Híreink

Oktatással a rohingya gyerekekért

2018. december 04. 17:13

Továbbra sincs minden gyermek biztonságban

„Ezen a héten több beszámolót halhattunk arról, hogy a Bangladesben élő rohingya menekülteket erőszakosan visszaszállítják Mianmarba. Az UNICEF legnagyobb aggodalma, hogy ez az intézkedés milyen hatással lesz a védelemre szoruló gyermekekre” – mondta Christophe Boulierac, az UNICEF szóvivője.

Az UNICEF és az UNHCR is azt hangsúlyozza, hogy a hazatelepítéseknek önkéntesnek, fenntarthatónak és biztonságosnak kell lennie, az emberi méltóság figyelembevételével. A folyamat során a gyermekeket nem szabad elválasztani a szüleiktől, valamint óvni kell őket az újabb traumáktól és az út nehézségeitől.

„Könnyű megérteni az aggodalmukat. A rohingya gyermekek és családok, akik Rakhine államban maradtak, továbbra is különös nehézségekkel küzdenek, és humanitárius segítségre szorulnak, mivel többségük nem jut hozzá az egészségügyi szolgáltatásokhoz és az oktatáshoz” – tette hozzá Boulierac.

Az UNICEF az alapvető szükségletek kielégítése mellett kiemelten fontosnak tartja az oktatás biztosítását

November közepén az ENSZ Emberi Jogok Főbiztosa arról számolt be, hogy  Észak-Rakhine területén továbbra is folyamatosak az emberi jogi jogsértések, a szervezett gyilkosságok, az erőszakos eltűnések és az önkényes letartóztatások.

Az UNICEF a mianmari humanitárius segélymunkásokkal együtt továbbra is akadálytalan hozzáférést kér a gyermekek által lakott területekhez, hogy eljuttathassa az életmentő segélyeket, amelyek élelmiszert, tiszta ivóvizet, védőoltásokat, alapvető gyógyszereket, higiéniás és oktatási eszközöket jelentenek.

A jövőben célunk, hogy kibővítsük a gyermekek számára létrehozott gyermekbarát tereket és oktatási központokat.

Jelenleg több mint 1100 tanulóközpont működik az UNICEF és partnereinek támogatásával, amelyek segítségével 124 000 gyermeket részesíthetnek alapfokú oktatásban.

Shawkat és Arafa számára az oktatás jelenti a jövőt. Barátok és minden megtesznek azért, hogy segítsék egymást! Nézd meg a videót te is!

 

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek