Nagyköveteink

Az UNICEF Jószolgálati Nagykövetei a gyermekjóléti szervezet elkötelezett támogatói. A szórakoztatóipar, a zene, a film, a sport, a tudomány kiemelkedő alakjaiként nagy ismertséggel rendelkeznek, amit felhasználnak arra, hogy felhívják a figyelmet a gyerekek jogaira és ismertessék a gyerekek helyzetét a világban. Nemcsak ismeretet terjesztenek, hanem maguk is részt vesznek adománygyűjtő kampányokban.

Az UNICEF első nagykövetének Danny Kaye-t nevezték ki 1954-ben, azóta olyan elismert emberek támogatták már a szervezetet, mint Audrey Hepburn, Roger Moore vagy Peter Ustinov.

.

Az UNICEF Magyarország Nagykövetei

Minden ország, ahol az UNICEF képviselteti magát, rendelkezik Nagykövettel, aki helyi szinten vállal kiemelt szerepet a gyermekjóléti szervezet munkájában, a gyerekek jogainak védelmében. Az UNICEF Magyarország Nagykövete D. Tóth Kriszta és Szinetár Dóra.

D. Tóth Kriszta

D. Tóth Kriszta önkéntes alapon részt vállal a szervezet adományszervezői munkájában. Ötleteivel és kapcsolataival segíti a terveinket, folyamatosan felhívja a figyelmet az UNICEF tevékenységeire, valamint az ő gondozásában jelenhetett meg az első UNICEF szempontokat is figyelembe vevő mesekönyv. Kriszta, mint UNICEF Nagykövet egy önálló magyar program, az Ébresztő-óra arca és aktív résztvevője.

Szinetár Dóra

Szinetár Dóra az elmúlt években az UNICEF Magyarország több programjában is aktív szerepet vállalt. Kiképzett önkéntes Ébresztő-óra előadóként több osztálynyi diákot ismertetett már meg jogaikkal és a világ gyerekeinek helyzetével. Személyes ajánlásaival segített a szülőknek a legjobb gyerekkönyveket, mesekönyveket választani a Szívünk rajta  program keretén belül. Kiáll az UNICEF globális céljai mellett, kampányolt már a szoptatás szabadságáért és a cyberbullying ellen is.

„Nagy megtiszteltetés, hogy jószolgálati nagykövetként segíthetem egy olyan hiteles szervezet munkáját, mint az UNICEF Magyarország. Hiszek abban, hogy egy gyerek, bárhol is éljen a világon, ugyanolyan fontos, és értékes kell, hogy legyen a felnőttek számára. A globális felelősséget nekünk felnőtteknek közösen kell viselnünk, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk a fejlődésükhöz. Legkönnyebben én is a saját környezetemben tudok tenni a gyerekekért. Különösen nagy öröm, hogy az UNICEF Magyarország egyre több programot indít a hazai fiatalok számára is” – mondta Szinetár Dóra.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek