Az UNICEF-ről

Nagyköveteink

Az UNICEF kiváltsága, hogy olyan elismert hírességek is támogatták a munkánkat, mint Audrey Hepburn és Peter Ustinov. Minden ország, ahol az UNICEF képviselteti magát, rendelkezik Nagykövettel, hazánkban D. Tóth Kriszta az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány Nagykövete. Azonban csak keveseknek adatik meg, hogy globálisan is képviselhessék szervezetünket, ők pedig az UNICEF Jószolgálati Nagykövetei:

D. Tóth Kriszta

D. Tóth Kriszta önkéntes alapon részt vállal a szervezet adományszervezői munkájában. Ötleteivel és kapcsolataival segíti a terveinket, folyamatosan felhívja a figyelmet az UNICEF tevékenységeire, valamint az ő gondozásában jelenhetett meg az első UNICEF szempontokat is figyelembe vevő mesekönyv. Kriszta, mint UNICEF Nagykövet egy önálló magyar program, az Ébresztő-óra arca és aktív résztvevője.

Serena Williams

A világklasszis teniszjátékos Serena Williams 2011 szeptemberében csatlakozott az UNICEF Jószolgálati Nagykövetei közé. Először 2006-ban segítette Serena az UNICEF munkáját, amikor először látogatott el Afrikába a szervezet legnagyobb egészségkampánya során. A látogatása során a teniszező egészségügyi dolgozóknak segített a gyerekeket halálos megbetegedések ellen beoltani, segített a szúnyoghálók kiosztásában, hogy megelőzhessék a malária terjedését és csatlakozott a helyi hatóságokhoz, hogy bemutassa, hogyan lehet ezeket az életmentő eszközöket használni.

Az UNICEF Jószolgálati Nagyköveteként Serena az UNICEF misszióját segíti, hogy a legsebezhetőbb gyermekek is részesülhessenek a megfelelő oktatás lehetőségében az Afrika Iskolái program keretében.

Katy Perry

2013 decemberében nevezték ki az amerikai popsztárt Katy Perryt az UNICEF Jószolgálati Nagykövetének, azzal a különleges céllal, hogy segítse a szervezet munkájába bevonni a fiatalabb korosztály képviselőit annak érdekében, hogy együtt még többet tehessünk a világ legsebezhetőbb gyermekei és fiatal felnőttei életének megsegítéséért.

Az UNICEF Jószolgálati Nagyköveteként Katy legfőbb feladata, hogy segítse a fiatalokat abban, hogy merjenek beszélni azokról a problémákról, amelyeket fontosnak tartanak és merjenek megoldást keresni ezekre a kihívásokra.

2013 elején a világhíres énekesnő Madagaszkárra látogatott, a világ egyik legszegényebb országába, egy UNICEF misszió során, hogy felhívja az oly szükséges figyelmet az ott élő gyerekek helyzetére. 2013 októberében pedig Katy is csatlakozott a Lánygyermekek Nemzetközi Napján tartott ünnepléshez, a ’Roar’ című slágerét a fiatal lányoknak ajánlotta, ezzel is segítve őket abban, hogy a holnap bajnokaivá válhassanak.

Liam Neeson

Az észak-ír világhíres színészt 2011 márciusában nevezték ki az UNICEF Jószolgálati Nagykövetének. Liam és az UNICEF együttműködése még 1997-ben kezdődött, amikor a Változás a Jóért (Change for the Good) program hivatalos arca lett. A kezdeményezés célja, hogy repülőgép utasok már nem szükséges valutáját összegyűjtse és a fejlődő világ gyermekeinek életét támogassa.

A színész Mozambikba is ellátogatott egyik UNICEF missziója során, hogy az UNICEF HIV és AIDS programjait támogassa. Támogatja a Hiszünk a Nullában kampányt, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy lecsökkentse a megelőzhető gyermekkori halálesetek számát.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek