Szülinapi adománygyűjtés a karanténban – avagy virtuális buli a gyerekekért

Különleges, sőt rendhagyó születésnapra vágysz? Itt a lehetőség!

Környezetére és magára nézve egyaránt felelős ember manapság nem rendez és nem is vesz részt hagyományos összejöveteleken. De az időt a vírus sem állíthatja meg, születésnapok addig is vannak!

Neked is közeleg a szülinapod? Ünnepelj máshogy! Győzd le a távolságot!

Hozd közel magadhoz családod, barátaid egy online buliban és kerülj közel gyerekekhez, akik, számítanak rád! Tarts online születésnapi bulit és ajándékok helyett gyűjts támogatást az UNICEF-nek, hogy a világ nehéz sorsú gyermekei is minél több boldog szülinapot ünnepelhessenek meg!

 FELAJÁNLOM A SZÜLINAPOM

Ünnepelj velünk!

Legyen a Te rendhagyó születésnapod olyan gyerekek ünnepe is, akiket a koronavírus okozta válság mindennél súlyosabban érint! Akiknek az “otthon maradáshoz” nincsen otthonuk, a betegségek kezeléséhez nincs kórház és orvos, akihez fordulhatnának, és ahol alapvető tisztálkodáshoz nincs víz és szappan.

A #születésnap adománygyűjtő kampányunk a helyzetre való tekintettel rendhagyó keretek között zajlik tovább, azzal a céllal, hogy továbbra is minél több gyerek kaphasson új esélyt egy jobb, boldogabb életre.

Te is szívesen felajánlanád a szülinapod? Mutatjuk, mit kell tenned:

1.REGISZTRÁLJ

 

Mindenekelőtt hozd létre a profilod és írd le, hogy miért szeretnéd az idén jótékony célra használni a szülinapodat!

 

2.GYŰJTS ADOMÁNYOKAT

 

Meghívott barátaidat kérd arra, hogy az alkalmat tegyék szebbé veled együtt azzal, hogy adományukkal támogatják a gyűjtésedet, amelynek köszönhetően nehéz helyzetbe került gyerekeken segítetek.

3.ÜNNEPELJ BARÁTOKKAL

 

Indítsd el az online bulit a megbeszélt időben, játsszatok, beszélgessetek és koccintsatok születésnapod alkalmából mindannyiótok egészségére!

Ez a szülinap más lesz, mint a többi!

 

 FELAJÁNLOM A SZÜLINAPOM

Egy ilyen helyzetben egy buli sem olyan magától értetődő, mint máskor. Viszont tud igazán különleges is lenni – például olyan barátaid is részt tudnak venni, akiket 10 évente látsz csak, mert pont a világ másik felén laknak. Érezd magad jól, és tégy jót születésnapodon! Gyűjtsetek közösen az UNICEF-nek a járvány megfékezésére.

 

Tippek a kampány kivitelezéséhez és a buli megszervezéséhez

 

1.Regisztráció

Először is hozd létre Szülinapi Adománygyűjtő Profilodat, ahol a bemutatkozásban leírhatod, hogy miért szeretnéd jótékony célra felajánlani ezt az eseményt.

2.Meghívó

Ha már megvan az adatlapod, válaszd ki a video chathez azt az online platformot, ahol a virtuális bulidat tartani szeretnéd. Tervezd meg az időpontot, készíts egy listát a résztvevőkről és mondd el nekik, hogy mire számíthatnak az összejövetelen!

A barátoknak szánt emailbe érdemes rögtön beletenned az online eseményhez tartozó linket is, amelyhez csatlakozni fognak majd ismerőseid a nagy napon, de akár egy első körös közvéleménykutatást is tarthatsz, hogy megtudd, mikor érnek rá a legtöbben. A levélben jelezd a barátaid számára, hogy ez egy jótékonysági szülinapi party lesz, ahol ajándékok, csoki, virág vagy más kedvesség átadása helyett az UNICEF gyermekekért folytatott munkáját támogathatják. Ehhez fontos, hogy bemásold kifejezetten a te szülinapi adománygyűjtő oldalad linkjét, amelyen keresztül az adományokat eljuttathatják általad nekünk.

3.Buli előkészületek

Ha már tudod, hogy kik, mikor, milyen módon fognak bekapcsolódni az online szülinapi partyba, készülj fel arra, hogy a jóízű beszélgetések mellett milyen közös tevékenységet tudtok folytatni, ami mindenki számára örömet okoz. Erre tippeket egy kicsit lentebb görgetve találsz.

4. Induljon a party!

Készüljetek mindannyian finom falatokkal, innivalóval, hogy online is koccinthassatok. Élvezzétek egymás társaságát és a segítségnyújtás örömét. Hiszen a te szülinapod, még ha az idén egy kicsit másképp is ünnepelsz, gyermekek életét teszi jobbá.

 

Party kellékek, hogy igazán jól érezzétek magatokat:

 

  • filterek: a legtöbb video chat oldalon vannak olyen filterek, amiket mint egy maszk, fel lehet venni a képünkhöz (lehet nyuszifüled vagy valami vicces sminked), ezzel jót lehet játszani, hiszen mindig meglepetést tud okozni, amikor egy jól időzített pillanatban kirakunk egy ilyen animációt
  • játékok: rengeteg online játék játszható a neten akár csoportosan is. Itt van például ez a rajzos kitalálós játék: https://skribbl.io/, de  egy kis kreativitással bármit csinálhattok: pókerezhettek, közösen zenélhettek, activity-zhettek, a születésnapos köré lehet kvízjátékot szervezzni, igazából társaságfüggő, hogy te és a barátaid hogyan szeretitek tölteni az időt.
  • ceremóniamester: a nagyobb szülinapokon is általában van egy főszervező, aki tudja, hogy mikor fog jönni a torta, mikor jön a meglepetésvendég. Ez azért lehet jó, mert amikor kicsit kezdene leülni a buli, akkor ő tud bedobni egy új játékot vagy egy másik témát, ami segít hosszabb távon fenntartani az érdeklődést.
  • tematika: nem szükséges feltétlenül jelmez, hiszen a home office korában már sokszor az is élmény, ha az ember végre nem a melegítőjében van, hanem szépen felöltözik, de ha van kedvetek, adhattok neki egy témát, egy kort, egy színt, bármit, ami rátok jellemző.
  • környezet: az étellel – itallal, rágcsával értelemszerűen mindenki maga készüljön, szerencsés, ha ez is össze van hangolva, hiszen az is hozzá tud adni a hangulathoz. A közös étkezés, koccintás, tortázás egy kicsit olyan, mintha újra együtt lenne a társaság.
  • képernyő megosztás: a videóchat programoknál általában van lehetőség arra, hogy megosszuk egymással a képernyőnket, szóval lehet készülni akár egy képvetítéssel az elmúlt évekből, levetíteni egy videót, ami a közös barátságról szól, lehet rajtuk nosztalgiázni, jót nevetni.

 

Érezd magad jól a barátaiddal az online térben is. Használd a szülinapod egy igazán nemes cél támogatására és élvezd a segítségnyújtás örömét!

 

 FELAJÁNLOM A SZÜLINAPOM

 

 

Az adományokat a koronajárvány közepette a következő célokra fordítjuk:

  • Idehaza a koronavírus legvédtelenebb áldozatain segítünk, míg globálisan azért dolgozunk, hogy elkerüljük a katasztrófát és újabb gócpontok kialakulását a fejletlen egészségügyi ellátással rendelkező országokban.
  • Adományoddal lehetőséget adsz arra, hogy a hazai gyerekotthonok, anyaotthonok, kórházi gyerekosztályok a számukra fontos védőfelszerelésekhez, számítástechnikai eszközökhöz, játékokhoz, tisztítószerekhez, vitaminokhoz és élelmiszerhez jussanak.
  • Világszerte pedig olyan gyerekeken segítesz, akik nem tudnak az otthonukba húzódni, mert zsúfolt táborokban élnek, víz és szappan nélkül kénytelenek megküzdeni a vírussal.

D. Tóth Kriszta  – UNICEF nagykövet

Legelső születésnaposunk tavaly D. Tóth Kriszta volt, aki adománygyűjtésével szervezetünk immunizációs programját támogatta. A kampány során rengeteg pozitív élmény érte, amelyről videóban is beszámolt nekünk.

DTK szülinapi videója

A Te szülinapod az ő esélye!

Az UNICEF 2020-ban 5.1 millió alultáplált gyerek egészségéről szeretne gondoskodni, 8.5 millió gyermek számára kíván életmentő oltásokat beadni, és közel 28.5 millió gyerek számára biztosít tiszta ivóvizet. A te felajánlásod segítségével élhető körülményeket teremthetünk a nehéz sorsú gyermekek számára.

 FELAJÁNLOM A SZÜLINAPOM

Köszönjük ajándékodat a gyermekek nevében!

 

Boldog születésnapot!

 

Amennyiben további információkra lenne szükséged, fordulj hozzánk e-mailben: segitunk@unicef.hu vagy hívj minket telefonon: 06/1-201-4923

A Te szülinapod az ő esélyük!

A legkisebb támogatás is életeket menthet.

FELAJÁNLOM A SZÜLINAPOM