Légy te is rendszeres támogatónk!

Nem kell szuperhősnek lenned ahhoz, hogy jobbá tedd a világot! Elég, ha minden hónapban egy olyan kis összegű felajánlást teszel, amely számodra nem okoz nehézséget, egy gyermeknek azonban a világot jelentheti!

 

2019-ben már egyre több ember számára válik világossá: segítenünk kell azokon, akik nálunk nehezebb sorsa ítéltettek, rajtuk kívül álló okok miatt. A 21. század eseményei bebizonyították, hogy globalizált világunkban már egyetlen krízis sincs túl távol tőlünk. Morális kötelességünk tehát cselekedni azokért, akik védtelenek és kiszolgáltatottak az őket körülvevő környezetüknek. Az UNICEF 190 országban és területen dolgozik azért, hogy minden gyermek számára biztosítottak legyenek a túléléshez és fejlődéshez szükséges körülmények. Segítsd te is a munkánkat és tegyél azért, hogy minden gyermek boldog és egészséges felnőtté cseperedhessen.

 RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Az UNICEF számára a rendszeres és kiszámítható segítség a legértékesebb támogatási forma:

 

  • mert a forrásokat vészhelyzeti segítésnyújtásra és hosszú távú projektekre is felhasználhatjuk
  • egy katasztrófa esetén 48 órán belül meg tudja kezdeni a segélyezési munkálatokat
  • olyan hosszú távú projekteket alakíthatunk ki, mint például egy iskola felállítása és annak működtetése
  • prevenciós és edukációs programokat indíthatunk, amelyekkel küzdhetünk az AIDS, a gyerekházasság és a gyerekmunka ellen.

 

Szervezetünk különösen nagyra becsüli a rendszeres támogatóinkat, és kiemelt figyelmet fordít a velük való kapcsolattartásra. Adományozóinkat havi rendszerességgel informáljuk eredményeinkről, adományozással kapcsolatos kérdésekben pedig telefonos kapcsolattartói csapatunk ad számukra teljes körű tájékoztatást.

 RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Mit jelent adományod a gyermekeknek?

Gyógyszert!

Havi 2000 Ft

minden hónapban 50 gyerek kanyaró elleni védőoltását biztosítja

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Ivóvizet és higiéniát!

Havi 4000 Ft

1 családnak tisztálkodási eszközöket és víztisztító tablettát jelent

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Terápiás élelmet!

Havi 6000 Ft

minden hónapban 3 alultáplált gyermek terápiás élelemmel való kezelését teszi lehetővé

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Ők is az UNICEF rendszeres adományozói!

 

Boldog vagyok, hogy ilyen formában, ha csak egy picit is, de támogatni tudom az UNICEF munkáját és általuk segíthetek a világ legszegényebb gyermekein.

 

Dukai Regina, 2012 óta

TÁMOGATÓ LESZEK

Alapvető tulajdonságom, hogy szeretek segíteni másokon. Anyagi támogatást viszont csak olyan helyre szeretek adni, ahol tudom, hogy a valóban rászorulókhoz jut el. Erre garancia számomra az UNICEF nemzetközi és hazai tevékenysége, ezért nyugodt szívvel támogatom.

Kótiné Dombi Márta, 2016 óta

TÁMOGATÓ LESZEK

“Azt gondolom, hogy ha én ilyen szerencsés vagyok, hogy jó körülmények között élhetek, akkor a legtermészetesebb dolog, hogy támogatom a gyerekeket. Lehetőséget kell nekik is biztosítani, hogy ép és egészséges felnőtté tudjanak válni. Ezért támogatom az UNICEF munkáját több területen is. Ha kell, akkor futócsapatot szervezek, Ébresztő órát tartok vagy támogatom rendszeresen anyagilag. Felelősek vagyunk egymásért és a következő generációért.”

Jókay Tamás, 2017 óta

TÁMOGATÓ LESZEK

Ismerd meg munkatársainkat, akik minden gyermekhez eljuttatják a segítséget!

 

A mai nap rendkívül izgalmasan telt. Iskolatáskákat és tanszereket osztottunk szét egy UNICEF által támogatott iskolában, a kelet-afganisztáni Nargarhar-ban. Az itt élő gyermekek nagy része a háború elől menekült el. Valaha én is menekült gyermek voltam. Mindig ki kellett törölnöm a jegyzeteim a füzetemből, hogy ismét tudjak mibe írni. Ha a munkámra gondolok, büszkeség tölt el, és úgy érzem, ez ad igazi értelmet az életemnek.

Anita Haidary, oktatási szakértő Afganisztánban

A mai munkával töltött nap csodálatos volt a számomra, és még most is örömtől repes a szívem. Reggel a Yambio-i hadsereg 119 gyermekkatonát engedett szabadon az UNICEF közbenjárására, és éppen ma fejezték be az iskolát azok a gyermekek, akiket pontosan egy évvel ezelőtt engedtek el a fegyveres erők szervezetünknek köszönhetően.

Anna Hadjixiros, az UNICEF képviselője Dél-Szudánban

Az Észak-kelet Nigériában dúló fegyveres konfliktusok a gyermekeket érintik a legsúlyosabban, közülük is a lánygyermekeket, akik különösen védtelenek a támadásokkal szemben. A tanácsadás, lelki támogatás és az oktatási programok, amelyekben az UNICEF részesíti őket, reményt és lehetőségeket biztosítanak számukra egy jobb élethez. Engem pedig semmi nem tesz büszkébbé és boldogabbá annál a gondolatnál, hogy van számukra kiút.

Miatta Abdulai-Clark, UNICEF munkatárs Nigériában

Hogyan segít az UNICEF Magyarországon?

Szervezetünk 44 éve dolgozik Magyarországon. A világ legnagyobb és leghosszabb ideje működő gyermekjogi szervezeteként mindig ott segítünk, ahol erre a legnagyobb szükség mutatkozik. Küzdünk a gyerekek jogainak érvényesüléséért, a hátrányos helyzetű gyerekek kiteljesedéséért, a gyermekbántalmazás -és a gyerekkereskedelem ellen, a gyerekek véleményének hangsúlyozásáért, valamint a gyerekek jóllétéért. Tudj meg többet: Hazai munkánk

A te adományoddal Magyarországon és a világ minden pontján elérhetjük a rászoruló gyermekeket és ott segíthetünk, ahol arra a legnagyobb szükség van!

UNICEF a nagyvilágban

Rohingya menekültválság

A bangladesi menekülttáborban élő 145 000 rohingya gyerek az új tanév kezdetétől újra járhat iskolába. Az UNICEF más humanitárius szervezetekkel együtt óriási erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy kiépítsen egy 1600 oktatási központból álló hálózatot a táborban, ami az erőszak elől menekült gyermekek ezreinek biztosítja az alapvető oktatás lehetőségét.

„Már lassan egy hónapja járok ebbe az osztályba” – mondta a 11 éves Minara, aki negyedik osztályos koráig Mianmarban tanult, de Bangladesbe érve kimaradt az oktatásból, mert az ottani iskolák a monszun miatt sárosak és túl melegek voltak. „Nagyon szép itt minden. Végre nem borítja sár a padlót”- lelkendezett a képen látható kislány.

„Sok gyerek szenved lőtt sebtől, vagy az extrém erőszak miatt lelki traumától, amely komolyan befolyásolja a mobilitásukat és az oktatáshoz való hozzáférésüket. Sokan küzdenek tanulási nehézségekkel, testi fogyatékossággal, látássérüléssel és különböző beszédzavarokkal” – mondta Iffat Farhana, az UNICEF Cox’s Bazaar-i oktatásügyi munkatársa. Az UNICEF további oktatási központok létesítésével és tanárok alkalmazásával azt a célt szeretné elérni, hogy minden gyerek számára lehetőség adódjon a tanulásra és fejlődésre.

Bővebben a témáról >>

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Tél a menekülttáborokban – 2018/2019

Téli segítségnyújtó kampányunk elsősorban a Szíriában, Jordániában, Egyiptomban, Irakban, Libanon, Palesztinában és Törökországban található menekülttáborokra fektette a hangsúlyt. A dél-kelet szíriai Rukban menekülttáborába, ahol a mai napig az egyik legsúlyosabb a helyzet, az UNICEF soha nem látott méretű humanitárius segélyszállítmányokat juttatott el idén telén.

A konvojok téli ruházatot, alapvető gyógyszereket, antibiotikumokat, higiéniás csomagokat, terápiás élelmiszer-készítményeket és oktatási eszközöket szállítottak a menekült családoknak. A téli gyermekruhák elkészítésében sok menekült fiatal is segédkezett, akik a libanoni Za’atari menekülttáborban egy UNICEF által támogatott varrótanfolyamon vettek részt. A képzés keretében ebben az évben körülbelül további 1000 db gyermekruházat fog készülni, amelyet az UNICEF és partnerei juttatnak el a jordániai és szíriai menekülttáborokba.

Bővebben a témáról >>

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK