Híreink

Szabadon bocsátottak több mint 180 gyereket Nigériában

2018. július 10. 16:03

Üdvözölte az UNICEF, hogy a nigériai fegyveres erők szabadon engedtek 183 őrizetben tartott gyereket az északkelet-nigériai Borno állam fővárosában, Maiduguriban, miután tisztázták őket a vádak alól, miszerint a 7-18 éves gyerekeknek közük lehet a Boko Haramhoz, kapcsolatban állhatnak az iszlamista szervezet lázadóival – jelentette az UNICEF Nigéria.

 

„Ez a 8 lány és 175 fiú voltak a fennálló konfliktus első áldozatai, a kiszabadításuk pedig egy fontos lépése a felépülésük hosszú folyamatának”– mondta Mohamed Fall, az UNICEF Nigéria képviselője. “Együttműködünk Borno Állam nőügyekért és társadalmi fejlesztésekért felelős minisztériumával és további partnerekkel, hogy biztosítani tudjunk a gyerekeknek minden szükséges támogatást. Azzal, ahogy a hadsereg és a hatóságok kezelték ezt az intézkedést, kifejezték elkötelezettségüket a konfliktusban érintett gyerekek nagyobb védelme iránt” – tette hozzá.

Mivel a  gyerekeket sokáig őrizetben tartották, orvosi ellátásban részesülnek és pszichológiai segítséget is kapnak, mielőtt újra találkozhatnának családjukkal és reintegrálnák őket a társadalomba

2017 óta az UNICEF több mint 8700 fegyveres erőktől szabadult gyermek társadalmi- és gazdasági reintegrációját támogatta, segített megkeresni családjukat, visszahelyezni őket a közösségükbe, valamint pszichológiai segítségnyújtást, oktatást, szakmai képzést, gyakorlatot is nyújtott számukra.

(A fotók csak illusztrációk, nem a szabadon engedett gyerekeket ábrázolják.)

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek