Híreink

Henrietta Fore váltja Anthony Lake-et az UNICEF élén

2018. január 11. 16:25

Henrietta Fore 2018. január 10-én megtette hivatali esküjét Antonio Guterresnek, az ENSZ főtitkárának az ENSZ székházában, mellyel megkezdte a munkáját az UNICEF hetedik ügyvezető igazgatójaként.

 

2018. január 1-jén nevezték ki Henrietta Foret az UNICEF hetedik ügyvezető igazgatójának. Fore Anthony Lake-et váltja, aki 2017-ben fejezte be második ötéves terminusát az UNICEF ügyvezető igazgatójaként.

Henrietta Fore-nak több, mint 40 éves vezetői tapasztalata van, dolgozott magán szektorban és a közszférában is.

“Nagy megtiszteltetés egy ilyen jelentős szervezethez csatlakozni, amelyet évek óta ismerek és csodálok. Nagyon várom, hogy folytassam az UNICEF munkáját, melynek legfőbb célja, hogy biztosítsa a gyerekek túlélését, harcoljon a gyerekjogokért, segítsen a gyerekeknek a jövőjüket építeni” – mondta Fore.

Az ENSZ főtitkára, Antonio Guterres nevezte ki Henrietta Fore-t az UNICEF ügyvezető igazgatójának, miután egyeztetett az UNICEF irányító testületével.

 

Henrietta Fore életrajza

Jelenlegi megbízatása előtt Fore a Holsman International, egy gyártással és befektetéssel foglalkozó vállalat, igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatója volt. 2007 és 2009 között Fore volt a USAID (az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége) ügyvezetője valamint az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumában a United States Foreign Assistance (az Egyesült Államok azon szervezete, mely külföldi kormányok támogatásával foglalkozik) igazgatója.

2005-től 2007-ig volt Under Secretary of State for Management (ügyvezető államtitkár), és a U.S. Department of State operatív igazgatója. Ezt megelőzően az Egyesült Államok pénzkibocsátójának ő volt a 37. elnöke 2001 és 2005 között. Pályafutásának korábbi szakaszában pedig a USAID-nél volt felelős az ázsiai területért és a magán vállalkozásokért. Dolgozott a Overseas Private Investment Corporation igazgatóságában és a Millennium Challenge Corporationnél is.

Fore több civil szervezetnél is vezető volt, mint például az Asia Society-nél, a Center for Strategic and International Studies-nál, az Aspen Institute-nál, a Committee Encouraging Corporate Philanthropy-nál és a Center for Global Development-nél.

A vállalati szektorban is számos amerikai és nemzetközi cégnél dolgozott vezető beosztásban. 2017. December 31-én Fore lemondott minden igazgatósági pozíciójáról.

Henrietta Fore a Wellesley College-ban szerzett diplomát történelem szakon, majd az Észak-Kolorádói Egyetemen államigazgatási szakon végzett mesterképzést. Férjével négy gyerekük van.

 

 

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek