Lépj velünk kapcsolatba!

Amennyiben szeretnél további tájékoztatást kapni és értesülni eseményeinkről és programjainkról, iratkozz fel!
Köszönjük, hogy feliratkoztál!
Sajnos ez most nem sikerült, kérjük próbáld meg újra.

Klímahősök Konferencia - 2022. 11. 20.

Klímahősök Konferencia - 2022. 11. 20.

November 20-án, a Gyermekjogok Világnapján kerül megrendezésre hazánk eddigi legnagyobb fiataloknak szóló klímavédelmi konferenciája a téma legnevesebb szakértőivel!

A konferencián való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött, töltsd ki a jelentkezési lapot ITT, amíg van hely.

Kérjük, ha még nem múltál el 18 éves, olvasd el a Klímahősök programunkhoz és hírlevelünkhöz tartozó adatvédelmi tájékoztatónkat! Ha már elmúltál 18 éves, akkor kattints az alábbi linkekre:

Program Tájékoztató

Klíma Hírlevél tájékoztató

 

UNICEF – KLÍMAHŐSÖK PROGRAM Gyárlátogatások

Az alábbi gyárlátogatásokra várjuk az érdeklődő jelentkezőket:

Ha valamelyik felkeltette az érdeklődésed és szívesen részt vennél a látogatáson, írj nekünk a kommunikacio@unicef.hu mailcímre.

Ha van ötleted, hogy milyen gyárba mennél el szívesen a fenntarthatóság jegyében, oszd meg velünk azt is kommunikacio@unicef.hu címen és mi mindent megteszünk azért, hogy megvalósítsuk.

 

Fenntarthatósági események

A Secondlandben a fiatal tervezők által válogatott vintage és preloved ruhák új értelmet kapnak. A ruhaipari hulladékok kinccsé válnak, hogy az anyagot folyamatos körforgásban segítsék a klímaváltozás elleni harcot. A Secondland közössége tudatos döntések mentén vásárol, minőségi, értéket közvetítő tárgyakkal veszi körbe magát, épp annyival amennyire szüksége van, támogatja a lokális vállalkozásokat és védi a Földet. Járd be a stúdiót!

Jelentkezz most!

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————-

 

Eisberg gyárlátogatás - 2022. december 15.

A friss, kiváló minőségű, higiénikus, biztonságos termékek gyártása nagy felelősséggel jár, de legalább ugyanekkora felelősség, hogy a cég ezt a munkát fenntartható, etikus módon végezze. Az Eisberg mindig törekszik arra, hogy hazai termelőkkel szerződjön, hiszen így az alapanyag a közelben van, a kisebb szállítási távolság ráadásul a környezetet is kevésbé terheli, így a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontos célkitűzésének is sikerül megfelelni. Ismerd meg közelebbről a cég működését!

Jelentkezz most!

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Benes Anita - Daalarna gyárlátogatás

 

 

Menyasszonyi ruhák méretre készítése, különleges esküvői, alkalmi és koktélruhák tervezése. Az egyik legnépszerűbb magyar menyasszonyi ruhatervező szalonját járjuk és megismerjük a tervezési munkafolyamatokat, melyeknél kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság.

Jelentkezz most!

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Beszélgetés Deli Daniellával

 

 

Klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárral előre egyeztetett beszélgetésre kerül sor a Miniszterelnökségen.

Jelentkezz most!

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Beszélgetés Botos Barbarával

 

 

Személyes motivációs beszélgetés a klímaügyekért és klímadiplomáciáért felelős utazó nagykövettel.

Jelentkezz most!

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Beszélgetés Rácz Zsófiával - Miniszterelnökség - 2022. november 29. 13:00 óra

 

 

 

Fiatalokért felelős helyettes államtitkárral lehetőség lesz egy személyes beszélgetésre a klímavédelemmel kapcsolatban.

Jelentkezz most!

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Onyx Étterem gyárlátogatás

 

Az Onyx Étterem Magyarország első két Michelin-csillagos étterme, működésüket alapvetően határozza meg a fenntartható szemlélet, mind az alapanyagok, mind a munkafolyamatok tekintetében. Az Onyx Műhely célja egy olyan progresszív magyar konyha bemutatása, ami a művészet, a tudomány és a gasztronómia összefonódásán alapszik és magyar alapanyagokat használ. Az idén már zöld Michelin-csillaggal is ellátott fenntartható étterem működésébe nézhetsz be.

 

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

2022. november 8. Telekom gyárlátogatás - BETELT

Az UNICEF küldetése a gyermekek védelme, így a világ legnagyobb gyermekjogi szervezeteként a természeti környezetet érő károkra és a fenntarthatóságra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a „Klímahősök” programot, amelynek elsődleges célja, hogy edukáljuk és aktivizáljuk a téma iránt érdeklődő fiatalokat, bevonjuk őket a klímaváltozással kapcsolatos párbeszédbe, tudást és lehetőséget biztosítva nekik ahhoz, hogy kérdezhessenek és cselekedhessenek. (A programról bővebben lásd: https://unicef.hu/klimahosok/)

 

Egy a programhoz kapcsolódó aktivitásunk a “Gyárlátogatások” szervezése. Itt gyerek csoportok nyerhetnek betekintést egy-egy cég gyakorlatban is alkalmazott fenntarthatósági törekvéseibe.

Hisszük, hogy a „gyárlátogatással” egy tartalmas és hiánypótló aktivitást tudunk biztosítani a gyerekek számára!

A Telekom székház, mely az ország legnagyobb irodaháza, a Magyar Telekom és a T-Systems közös székháza. A Telekom „gyárlátogatás” egy edukációs séta Magyarország legnagyobb telekommunikációs vállalatánál, ahol az Európa2000 Gimnázium 9. osztályos diákjai megismerkedhetnek a székház különlegességeivel és a cég fenntartható törekvéseivel a gyakorlatban.

Találkozhatnak az országos feladatokat és információ áramlást koordináló központ különböző területeinek szakértőivel, pl 5G, hálózatfejlesztés és karbantartás, a digitalizáció érdekességeivel. Bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé, a nagyközönség számára el nem érhető „gyárterület”-re és a csúcstechnikát felvonultató irodaházba.

A grandiózus épület tervezésekor kiemelt figyelmet fordítottak a fenntarthatósági szempontokra is, így többek között ezeket a technológiákat fogják a gyerekek megtekinteni az épület bejárás során. Egy-egy fenntartható megoldásról kiselőadásokat is hallhatnak. A látogatás végén a Telekom vezetői beszélgetnek a gyerekekkel.

A program november 8-án 10:00-től várhatóan 11:30-ig tart. Helyszíne: Budapest, Könyves Kálmán krt. 36, 1097.

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

2022. november 15. Microsoft gyárlátogatás - BETELT

 

A Microsoft székházban az Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium 9.c osztálya tesz látogatás két tanár kíséretével. A programra az UNICEF Magyarország képviselője is csatlakozik kísérőként.

A program során a diákok több kiselőadást hallgathatnak meg a cég egy-egy vezetőjétől. Az előadásokon megismerhetik a Microsoft gyakorlatban is megvalósított, valamint célként kitűzött fenntarthatósági törekvéseit, programjait, megoldásait. Szó lesz többek között a környezetbarát adatközpontokról, a jó ügyek érdekében használt mesterséges intelligenciáról, valamint a cég azon törekvéseiről, hogy ügyfeleik körében hogyan tudják ösztönözni a fenntartható megoldások alkalmazását. A gyerekek megismerhetik a cég legújabb lebilincselő fejlesztését, a Hololens 2-t. A látogatás végén a fiatalok kérdezhetnek, beszélgethetnek a Microsoft vezetőivel.

A program november 15-én 9:00-től várhatóan délig tart. Helyszíne: Budapest, Graphisoft park 3, M épület.

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

2022. november 18. OTP „gyárlátogatás” - BETELT

Az OTP Bank székházában az UNICEF Fiatal Nagyköveteivel teszünk látogatást. Itt Gáspár Bence, az OTP kommunikációs vezetője mesél majd a fiataloknak biofíliáról, az épület főbb számairól, méreteiről, a kollaboráció és agilitás, fontosságáról, illetve hogy miért is fenntartható ez az épület. Szó lesz a cég fenntartható gyakorlatáról és törekvéseiről is.

A fiatalok bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé, a nagyközönség számára el nem érhető területekre és a csúcstechnikát felvonultató irodaház működésébe.

A látogatás végén a fiatalok szabadon kérdezhetnek, kötetlenül beszélgethetnek az OTP vezetőivel.

A program november 18-án 9:00-től várhatóan 10:30-ig tart. Helyszíne: 1131 Budapest, Madarász Viktor utca 12.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

2022. november 30. Parlament - BETELT

 

Parlamenti programunk során egy Országházi Általános Ülést szimulálhatnak a fiatalok, mely során a csomagolásmentesség bevezetésére tett törvényjavaslatról vitáznak, szavaznak, fiktív pártok tagjaiként. Az ülést diák ülésvezető vezényli, ehhez forgatókönyvet kap instrukciókkal. Az ülés a vezérszónoki körrel kezdődik, melyet a 4 kijelölt szónok pulpitusról 3 percben tart meg. A vezérszónokok neve megjelenik a kijelzőkön. Ezután 2 perces hozzászólások következnek 4 előre kijelölt hozzászólóval. A hozzászólásokat követően a szavazóberendezés segítségével szavazhat minden diák a „törvényjavaslat elfogadásáról”. Az ülés ideje ideálisan 45 perc!

 

A vitát megelőzően a diákok épület bejáráson vesznek részt a Parlamentben.

Az esemény sajtónyilvános, minden résztvevő hozzájáruló nyilatkozattal vesz részt a programon.

 

Az eseményen kb. 15, felső tagozatos iskolás gyerek kísérővel vesz részt az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumból, akik a vita során előre felkészülve a hozzászólásokat beterjesztik.

Hozzájuk csatlakozik „nézőként” egy 28 fős 4.-es osztály tanári kísérettel a Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumból.

 

Indulás Iskolából: 9:00h kísérőkkel (fényképes igazolvánnyal, nyilatkozatokkal)

Gyerekek érkezése: 10:00

Vezetett parlamenti épület bejárás: 10:20-11:00

Parlamenti vita: 11:00-11:50

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————