Sajtóközlemények

Mészáros Antónia az UNICEF élén

2017. július 10. 21:48

BUDAPEST, 2017. július 11. – Új ügyvezető igazgató irányítja az UNICEF munkáját Magyarországon. Mészáros Antónia médiaszakember Danks Emesét váltja a nemzetközi gyermekjogi szervezet élén.

Új ügyvezetőt nevezett ki az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány kuratóriuma a szervezet élére. A több mint három év után távozó Danks Emesét Mészáros Antónia váltja, aki 2017. augusztus 15-től tölti be az ügyvezető igazgatói pozíciót.

Mészáros Antónia a pályáját újságíróként kezdte a Népszabadságnál, évekig dolgozott Londonban a BBC televíziónál, szerkesztő-műsorvezetőként vezette az MTV Este című műsorát, illetve 2011 óta az ATV-nél volt szerkesztő-műsorvezető, legutoljára az Egyenes Beszéd műsorvezetőjeként volt látható.

„Megtiszteltetés, hogy munkámat az UNICEF magyarországi vezetőjeként folytathatom, hiszen a nemzetközi szervezet megkerülhetetlen a világon és Magyarországon egyaránt, ha a gyermekek jogairól van szó. A médiában dolgozó szakemberként folyamatosan figyelemmel követtem a szervezet tevékenységét, és eddigi magyarországi akcióit is. Elkötelezett vagyok abban, hogy az elődeim által lerakott alapokra építve a jövőben még többet tegyek a gyermekek jólétéért, jogaiért” – jelentette ki Mészáros Antónia.

Az UNICEF-ről
Az UNICEF mintegy 192 országban küzd a gyermekek jogaiért és jóllétéért, különös figyelmet fordítva azokra a leghátrányosabb sorsú gyermekekre, akiknek mindenki másnál nagyobb szükségük van a segítségre. Tevékenysége során olyan segítséget nyújt gyermekek számára, ami lehetővé teszi az életben maradást, küzd a gyermekek jogaiért és biztonságáért, oktatási körülményeiknek javításáért, katasztrófák idején humanitárius segítséget nyújt.
A segélyszervezet számos módon segíti Magyarországon is a gyermekek védelmét. Az egyik a HelpApp nevű mobilalkalmazás, amelyben a gyerekek online kérhetnek segítséget bántalmazás esetén. Több, mint 12 ezer gyermeket ért el az Ébresztő-óra országos gyerekjogi iskolai oktatási program és idén elindult a jogsegély oldal is, ahol azok küldhetnek üzenetet, akiknek kérdésük van a gyerekbántalmazás kapcsán – legyen az felnőtt vagy gyerek.