Híreink

Javul a vízhez, higiéniához és szanitációhoz való hozzáférés Kambodzsában

2017. szeptember 01. 16:03

2016. áprilisával a városi és vidéki területek közötti egyenlőtlenségek még inkább megerősödtek: a Kambodzsában élő vidékiek közel 40%-a nem fér hozzá a tiszta ivóvízhez és csaknem 69%-uk számára a közművesített illemhely sem elérhető, így az emberek több mint fele a nyílt utcán kénytelen elvégezni a dolgát.

IMG_4634

A biztonságos ivóvíz, a tiszta mellékhelyiség és az alapvető higiéniai szabályok betartása óriási befolyással van a gyermekek életére és egészségére. A hasmenéses fertőzések magas előfordulása, amit a gyenge egészségügyi és higiéniai körülmények eredményeznek, gyakran súlyosabb szövődményekhez is vezetnek. Világviszonylatban is egyre több a bizonyíték arra, hogy a megfelelő egészségügyi ellátás a gyermekek fejlődésének és növekedésének alapköve.

UNICEF_BK_June 14, 2017_0057

Az UNICEF többszörösen is kiáll a WASH-sal kapcsolatos kezdeményezések mellett Kambodzsában, beleértve az óvodákat, az iskolásat és az egészségügyi intézményeket is. Az UNICEF a magánszektorral is együttműködik a gyermekek érdekében, hogy olyan higiéniai és víztermékeket hozzanak létre, amelyek piacra kerülésével tartós eredményeket lehet elérni.

IMG_4627