Egy generáció korlátok nélkül – Rajtad áll a jövőd!

Az UNICEF Magyarország RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! nevű programja az Egy generáció korlátok nélkül (Generation Unlimited) nevű kezdeményezés része, amely lehetőséget teremt a 14-21 éves magyarországi fiatalok számára, hogy a saját jövőjüket aktívan alakíthassák.

A kezdeményezés, amelynek egyik legfontosabb szereplője az UNICEF, a fiatalok képviselői, a nemzeti kormányok, nemzetközi szervezetek, a magánszektor és a civil társadalom közötti partnerségre épül. Annak érdekében jött létre, hogy elősegítse az oktatás, a foglalkoztathatóság és a képességek kibontakoztatását szolgáló befektetések növekedését, és erősítse a 2030-ra a 2 milliárdos létszámot is elérő, egyre nagyobb számú serdülők és fiatalkorúak (10-24 évesek) társadalmi felelősségvállalását.

A Rajtad áll a jövőd! program hozzájárul az ENSZ Gyermekjogi Egyezmény egyik fő pillérének megvalósításához: a gyermekek és fiatalok részvételének erősítéséhez, amely abban támogatja a gyermekeket és fiatalokat, hogy egyre inkább képesek legyenek dönteni és aktívan részt venni egy közösség életében. Társadalmi innovációs kezdeményezésként segíti a fiatalokat abban, hogy valamely őket (is) érintő társadalmi problémára megoldást keressenek és a közös alkotási folyamattal abban, hogy olyan társadalmi vállalkozási ötleteket dolgozzanak ki, amelyek megváltoztathatják a világot.

Egy generáció korlátok nélkül

– Rajtad áll a jövőd! 2021

2021-ben az  UNICEF Gyermekbarát Település kezdeményezéssel összekapcsolva célunk, hogy a fiatalok társadalmi felelősségvállalása erősödjön, helyi ifjúsági közösségüket megszervezzék és aktív állampolgárként részt vegyenek a településüket érintő problémák feltárásában és megoldások kidolgozásában, különös tekintettel a döntéshozókkal történő ifjúsági párbeszéd kialakítására, a fiatalokat érintő jogok tudatosítására és a fiatalok tisztességes bánásmódhoz való jogának érvényesítésére. Idén az 5 település, akikkel együtt dolgozunk, és ahonnan a csapataink érkeznek: Budapest III. kerület (Óbuda), Orosháza, Nyíregyháza, Szekszárd és Zalaegerszeg.

Tovább

További információ elérhető a Rajtad áll a jövőd! Facebook-oldalán IDE KATTINTVA.

Az évente megrendezendő program a fiatalok aktív részvételére épül, és az előremutató kezdeményezések elindításán túl legfőbb célja, hogy a résztvevők elsajátíthassák azokat a képességeket, amelyek segítségével lehetővé válik későbbi egyéni céljaik önálló megvalósítása is.

Támogatni szeretném a Rajtad áll a jövőd! prgoramot

 

A Rajtad áll a jövőd! program stratégiai partnerei:

A Rajtad áll a jövőd! program támogató partnerei:

A Rajtad áll a jövőd! program együttműködő partnerei:

Egy generáció korlátok nélkül

A Rajtad áll a jövőd az UNICEF új programja, az Egy generáció korlátok nélkül (Generation Unlimited) keretén belül valósul meg, mely 2018 őszén indult el Magyarországon.

Többet szeretnék tudni az Egy generáció korlátok nélkül programról

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek