Küldjetek jótékony képeslapot Valentin-napra és segítsetek a lánygyermekeken!

Tegyétek különlegessé az ünnepet egy UNICEF-es meglepetéssel, és segítsetek, hogy minden lány szerelemből választhasson párt magának!

Ezen a Valentin-napon oszd meg a szeretetedet azokkal a lányokkal is, akik csak remélni tudják, hogy esélyük lesz szerelemből házasodni. Ha a megszokott ajándékok mellett most jótékony képeslapot is küldötök egymásnak, azzal egyszerre jót is cselekedtek! A felajánlott támogatásotokból ugyanis finanszírozni tudjuk azokat az oktatási programokat, amelyek lehetővé teszik az érintett gyerekek számára, hogy tanulhassanak és kezükbe vehessék a sorsukat. Az oktatás által befolyásuk lehet saját jövőjük alakulására és dönthetnek arról, hogy kit szeretnek és miként élik az életüket! Legyen az idei Valentin-nap egy kicsit más, mint a többi!

KÉPESLAPOT KÜLDÖK    ADOMÁNNYAL SEGÍTEK

 

Valentin-napi képeslapküldés 4 lépésben:

 

1. Válaszd ki az egyszeri támogatásod összegét.

2. Add meg a saját elérhetőségeidet, valamint a címzett nevét és e-mail címét.

3. Írj személyes üzenetet akár a sablont használva, akár a saját gondolataidat megfogalmazva. 

4. Azonnal visszaigazolást küldünk a számodra, címzetted pedig február 14-én kapja meg a képeslapot.

 

Hogyan lesz a jótékony képeslapból segítség?

Adományotokból iskolákat hozunk létre, tanárokat képzünk ki és tanfelszereléseket biztosítunk ott, ahol erre a legnagyobb szükség van. Érzékenyítjük a közösségeket a gyerekek jogaival és szükségleteivel kapcsolatosan, ezzel is lazítva a sokszor mély kulturális gyökerekből eredő szokásokon. Segítjük a gyerekek ellátását, iskolai élelmezését, valamint az alap higiéniás körülményeinek megteremtését.

2.000 Ft

20 db foglalkoztató füzetet és ceruzákat jelent, amelynek segítségével a kisdiákok megtanulhatnak írni és olvasni. Minden gyereknek joga van az alapvető oktatáshoz!

 

KÉPESLAPOT KÜLDÖK

4.000 Ft

25 db palatáblát jelent, amely a papírral ellentétben a legzordabb időjárási körülmények között is tartós felületet biztosít a jegyzeteléshez és gyakorláshoz

 

KÉPESLAPOT KÜLDÖK

15.000Ft

1 db “iskola a táskában” nevű csomagot jelent, amelyben egy 35 fős osztály és 1 tanító számára tanfelszerelések találhatóak: diákonként 1 gyakorlófüzet,  színes ceruzacsomag, vonalzó, hegyező, radír és táska formájában.

KÉPESLAPOT KÜLDÖK

Gyerekházasság - mondjunk nemet rá!

Globálisan a fiatal lányok 21%-a házasodik meg a 18. születésnapja előtt. Ma 650 millió olyan lány és nő él a világon, akiket gyerekként adtak férjhez. 2030-ig további 150 millió lánygyermeket fenyeget a korai kiházasítás veszélye.

Évente 15 millió lányt érint a probléma

A gyerekházasságban nincs semmi romantikus. A kényszer szüli, amelynek okai a szegénységre és nélkülözésre vezethetőek vissza. Az érintett családok számára ugyanis az egyedüli kiutat az jelenti, ha lányaikat hozomány fejében – sokszor már gyerekként – kiházasítják. A kényszerített házasságban élő lányok gyakran serdülőkorukban teherbe esnek, nem ritkán erőszak útján. Fiatal koruk miatt nagyobb eséllyel lépnek fel komplikációk, amelyek mind a saját, mind a magzat egészségét veszélyeztethetik. A házasság ezekben az esetekben nemcsak a gyerekkorukat rabolja el, de a jövőjüktől is megfosztja őket.

Van megoldás! Ha az érintett lányoknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy tanulhassanak és felnőttként munkával kereshessenek pénzt saját maguk és családjaik eltartására, akkor esélyt adunk nekik arra is, hogy a megfelelő időben és szerelemből házasodhassanak, valamint, hogy kezükbe vehessék saját sorsuk alakulását!

KÉPESLAPOT KÜLDÖK    ADOMÁNNYAL SEGÍTEK

 

Veletek együtt küzd az UNICEF a lánygyermekekért!

Tavaly közel 12 millió gyereket értünk el programjainkkal, amelyek keretében ingyenes alapvető oktatást biztosítottunk a számukra. Az UNICEF segítségével több mint 34 millió olyan gyerekeket sikerült visszaültetni az iskolapadokba, akik a szegénység vagy más körülmények okán szüneteltetni vagy feladni kényszerültek a tanulmányaikat.

Mi a gyerekházasság?

A gyermekházasság alatt olyan formális házasságot vagy informális együttélést értünk, amiben 18 évnél fiatalabb gyermekek érintettek. Míg a gyermekházasság világszerte alapvetően csökken, a számok továbbra is aggodalomra adnak okot: egy évtizede minden negyedik, ma minden ötödik lány él kényszerített házasságban fiatalkorúként.

Az okok

Az oktatásból való kimaradás a szegénységgel van összefüggésben: sokuk egzisztenciális bizonytalanságban él, a szülők pedig gyakran azt gondolják, hogy a házasság kiút a nyomorból. Azokat a nőket, akik házasság nélküli párkapcsolatban élnek vagy házasságon kívül esnek teherbe, számos közösség megbélyegzi, a korai házasság ez ellen is véd sok szülő szerint.

A szegénység és nemek közötti egyenlőtlenség az eredője annak, hogy a világon számtalan család jut arra a következtetésre, hogy lányaik számára a házasság és anyaság előnyösebb perspektívát kínál a tanulásnál.

ADJ ESÉLYT A SZÁMUKRA

Következmény

A gyermekházasság kötelékében élő lányokat fokozottan fenyegeti az erőszak, és az a veszély, hogy teherbe esnének azelőtt, hogy fizikailag és szellemileg is érettek lennének az anyaságra. Ezeknek a lányanyáknak a gyermekeik is veszélyeztettek: igen magas annak az esélye, hogy 5 éves koruk előtt elhunyjanak.

A gyermekházasság gyakorlata országonként és kultúránként meglehetősen változatos képet mutat, de a szegénység, az oktatási lehetőségek hiánya és az egészségügyi ellátáshoz való korlátozott hozzáférés egyszerre oka és következménye is a problémának, ilyen módon újra és újra megteremtve és fenntartva az egyénre és a nemzetgazdaságra egyaránt káros folyamatot.

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK

Ismerd meg Faida történetét:

„A mostohaanyám azt akarta, hogy összeházasodjak egy férfival, amikor még csak 13 éves voltam. Ezt én nem akartam, mert tanulni szerettem volna. Így elvitt egy piacra és magamra hagyott. Nem mentem vissza hozzá, ami jó döntés volt. Szeretném folytatni a tanulmányaimat. Mindenképp be akarom fejezni a középiskolát és kereskedőként szeretnék egyszer dolgozni” – meséli Faida.

 

Van megoldás – a csokor virág mellett küldj jótékony ajándékot is!

Az oktatás eszköz arra, hogy a lányok milliói kezükbe vegyék a jövőjüket: az oktatás és a lányok önmagukba vetett hitének megteremtése kínálja a legsikeresebb módot arra, hogy a gyermekházasságok számát csökkentsük. Itt az idő, most kell cselekednünk!

Köszönjük, hogy te is velünk tartasz a gyerekházasság elleni küzdelemben!

KÉPESLAPOT KÜLDÖK

Ha képeslapot most nem küldenél,

de szívesen segítenél gyerekeken, támogasd a munkánkat!

SEGÍTEK