Sajtóközlemények

Ismét várjuk az 1%-os felajánlásokat

2014. október 14. 14:06

Tudta Ön, hogy Magyarországon 2005. óta jogszabály tiltja a gyermekekkel szembeni erőszak minden formáját?

Tudta Ön, hogy bár hazánkban zéró tilalom van a gyermekbántalmazással szemben, mégis a szülők 70%-a elfogadhatónak tartja, ha megüti a gyermekét?

Tudta Ön, hogy a gyermekek több mint negyede is úgy gondolja, hogy a szüleinek joguk van megütni őt – akár úgy is, hogy annak nyoma maradjon?

A gyermekekkel szembeni erőszak jelenti az egyik legnagyobb gyermekjogi problémát Magyarországon. Hiába tiltják a jogszabályok a gyermekbántalmazást, a szülők vagy nem is tudnak erről, vagy nem tudják hogyan nevelhetnék erőszakmentesen a gyermeküket. Sok tennivalónk van még ezen a területen. Az UNICEF kampánya az első lépés: a figyelemfelhívás.

Soha ne felejtsük el, hogy a gyermekkor egyszeri és megismételhetetlen. Ami gyermekkorban történik velük, élethossziglan velünk marad, és kihatással van életünkre, kapcsolatainkra, önértékelésünkre, önbecsülésünkre és arra is, hogyan látjuk a világot és hogyan érezzük magunkat a világban.

Az UNICEF gyermekbántalmazás elleni kampánya egy olyan jobb világ felé tett első lépés, ahol a gyermekek igazi gyermekként élhetnek, védelemben és elfogadásban.

Támogassa munkánkat az 1%-os felajánlással!

Kedvezményezett neve: UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány
Adószámunk: 18212718-2-42

Mit kell tenni?

Ha Ön készíti el saját adóbevallását (elektronikusan, vagy papír alapon) ne felejtse el kitölteni a 1253 EGYSZA lapot.

Ha munkáltatója készíti el adóbevallását a rendelkező nyilatkozatot tegye egy borítékba, zárja le és írja alá a lezáráson átnyúlóan!

A borítékra írja rá nevét, címét és saját adóazonosító jelét!
Adja a borítékot munkáltatójának.

Ha már benyújtotta adóbevallását, de elfelejtett rendelkezni, a kitöltött rendelkező nyilatkozatot a lezárt borítékba téve adja postára a NAV részére.

Határidő: 2014. május 20.

Köszönjük!