Ajándékozz törődést karácsonyra

 A karácsony a szeretet ünnepe.

Ajándékozz egy esélyt a gyermekeknek!

 

 Adj élelemet, tiszta vizet, higiéniás eszközöket, gyógyszert, vagy oktatási csomagot és szerezz örömöt!

Az UNICEF 190 országban van jelen és partnereivel együtt azért küzd, hogy legyőzhessék az alultápláltságot, beolthassanak minden gyermeket a szükséges védőoltásokkal, tiszta ivóvizet és higiéniás körülményeket biztosítsanak a legrosszabb körülmények között is, valamint hogy a lehető legtöbb gyermeket hozzájuttassanak az alapvető oktatáshoz. A legkisebb adománnyal is védelmet, biztonságot és lehetőséget adsz egy jobb életre!

Táplálás


100 Ft-ból egy gyerek napi egyszer jóllakhat 

A világon jelenleg gyermekek milliói nem jutnak hozzá a megfelelő mennyiségű és minőségű élelemhez. A szárazság, a szegénység és a helyi konfliktus gyakran olyan súlyos élelembizonytalansághoz vezetnek, ami a gyerekek esetében akut alultápláltsághoz és fejlődési zavarokhoz vezet.

 

Az UNICEF munkája során magas kalóriatartalmú élelmiszerkészítménnyel (plumpy nut), terápiás tejjel, terápiás keksszel valamint rehidráló sóval erősíti meg a legyengült gyermekek szervezetét. Egyetlen csomag életmentő táplálék ára csupán 100Ft, amely nélkülözhetetlen segítséget nyújt a betegség leküzdéséhez.

 Segítek

Higiénia


10 Ft-ból 5 liter vizet tisztítunk meg

A tiszta víz és a higiénia biztosítása a gyermekfejlődés egyik legfontosabb pillére, nem mellesleg alapvető jog. Az UNICEF több mint 100 országban dolgozik a vízellátás és higiénikus szennyvízelvezetés javításáért. A közösségek és kimondottan az iskolák számára azért különösen fontos a higiénia és a tiszta ivóvíz biztosítása, mert a szennyezett források megbetegedésekhez és járványok terjedéséhez vezetnek.

 

Egyetlen víztisztító tabletta csupán 10 Ft-ba kerül, amellyel 5 liter vizet lehet biztonságossá tenni. Segíts Te is, hogy minden gyermeknek, éljen a világ bármilyen távoli pontján is, biztosítsuk az alapvető higiéniát és a szomjoltó tiszta vizet.

 Segítek

Egészség


40 Ft egy életmentő védőoltás ára

Naponta mintegy 7.000 csecsemő hal meg a világon. Ezeknek a kisbabáknak több mint 80 százalékát megfelelő védőoltások és egészségügyi ellátás segítségével megmenthetnénk. Számos várandós anyáknak és újszülötteknek adott oltás segít megóvni a gyermeket az életveszélyes betegségektől. 

 

Egyetlen gyermekbénulás elleni védőoltás mindösszesen 40Ft-ba kerül, ami elenyésző összeg ahhoz képest, hogy életmentő segítséget jelent. Az UNICEF számtalan helyzetben, konfliktus vagy katasztrófa sújtotta térségben arra fókuszál, hogy a létfontosságú egészségügyi szolgáltatások biztosítva legyenek.

 Segítek

Oktatás


150 Ft-ből egy diáknak palatáblát adhatunk

A világon ma több mint 260 millió gyermek nem járhat iskolába, ebből 27 millióan azért, mert háborús konfliktus zajlik az országukban. Egyes országokban elterjedt a gyerekkatonaság vagy a gyerekházasság, számos fejlődő országban pedig a mélyszegénység a fő oka annak, hogy a gyermeket kiveszik az iskolából, vagy be sem íratják őket.

 

Az UNICEF azért küzd, hogy minél több gyermeket hozzájuttasson az alapvető oktatáshoz, amelyhez szakképzett tanárokat, oktatási tereket, tanfelszereléseket biztosít. Egyetlen palatábla ára 150 Ft, amelyet egy kisdiák egész éven át használhat.

 Segítek

Meglepetés


Takaróval, ruhával, játékkal az ünnepek alatt is

Bízd ránk, hogy mit tartalmazzon az általad küldött karácsonyi csomag. Az UNICEF ott segít, ahol arra a leginkább szükség van és azzal, amiben leginkább hiányukat lelik a gyermekek. A téli időszakban vastag takarókat, meleg ruházatot és játékot is biztosítunk azoknak a gyerekeknek, akik az ünnepek alatt is nélkülöznek.

 Segítek

AJÁNDÉKOZZ ÉLETMENTŐ SEGÍTSÉGET!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

SEGÍTEK