Új partner segíti az UNICEF Jogsegély-szolgálatát

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány 2016-ban indította el Jogsegély-szolgálatát az ELTE Bibó István Szakkollégiummal együttműködésben. Honlapunkon keresztül (unicef.hu/unicef.jogsegely) fordulhatnak hozzánk szülők, szakemberek, felnőttek, de akár gyerekek is egy anonim módon is kitölthető űrlap segítségével. Eddig az így beérkezett ügyeket az ELTE Bibó István Szakkollégium hallgatói válaszolták meg, szakkollégiumi órájuk keretében, szakember segítségével.

Az elmúlt egy évben Jogsegély-szolgálatunk nagy népszerűségre tett szert, tapasztalataink alapján leggyakrabban erőszakkal, gyermekbántalmazással, gyermekelvitellel kapcsolatos ügyekben kerestek meg minket a szülők és hozzátartozók.
Az idei évtől megújul szolgáltatásunk, és a Dr. Szűcs Andrea Ügyvédi Iroda és partnerei is segítik majd az UNICEF Magyarország Jogsegély-szolgálatát.
Dr. Szűcs Andrea 1971 óta ügyvéd. Tagja volt a 25-ös, majd a 44-es Ügyvédi Munkaközösségnek, 1991 óta a Dr. Szűcs Andrea Ügyvédi Iroda vezető ügyvédje.
1983-ban választották először a Budapesti Ügyvédi Kamara titkárává, a Kamara elnökségi tagja volt több mint 20 évig. 2002-ben választották meg a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnökhelyettesévé, 2004-ben Alapító Elnökként választották meg a Magyar Ügyvédnők Egyesületében, 2006-ban a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökhelyettesének választották meg.
Az ELTE Jog-és Államtudományi Kar Büntetőjog Tanszékén alternatív tárgyként “A család és az erkölcs büntetőjogi védelme” címmel 8 éven át oktatott, éveken keresztül az Igazságügyi Minisztérium szakvizsga bizottsági cenzora volt, továbbá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem meghívása alapján polgári jogból államvizsga elnöki feladatokat látott el. Számos kitüntetést kapott, többek között 1998-ban Eötvös-díjat, 2002-ben Kiváló Ügyvéd díjat, 2008-ban Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti-keresztjét, 2011-ben Pro Collegia Advocatorum ügyvédségért, 2013-ban Deák díjat. Hosszú évek óta szerepel rendszeresen a sajtóban, részint publikációkkal, részint szakértő interjúalanyként.
Dr. S. Tóth Tímea 2016 decembere óta alkalmazott ügyvédként dolgozik a Dr. Szűcs Andrea Ügyvédi Irodában. Ezt megelőzően 7 éven keresztül dolgozott bírósági fogalmazóként, bírósági titkárként, majd büntető ügyszakos bíró volt. Kitűnő szakvizsgával rendelkezik, fő szakterületei a családjog és a büntetőjog.
Dr. Stummer Attila a Dr. Szűcs Andrea Ügyvédi Irodával együttműködő egyéni ügyvéd, szakterülete a büntetőjog és családjog, ezen belül kiemelten foglalkozik a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények sértetti képviseletével. Korábban büntetőbíróként, majd kodifikációs munka során ezen a jogterületen széles körű tapasztalatot szerzett, és részt vett a családon belüli erőszak témakörében indult civil projektben.
Az együttműködés az ELTE Bibó István Szakkollégiummal sem szakad meg, ők továbbra is partnereink a Jogsegély-szolgálatban, és ősszel egy szakmai kiadványban mutatjuk be az elmúlt egy év jogesetekkel kapcsolatos tapasztalatait.