Híreink

10,5 millió gyerek veszélyben az Irma hurrikán miatt

2017. szeptember 08. 17:06

Ahogy Ön most épp ezeket a sorokat olvassa, az Irma hurrikán eléri a Karib-térség partjait, és veszélybe sodorja több mint 10 millió gyerek biztonságát és épségét. Az első jelentések elképesztő károkról adnak hírt. A pusztító esők és a mindent elsöprő szél, amelyet ez a rendkívül erős hurrikán eredményezett, a földdel tette egyenlővé a Barbuda-sziget infrastruktúrájának 90%-át.

A veszély azonban közel sem ért még a végéhez. Családok ezrei Haititől Kubáig épp most készülnek arra, hogy a vihar hamarosan őket is eléri, nem kímélve sem az iskolákat, sem az egészségügyi központokat, sem a családok otthonait. Ezeken a rendkívül szegény és elmaradott szigeteken egy megsebesült gyereknek az életébe kerülhet az, ha az utakat elárasztja a víz, és a központi kórházat lerombolja a vihar.

Az UNICEF már előzetesen a helyszínre sietett, hogy a vészhelyzeteket koordináló központokban megfelelő személyzettel és életmentő szállítmányokkal tudjon beavatkozni a gyermekek védelme érdekében. A szervezetünk gyógyszert, higiéniás csomagokat és ideiglenes sátrakat biztosít a rászorulóknak. Annak érdekében, hogy a koszos vízzel terjedő járványok kialakulását megelőzzük, víztisztító tablettákat, tiszta ivóvizet és a szanitációt elősegítő eszközöket, azaz mobil wécéket és kézmosókat viszünk.

A hurrikán azonban csak most tetőzik, így további segítségre van szükség! Ha Ön is támogatná az UNICEF munkáját, kérjük, hogy kattintson ide!