Híreink

9,2 millió dollár segély szükséges a mianmari áradások károsult gyerekeinek

2015. augusztus 11. 16:11

„ A négy legsúlyosabban érintett régió és szövetségi állam Csin, Magvaj, Szagaing és Rakhine. Itt az áradások az ország leginkább kiszolgáltatott rétegeit sújtották” – mondta Shalini Bahuguna, az UNICEF mianmari megbízott képviselője – „ Ma két további érintett régióba, Bagóba és Ajejarwádiba küldünk csoportokat. Célunk, hogy felmérjük a helyzetet és segítséget nyújtsunk azoknak, akiknek szükségük van rá.”

A kormánnyal együttműködve az UNICEF azon dolgozik, hogy minden érintett gyermekhez eljusson Mianmarban. A szervezet támogatja az állapotfelmérést végző csoportokat szerte az országban, és az árvízzel sújtott régiókban víztisztító tablettákat és más alapvető egészségügyi és higiéniás (water, sanitation and hygiene: WASH) eszközöket osztott szét.

Csin szövetségi államban, amelyet az utakat és hidakat ért károk nagyrészt elvágtak az ország többi részétől, az UNICEF segített latrinákat építeni helyi építőanyagokból. Az államban sok gyermek és család ideiglenes szállásokon lakik.

AZ UNICEF eddig:

  • Segített kiszállítani 860000 víztisztító tablettát, amely 57000 ember 15 napi szükségletét fedezi
  • Szétosztott 6000 higiéniás csomagot, amely körülbelül 30000 embernek elég
  • Szétosztott 150 gyermekvédelmi csomagot, és 40 csomagot gyermekbarát lakóhely kialakításához
  • Ellátta mikrotápanyagokkal a gyermekeket és családokat Csin államban

Ahogy a víz lassan elvonul Mianmar néhány érintett részén, azonnal meg kell kezdenünk minden gyermek és család tönkretett életének újjáépítését. Az újjáépítő intézkedéseknek, amellett, hogy figyelembe veszik a családok azonnali szükségleteit, hosszú távon is meg kell védeniük a gyermekeket a későbbi megrázkódtatásoktól.

Mianmart gyakran érik természeti csapások: áradások, ciklonok, földrengések. Az UNICEF szorosan együttműködik a kormánnyal, hogy javítsák a közösség ellenállóképességét (többek között a szociális védelem kiterjesztésével), és az ország felkészültségét az esetleges csapásokra.

Shalini Bahuguna kijelentette: „ Továbbra is támogatjuk a kormány erőfeszítéseit a szociális védelmi rendszer kiterjesztésére minden  gyermekre és családra, és arra, hogy az intézmények a jövőben jobban felkészüljenek és reagáljanak a természeti csapásokra.”