Sajtóközlemények

D.Tóth Kriszta UNICEF Nagykövet lett

2014. október 14. 16:07

Pierce Brosnan, Natalia Oreiro, Claudia Schiffer, Felipe Massa, Emir Kusturica, Lucy Liu, Ewan McGregor és még hosszan sorolhatnánk azon hírességek neveit, akik már régóta egy-egy ország UNICEF Nagykövetei. D.Tóth Kriszta a mai napon ezekhez a nevekhez csatlakozott.

Az UNICEF Magyar Bizottsága már jó ideje keresi Halász Judit, Presser Gábor, Kovács Ági és a Nemzeti Filharmonikusok méltó utódját, hiszen az ő fantasztikus munkájuk, szerződésük értelmében már két éve lejárt.

Ahhoz, hogy valaki az UNICEF Nagykövetévé válhasson hosszú út vezet, hiszen a jelölteknek bizonyítani kell, hogy megfelelnek egy fajta szigorú kritérium rendszernek.

Kriszta immár több mint egy éve aktívan részt vállal a magyar UNICEF munkájában. Önkéntes alapon részt vállal a szervezet adományszervezői munkájában. Ötleteivel és kapcsolataival segíti a terveinket, folyamatosan felhívja a figyelmet az UNICEF tevékenységeire, valamint az ő gondozásában jelenhetett meg az első UNICEF szempontokat is figyelembe vevő mesekönyv.

“Nemcsak megtiszteltetés, hanem óriási felelősség is számomra ez a kinevezés. UNICEF Nagykövetként az a dolgom, hogy hangja legyek azoknak a gyerekeknek, akiket a társadalom nem hall meg, sőt, talán észre sem vesz. Fontosnak tartom, hogy az UNICEF, mint a világ egyik leghitelesebb és leghatékonyabb humanitárius szervezete olyan, mint egy kétkarú óriás. Egyik karjával a távoli országokban élő, számunkra elképzelhetetlenül szerencsétlen sorsú gyerekeken segít, a másikkal pedig itthon tevékenykedik azért, hogy minden magyar gyereknek megadassék a teljes és boldog gyermekkor esélye. Azon leszek, hogy ezeket a karokat a magam eszközeivel még erősebbé tegyem.”

Kriszta, mint UNICEF Nagykövet 2014-ben folytatja a már megkezdett munkákat, ezen felül pedig egy önálló magyar program, az Ébresztő-óra arca és aktív résztvevője is lesz. Az Ébresztő-óra -mely a Telenor támogatásának köszönhetőn indulhat el – , egy játékos iskolai foglalkozás gyerekjogokról, amely ráébreszt, hogy a gyerekkor sokféle lehet, de vannak alapvető dolgok, amelyek összekötnek minden gyereket. A program keretében 2000 iskoláshoz jutunk majd el az ország egész területén.