Az UNICEF-ről

Nagyköveteink

Az UNICEF Jószolgálati Nagykövetei a gyermekjóléti szervezet elkötelezett támogatói. A szórakoztatóipar, a zene, a film, a sport, a tudomány kiemelkedő alakjaiként nagy ismertséggel rendelkeznek, amit felhasználnak arra, hogy felhívják a figyelmet a gyerekek jogaira és ismertessék a gyerekek helyzetét a világban. Nemcsak ismeretet terjesztenek, hanem maguk is részt vesznek adománygyűjtő kampányokban.

Az UNICEF első nagykövetének Danny Kaye-t nevezték ki 1954-ben, azóta olyan elismert emberek támogatták már a szervezetet, mint Audrey Hepburn, Roger Moore vagy Peter Ustinov.

.

Az UNICEF Magyarország Nagykövete

Minden ország, ahol az UNICEF képviselteti magát, rendelkezik Nagykövettel, aki helyi szinten vállal kiemelt szerepet a gyermekjóléti szervezet munkájában, a gyerekek jogainak védelmében. Az UNICEF Magyarország Nagykövete D. Tóth Kriszta.

D. Tóth Kriszta

D. Tóth Kriszta önkéntes alapon részt vállal a szervezet adományszervezői munkájában. Ötleteivel és kapcsolataival segíti a terveinket, folyamatosan felhívja a figyelmet az UNICEF tevékenységeire, valamint az ő gondozásában jelenhetett meg az első UNICEF szempontokat is figyelembe vevő mesekönyv. Kriszta, mint UNICEF Nagykövet egy önálló magyar program, az Ébresztő-óra arca és aktív résztvevője.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek