Rajtad áll a jövőd! döntős csapatok

Lótuszok

A Lótuszok csapata állami intézményekben élő fiatalokból alakult, ők a pályaválasztás kapujában álló társaiknak dolgoztak ki mentori programot. Mivel sokan nem ismerik a gyermekotthonban lakó gyermekek helyzetét, így sokaknak vannak előítéletei velük szemben, és ezekkel az előítéletekkel a fiatalok még akkor is szembesülnek, ha már felnőnek és munkát keresnek.  

A BeTÉRőprojekt célja egy közösségi központ létrehozása volt annak érdekében, hogy találkozási pont és közös tevékenységek helyszíne lehessen mind a családban mind a gyermekotthonokban felnőtt gyermekek és fiatal felnőttek számára. A projekt része több mentorprogram is, mely segíti ezeket a fiatalokat a munkakeresésben, a mindennapi hivatalos ügyek intézésében, és felkészítik őket az önálló életre. Ez a program a közös szabadidős tevékenységek segítségével igyekszik legyőzni az előítéleteket azzal, hogy a közösségi térbe járók így jobban megismerik a gyermekotthonban élő fiatalok életét. 

Rajtad áll a jövőd!

Ez a kezdeményezés hátrányos helyzetű fiatalok egyes csoportjait vonja be közös gondolkodásba, amelynek során maguk azonosítják az őket leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki ezek megoldására. Ebben a folyamatban szakértők és mentorok segítik őket, hogy eszközöket találhassanak elképzeléseik valóra váltásához.

Tovább a Rajtad áll a jövőd főoldalra

Támogatni szeretném a Rajtad áll a jövőd! prgoramot

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek