Rajtad áll a jövőd! döntős csapatok

Depriváció Nyomán – nemzetközi döntőbe jutott

A Depriváció Nyománcsapat fiataljai az UNICEF Rajtad áll a jövőd! programja keretében tovább dolgozhatnak terveiken és közelebb kerülhetnek céljaik eléréséhez.  A csapat 2020-ban a projekt folytatásaként segíti Ó-Szajlán (Heves megye) egy új közösségi mosoda megnyitását, saját márkát épít ki, honlapot hoz létre a kezdeményezésnek, valamint a projekt fenntarthatóságán dolgozik tovább. Ebben továbbra is tapasztalt mentorok és az UNICEF által felkért szakértők segítik munkájukat. 

A Depriváció Nyomán csapat tagjai egy 600 fős kistelepülésen élnek, és projektjüket azoknak a fiataloknak segítésére indították el, akiknek nincs megfelelő lehetőségük a tisztálkodásra, ruháik mosására és ezért gyakran kirekeszti őket a közegük. A szegénységben élő fiatalok és gyermekek nehezen tudnak rendszeresen fürdeni és ruháikat tisztítani, ami miatt gyakran kirekesztik őket az iskolában. Ezek a fiatalok magányosak, gyakran kimaradnak az iskolából, és társadalmi kapcsolataik eltűnnek. Gyakran nem is fejezik be az általános iskolát, csak alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek. A megoldás a csapat szerint egy közösségi mosoda és fürdő a falu közösségi házában 

A mosoda mellett a csapat közösségépítő és információs programokat is szervez a helyi fiatalok számára. 

A  Depriváció Nyomán, a Rajtad áll a jövőd! 2018 egyik győztes csapata fiataljai  az UNICEF  Rajtad áll a jövőd! programja keretében tovább dolgozhatnak terveiken és közelebb kerülhetnek céljaik eléréséhez.  A csapat a projekt folytatásaként segíti  Ószajlán egy új közösségi mosoda megnyitását, saját márkát épít ki, honlapot hoz létre a kezdeményezésnek, valamint a projekt fenntarthatóságán dolgozik tovább. Ebben továbbra is tapasztalt mentorok és az UNICEF  által felkért  szakértők  segítik munkájukat.

A Depriváció Nyomán terveinek megvalósítását az Accenture és a Reckitt Benckiser segíti.

 

 

Rajtad áll a jövőd!

Ez a kezdeményezés hátrányos helyzetű fiatalok egyes csoportjait vonja be közös gondolkodásba, amelynek során maguk azonosítják az őket leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki ezek megoldására. Ebben a folyamatban szakértők és mentorok segítik őket, hogy eszközöket találhassanak elképzeléseik valóra váltásához.

Tovább a Rajtad áll a jövőd főoldalra

Támogatni szeretném a Rajtad áll a jövőd! prgoramot

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek