Aktuális eseményeink

III. Klímakonferencia - Interaktív fenntarthatósági workshop

Kedves Pedagógus!

 

Még nincs ötlete a Fenntarthatósági Témahétre?

 

Hozza el osztályát az UNICEF Magyarország által szervezett témanapra április 23-án, ahol személyes tapasztalatokat, értékes tudást és hasznos fenntarthatósági tippeket ismerhetnek meg a diákok.

 

Kiket várunk? Gyerekeket, akik már ma tennének bolygónk jövőjéért!

 

Korosztály: 6 – 10. osztályos diákok

 

Pedagógusok jelentkezését várjuk, akik osztályukkal szívesen részt vennének az eseményen!
A vidékről érkező osztályok utazásához hozzájárulunk.

 

Helyszín: Eötvös 10 Művelődési Ház, Budapest, Eötvös utca 10.
Időpont:     2024.04.23.
           8:30-15:30 óra között
Jelentkezés: klimahosok@unicef.hu

 

Bővebben a programról:

 

Az UNICEF Magyarország idén harmadik alkalommal szervezi meg kimondottan fiataloknak szóló klímakonferenciáját a Fenntarthatósági Témahéten, április 23-án Budapesten. A tavalyi tapasztalatokra építve az idei konferencia ismét egy megoldásfókuszú, interaktív progra­mokból felépülő rendezvény lesz. Célunk, hogy a fiatalok megértsék a környezeti válság hatásait és személyes élményeket és tapasztalatokat szerezzenek arról, hogy milyen kézzelfogható, környezetkímélő megoldások, cselekvési lehetőségek léteznek, amiket akár már másnap beilleszthetnek mindennapjaikba.

 

Terveink szerint saját otthonunkat, azaz egy lakást rendezünk be a helyszínen és az egyes tereket számos, a fenntarthatósággal foglalkozó témával kapcsoljuk össze. A fiatalok így otthon érezhetik magukat, miközben személyes élményeket és tapasztalatokat szereznek a klímavédelemben – a konyhában például az élelmiszerpazarlás csökkentésének lehetőségeiről, vagy a környezettudatos táplálkozásról. A tavalyi évhez hasonlóan idén is számos szakembert és szervezetet hívunk meg az eseményre, akik a témájukhoz megfelelő “lakásrészbe” települnek ki. A tematikus nap gerincét a játékosság és az interakció adja majd, az egyes helyszíneken a fiatalok pecséteket gyűjthetnek különböző feladatok megoldásával klíma útlevelükbe és a nap végén jutalomban részesülhetnek. Emellett az osztályok szabadulószobákban mérhetik össze tudásukat a szintén a fenntarthatósághoz és a környezeti válságokhoz kötődő, edukatív feladatokon keresztül.

Az eseményen az interaktív programok mellett lehetőség nyílik a szakemberek és a diákok közötti szabad párbeszédre, vitákra és közös gondolkozásra a gyerekek nyelvén, az ő bevonásukkal.

Az idei eseményre felső tagozatos és középiskolás diákok, iskolai osztályok jelentkezését várjuk. A tavalyi évi nagy érdeklődésre való tekintettel a vidéki iskolákból érkező osztályok utazási költségéhez előzetes egyeztetés alapján hozzájárulunk.

Az idei rendezvényre csak csoportosan lehet jelentkezni!