egy gyermek részére
• 2 euró adomány egy iskolatáskát (füzet, toll, ceruza, radír, színező, stb.) jelenthet egy gyereknek
• 3 euró adomány egy takarót biztosít, amelyre szükség van a fagypont alatti éjszakákon

„A pilótáktól kezdve, a fedélzeti személyzeten és a mérnökökön keresztül mindannyian azon dolgozunk, hogy a szíriai gyermekek életébe a gyűjtéssel valódi változást hozzunk. Büszkék vagyunk arra, hogy az UNICEF-fel működhetünk együtt. Biztosak vagyunk abban, hogy utasaink is mellénk állnak ebben a fontos kezdeményezésben.” – mondta el Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója.

„A menekülttáborokban élő gyermekek számára a hideg most élet és halál kérdése. Az easyJet utasai már korábban bizonyosságot tettek nagylelkűségükről, reméljük, ezúttal is segítenek nekünk abban, hogy a szíriai konfliktus gyermek áldozatai meleg, biztonságos és egészséges körülmények között vészeljék át ezt a szükségállapotot.” – tette hozzá David Bull, a világ legnagyobb gyermekekkel foglalkozó humanitárius szervezetének, az UNICEF-nek brit ügyvezetője.

 

A Change for good-ról:A kezdeményezés keretében az UNICEF a világ vezető légitársaságaival, többek között az American Airlines-al, a Quantas-szal, a Cathay Pacific-kel és az easyJet-tel működik együtt, amelynek keretében eddig több mint 53 millió fontot (nagyságrendileg 18 milliárd forint) gyűjtött össze.