Híreink

1,9 millió gyereket üldözött el az erőszak az iskolákból

2019. augusztus 23. 13:52

1,9 millió gyerek szorult ki az oktatásból az iskolákat ért fenyegetések, támadások és erőszakos cselekmények miatt Nyugat- és Közép-Afrikában – áll az UNICEF legfrissebb jelentésében. 2019 júniusáig 9272 iskolát zártak be biztonsági okokból Burkina Fasóban, Kamerunban Csádban, a Közép-afrikai Köztársaságban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Maliban, Nigerben és Nigériában, ami háromszorosa a 2017 végén jelentett számoknak.

Az UNICEF legfrissebb jelentése szerint az iskolák, valamint a diákok és tanárok elleni támadások száma folyamatosan nő a régióban, sok közösség az életét és a jövőjét félti, a gyerekek pedig nem tudnak élni a tanuláshoz, fejlődéshez való jogukkal.

Az UNICEF a régióban az oktatási hatóságokkal és a közösségekkel együtt dolgozva támogatja a gyerekeket és a pedagógusokat, tanulási központokat, iskolai rádióadókat üzemeltet, technológiát biztosít az oktatáshoz. A szervezet segíti azokat a tanárokat, akik veszélyes környezetben dolgoznak, valamint pszichoszociális támogatást nyújt az erőszakos cselekmények nyomait viselő gyerekeknek. Maliban 169 közösségi tanulási központ létesült, ahol a gyerekek biztonságos környezetben tanulhatnak matematikát és olvasást, a tanárok pedig tabletek segítségével adhatják át a tudást.

Afrika nyugati és középső területein jelenleg 40 millió 6-14 év közötti gyermek teljesen kimarad az oktatásból.

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek