14 000

Több mint 14000 ebola esetet jelentettek Nyugat-Afrikában 2014 márciusa óta, s a járvány villámgyorsan terjed.

3000

A fertőzöttek egyötöde gyermek.

5100

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint már több mint 5100 ember meghalt. A járvány több módon is érinti a gyerekeket. Sokan megfertőződtek, de van, aki sajnos meghalt, míg mások elvesztették a szüleiket. Iskolák zártak be és a gyerekek kimaradnak az oktatásból.

Az UNICEF elsősorban a járvány sújtotta területeken dolgozik, Libériában, Guineában és Sierra Leonéban. De jelen van az érintett nyugat-és közép afrikai országok mindegyikében – Beninben, Burkina Faso-ban, Kamerunban, a Közép-Afrikai Köztársaságban, Elefántcsontparton, Gambiában, Ghánában, Bissau-Guineában, Maliban, Mauritániában, Nigériában, Szenegálban és Togóban – és segít az Ebola megállításában ellátmánnyal, helyi közösségi és vallási vezetőkkel együtt felvilágosító-tájékoztató kampányaival. Ezek a kampányok elmagyarázzák az ott lakóknak a vírus terjedésének lehetséges módjait, ezáltal kulcsot adnak a megelőzéshez.

5,5 millió

Március óta az UNICEF és partnerei legalább 5,5 millió embert értek el Nyugat-Afrikában és osztottak nekik alapvető egészségügyi felszereléseket.

Az UNICEF az ebola járvány elleni küzdelem egyik fő szereplője. 2014 novemberéig, partnerei segítségével már több mint 3000 tonna ellátmányt – így hálós sátrakat, védőfelszerelést, szemüveget, kesztyűt, gyógyszereket, infúziós folyadékot, szappant, klór koncentrátumot, motorbicikliket, kisteherautókat – juttatott el a régióba.

Az UNICEF alapvető egészségügyi felszereléssel és vízzel ellátott közösségi szolgáltató egységeket is létesít, ahol az ellátást biztosítja és kiképzi a gondoskodást nyújtókat, de képzést és további segítséget nyújt a járvány túlélőinek is Libériában és Sierra Leonéban.

Az ebola kettős járvány: az egyik maga a vírus, a másik a félelem és a közöny.

A vírus természetének, terjedésének megértése, a megfelelő és szakszerű tájékoztatás, és az ebből fakadó magatartás változás az UNICEF hatékony reagálásának kulcsa. Az UNICEF együtt dolgozik a helyi közösségekkel, hogy félelmek és pletykák helyett életmentő információkat juttasson el mindenkihez. Helyi önkénteseink járják a házakat és nyújtanak tájékoztatást. Rádió-és televíziós hirdetésekkel, közérdekű közleményekkel a véleményformálók és vallási vezetők bevonása útján családok százezreit érték már el.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek