Gyerekhang

Az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövetei 2018-ban részt vettek a szervezet nagyszabású Gyerekhang programjában.

Flashmob

Flashmobot szerveztek a Corvin Plazaban, hogy emlékeztessék a meglepett járókelőket a Gyerekjogok Világnapjának üzenetére. Adjunk hangot a gyerekeknek, figyeljünk a véleményükre! 👧🏻🧒🏼 Az Operaház gyermekkórusának közreműködésével 120 gyerektől hangzott fel egyszerre P!nk száma, a 🎶What about us?🎶.

Köszönjük a felvételt a Kolibri Pictures nek! A kórus vezetője: Hajzer Nikolett

 

Felszólalás a Parlamentben

November 20-án gyerekek foglalták el a Parlament termeit, részt vettek egy plenáris ülést szimuláló játékban, amelynek keretében pártokat alapítottak, elnököt választottak, törvényjavaslatokat vitattak meg és beszédet mondott az UNICEF Magyarország fiatal nagykövete is.

 

Gyerekzsűri a VERZIÓ Filmfesztiválon

A 15. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon is hangot adtunk a gyerekeknek, és idén az UNICEF Magyarország gyerekzsűrije választotta ki a fesztivál nyertes gyerekfilmjét. A háromtagú zsűri – köztük Fiatal Nagykövetünk, Lázár Lili – a Diák Verzió programjából választhatta ki a nekik legjobban tetsző dokumentumfilmet, melyet az IFI Verzió november 10-i programján hirdettek ki több mint 100 kortársuk jelenlétében. Továbbá Simon Szonja, Somos Emma és Sajti Konor is kiválasztotta kedvenc filmjét a Filmfesztivál kínálatából. Nézzétek meg mit ajánlottak az idei Verzió kínálatából!

Az UNICEF gyereknagykövetei a 15.Verzió filmjeit ajánlják

Az UNICEF fiatal nagykövetei ajánlják a Verzió filmjeit.A forgatáshoz nyújtott segítséget köszönjük az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG)-nak.

Közzétette: Verzio International Human Rights Documentary Film Festival – 2018. október 30., kedd

 

Látogatás a Főpolgármesteri Hivatalban

Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettese a dolgozószobájában fogadta az UNICEF Fiatal Nagyköveteit, mesélt a mindennapi feladatokról, majd megmutatta a Főpolgármesteri Hivatal Dísztermét, ahol a közgyűléseket tartják. A főpolgármester-helyettes és a fiatalok hosszasan beszélgettek az élhető városról, majd a vezető kikérte a gyerekek véleményét néhány várostervezési projektről is.

Somos Emma cikke a SHE.hu-n

Ilyen az igazi szerelem! – Egy mai kamaszlány szerint.

Az emberiség örök témája a szerelem, és néha azt érezhetjük, még a csapból is ez az érzés folyik. Az összes popdal erről mesél, a tini regények a polcon és a sugdolózások fele a suli folyosóján erről szól. Talán a szerelem az az univerzális érzés, amely az összes életkorban és életszakaszban meghatározható, mégis nagyon mulandó, könnyen szem elől téveszthető. 17 éves vagyok, és még nem voltam szerelmes.

Olvassátok el a folytatást ITT !

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek