Fiatal Nagykövetek

A Fiatal Nagykövetek egy olyan világ építésében segítik az UNICEF-et, ahol minden gyermek biztonságban van az erőszakkal szemben, érvényesülnek a jogaik és kibontakoztathatják a bennük rejlő képességeket. A Fiatal Nagykövetek közreműködnek a szervezet programjaiban, képviselik korosztályuk érdekeit, hangot adnak a gyerekek véleményének és részt vesznek a gyermekjogi ismeretek terjesztésében is.

A pozíciót az UNICEF Magyarország 2015-ben hozta létre azzal a céllal, hogy az ENSZ Gyermekjogi Egyezményének szellemében biztosítsa a gyerekek részvételét a szervezet munkájában.

A Magyarország által is törvényerőre emelt Egyezmény a gyermek jogairól 12. cikke szerint „Az Egyezményben részes államok az ítélőképessége birtokában lévő gyermek számára biztosítják azt a jogot, hogy minden őt érdeklő kérdésben szabadon kinyilváníthassa véleményét, a gyermek véleményét, figyelemmel korára és érettségi fokára, kellően tekintetbe kell venni.”

Az új tagokat minden évben pályázat útján választjuk ki, jelenleg 18 fiatal alkotja a Fiatal Nagyköveti Tanácsot: Bellai Zorka Hanna, Joób Klára Kamilla, Cseperkáló Csenge, Torgyik Éva, Szirtes Marcell, Pege Gyula, Simon Szonja, Dialló-Szabó Jázmin, Gyurkovics Kornél, Ormai Anna, Szász Anna Dorottya, Karsai Vivien, Galambos Anna, Kapai Ramóna, Vecsernyés Panka, Lehoczky Tamara, Berényi Gergő és Bársony Anna.

Rólunk

Fiatal Nagyköveti Tanács 2021/2022

 

 

 

Ismerjétek meg

az UNICEF Fiatal Nagyköveteit! ➡️

Bellai Zorka Hanna

Sziasztok!

Zorka vagyok az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) tanulója.
2019 őszén volt szerencsém UNICEF Fiatal Nagyköveté válni, ami azóta is nagy megtiszteltetés és rengeteg lehetőséget nyújt számomra.
Elkötelezett vagyok az emberi jogok iránt és nagyon fontos témának tartom ezek közül is leginkább a gyermek, LGBTQ és kisebbségi jogokkal való kiemelt foglalkozást. Éppen ezért jelentkeztem az UNICEF-be és ezért vagyok tagja az Amnesty Hungary ifi klubjának is. A jogokon kívül még van egy szívemhez közel álló téma, a környezet védelem, e kapcsán is igyekszem aktívan tevékenykedni mindkét szervezetben és a magánéletemben is.
Szabadidőmet szeretem aktív kikapcsolódással tölteni, szívesen kirándulok, jógázom és vagyok együtt a barátaimmal. A filmek, könyvek világa is érdekel, szívesen írok.
Szeretek a Fiatal Nagykövetek csapatába tartozni, mert ez egy nagyon inspiráló és támogató közösség, akikkel jó együtt küzdeni azért, hogy meghallják a fiatalok hangját is.

Cseperkáló Csenge

Cseperkáló Csenge vagyok az UNICEF Magyarország egyik Fiatal Nagykövete. Fiatal Nagykövetként a magyar gyerekek jogaival, érdekeivel és azoknak érvényesítésével foglalkozunk.  Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy nekünk, gyerekeknek is jogunk van beleszólni a minket érintő kérdésekbe és hallatni a hangunkat. Számomra mindig is fontos volt az érdekképviselet és az, hogy hangsúlyos ügyek mellé állhassak. A gyermekjogok sokunkat érintő esszenciális kérdés, ami a listám tetejére került.

Diallo-Szabó Jázmin

A Nemes Nagy Ágnes Művészet Szakgimnázium diákja vagyok. Fontos számomra, hogy a gyermekjogokat mindenki megismerje, és komolyan vegye. Fontosnak tartom továbbá azt is, hogy a hátrányos helyzetű, kisebbségben élő gyerekeket képviseljem, mint fiatal nagykövet.

Gyurkovics Kornél

A budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákja vagyok. Szerintem annak, aki jobb körülmények között él, felelőssége tenni azokért a gyerekekért, akiknek nincs lehetősége kiállni magukért. Filmrendező szeretnék lenni, szabadidőmben stop-motion filmkészítéssel foglalkozom és filmeket vágok. Ezzel szeretnék hozzájárulni a Fiatal Nagykövet csapat munkájához, hogy még több gyerekhez jussanak el a gyerekjogokról szóló üzenetek.

Joób Klára Milla

Mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottam a társadalmi szerepvállalásnak. Fiatal Nagykövetként azt tartom legfontosabb célomnak, hogy a gyerekek felismerjék, hogy abban az esetben, ha sérülnek a jogaik, akkor tudják, hogy hova fordulhatnak segítségért.

Kövécs Laura

Kövécs Laura vagyok, 17 éves és Budapesten élek. Nagyon szeretek utazni, új dolgokat felfedezni és idegen nyelveket tanulni. Fontosnak tartom a sok mozgást, az egészséges táplálkozást és a mentális egészséget is. Semmi sem fontosabb azonban az emberi kapcsolatoknál. Mindig is nyitott szemmel jártam a világban, igyekeztem empatikusnak lenni másokkal, segíteni a saját környezetemben. Hiszem, hogy minden kis lépés, minden kedves szó számít. UNICEF Fiatal Nagykövetként közvetlenebb módon van alkalmam gyerekeken segíteni és nem mellesleg nagyszerű lehetőségem adódik tanulásra, fejlődésre. Tagja vagyok az E-tanoda programnak is, melynek keretében hátrányos helyzetű gyerekek tanulását segítjük távoktatás formájában. Ez a program is megmutatta számomra, hogy a segítő szándék mellett rendkívül fontos a megfelelő szervezeti háttér. A UNICEF szervezettsége lehetővé teszi világszerte a tenni akarást, a segítségnyújtást. Büszke vagyok, hogy ennek a nagyszerű csapatnak én is a tagja lehetek.

Kunos Roxána

Kunos Roxána vagyok, 2018 óta Fiatal Nagykövet. Széles érdeklődési körűnek és nyitottnak mondanám magam, mind a hétköznapokban, mind a fiatalokkal és fiatalokért való munkában. Célom, hogy az ifjúság számára minél több lehetőséget szerezzek a részvételre, valamint segíthessem őket abban, hogy olyan megértő környezetbe kerüljenek, ahol vágyaikat, ötleteiket, megoszthassák, megvalósíthassák. Szeretném, ha Mi csapatunk is hidat képezhetne a döntéshozók, felnőttek, és a gyermekek között.

Lázár Lili

Lázár Lili vagyok, az UNICEF Fiatal Nagykövet, és az UNICEF Gyerekbarát Település csoportok tagja 2018-tól. 

A jelentkezésem óta még jobban elmélyedtem a gyermekjogok védésének és terjesztésének segítésében. Az ifjúság hangjának kiemelése, a fontosabb döntésekbe bevonása nagyon fontos számomra. 

Az UNICEF segítségével eszközt kapunk a fiatalok szavának terjesztésére, és gondolataink kifejezésére a döntéshozók, és felnőttek között is.

Ormai Anna

Ormai Anna vagyok, budapesti diák. Imádom az új kihívásokat, az új feladatokat, kipróbálni magam új helyzetekben. Szabadidőmben sportolok, festek, verset írok, nagy szenvedélyem a zumbázás. Ezeken kívül a XV. kerületben található Rejtett Kincsek Down Egyesületnél vagyok szerződött önkéntes. Nyári táborok és különböző világnapok alkalmából segítek az ott dolgozóknak felügyelni a gyerekeket. Azért jelentkeztem UNICEF Fiatal Nagykövetnek, hogy tisztában legyek a gyermekjogokkal és, hogy kortársaimnak is felhívjam figyelmét a jogaink fontosságára. 

Pege Gyula

A jászberényi Lehel Vezér gimnázium diákja vagyok. Azért jelentkeztem az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövetének, mert szeretném, ha több témával kapcsolatban szólaltathatnám meg a hangomat a gyerekeket illetően. Úgy gondolom, nekem is minél több fiatal véleményét meg kell ismernem ahhoz, hogy változást tudjak hozni az életükbe.

Pentz Fanni

Pentz Fanni vagyok, Orosházán élek és tanulok. Nyitott személyiségnek tartom magam, szinte minden érdekel. Nagyon fontosnak tartom a gyermekjogokat, mert sajnos tudom, hogy nem mindenhol érvényesülnek úgy, ahogy kellene. 13 éves korom óta veszek részt ifjúsági munkában és 14 éves korom óta vagyok az Unicef Fiatal Nagykövete.

Simon Szonja

Sziasztok!

Simon Szonja vagyok. Egy Budapest melletti kisebb városban nőttem fel, de általános iskola után már minden időmet a városban töltöttem. Ez a váltás nagy fordulatot hozott az életemben. Egy olyan új világ nyílt meg előttem, ahol az addig főként csak feltételezett jogaimat elkezdtem megismerni és egyre több jogsértést vettem észre barátaim történeteiben is. Éppen ezért szeretnék minél többet segíteni abban, hogy mások is megtalálják a saját hangjukat és megismerjék a jogaik által adott lehetőségeket.

2018 óta vagyok Fiatal Nagykövet és 2021-ben elkezdtem az első saját projektem, amiben olyan gyermekeknek viszünk új könyveket, akiknek amúgy nem feltétlenül adódna meg a saját mini-könyvtár élménye.

Szabadidőmben nagyon szeretek olvasni, filmeket nézni és ahol csak tudok, besegíteni önkéntesként.

Szirtes Marcell

A Vörösmarty Gimnázium drámatagozatos diákja vagyok. A színházi, televíziós, valamint gimnáziumi tapasztalataim adták a fő gondolatot, hogy UNICEF-esként a drámatanulás jó út lehet a gyermekek védelme érdekében – feldolgozni az érzéseket, gondolatokat, hallatni a hangjukat. Célom, hogy a drámán keresztül ismertessem meg a gyerekjogokat minél több fiatallal.

Karsai Vivien

Karsai Vivien vagyok, 17 éves. Abonyban élek, itt vagyok végzős gimnazista. Számomra rendkívül fontosak a gyerekek, és a későbbiek folyamán mindenképp valamilyen segítő foglalkozást szeretnék végezni. Bármikor szívesen végzek kézműves tevékenységeket szabadidőmben, vagy olvasok bármilyen témában.

14 éves koromban emeltek ki a családomból, azóta élek a nevelő szüleimnél. A vér szerinti szüleim alkohol problémákkal küzdöttek, ezért nagyon örülök, hogy bekerülhettem az UNICEF Fiatal Nagykövetei közé, mert a hasonló családokban élő gyermekeknek szeretnék segíteni, akiknél nem csak az alkohol, de másféle addikciós gondok is felmerülnek.

Torgyik Éva

Sziasztok!  Örülök, hogy érdeklődtök az UNICEF fiatal nagyköveteinek tevékenysége iránt.  Hadd mutatkozzak be nektek. 15 éves vagyok, Budaörsön élek, és a helyi Illyés Gyula Gimnáziumba járok, ahol idén kezdtem. 

Mint a legtöbb fiatalnak, nekem is sokat jelent a zene. Az egyik hobbim a táncolás, emellett nagyon szeretek filmeket és sorozatokat nézni. Minden kreatív dolgot szívesen kipróbálok, legutóbbi próbálkozásom a varrás volt. 

Általános iskolában a diákönkormányzat elnöke voltam, és most is tagja vagyok az Illyéses Egyesült Osztályok Szervezetének. Ezen kívül részt veszek a régi sulim udvarának az átalakításában, a Szent István egyetem hallgatóival együttműködve. 

2018 nyarán jelentkeztem UNICEF Fiatal Nagykövetnek, azzal a céllal, hogy megismerjem és ismertessem a gyerekjogokat, képviseljem a magyarországi gyerekeket, és hallattassam a hangom. Azóta egy szuper csapatot alkotunk, és folyamatosan új emberekkel bővülve törekszünk arra, hogy közösen elérjük céljainkat.  Szeretnénk továbbra is minél több kampányban részt venni, és elindítani a saját új projektjeinket is. Az eddigi legjobb élményem a 2019-es Gyerekhang volt, ahol egy kerekasztal beszélgetés részvevőjeként beszélgettem az állatterápia szakértőivel. 

A családomban és a fiatal nagykövetek között is legkisebbként nagyon fontosnak tartom, hogy meghallgassanak, és számítson a véleményem.  

Galambos Anna

Galambos Anna vagyok a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanulója.

Fiatal Nagykövetként hozzá szeretnék járulni ahhoz, hogy a magyar gyerekek hangja érvényesülni tudjon a mindennapokban.

Szeretném, ha a korosztályom tudná, hogy nekünk is van beleszólásunk a bennünket és a jövőnket érintő döntésekbe. Mindezek mellett fontos számomra a gyermekek esélyegyenlősége és mentális egészsége. Valamint, hogy a jövő gyermekei egy élhető bolygón tudjanak felnőni.

Lehoczky Tamara

A budapesti Toldy Ferenc Gimnázium és a Milestone Intézet tanulója vagyok, 2022 júniusa óta a UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövete. Szeretek utazni, vitázom és Model United Nations konferenciákra járok. Nagyon érdekel a diplomácia illetve az emberi jogok, ezért szeretnék Fiatal Nagykövetként mindent megtenni annak érdekében, hogy a gyerekek jogait mindenki megismerje és tiszteletben tartsa. Számomra kiemelten fontos a gyerekek oktatása és az egyenlőtlenségek felszámolása, minél több lehetőség elérhetővé tétele.

Bársony Anna

Kedves Olvasó!

A nevem Anna, és nagyon örülök neki, hogy az Unicef Magyarország Fiatal Nagykövete lehetek. Az a célom, hogy minél több embernek segíthessek azáltal, hogy terjesztem a gyerekjogokat és segítek rávilágítani a különböző problémákra.
Számomra nagyon fontos téma a környezetvédelem, én is igyekszem minél jobban low waste életmódot élni, és buzdítok erre mindenkit. Ezen kívül a hátrányos helyzetű és különleges gyerekkorral rendelkező fiatalok sorsán is szeretnék javítani valamilyen módon. Viszont minden témában szeretek segíteni és a Fiatal Nagykövetek csapatának hasznos tagjává akarok válni. Úgy érzem, hogy ez sikerülni is fog, hiszen mindenki támogató, segítő kész, és itt végre MEGHALLGATNAK és figyelembe veszik a szavaim annak ellenére, hogy 18 éves vagyok.

Berényi Gergő

Berényi Gergő vagyok, az UNICEF Fiatal Nagykövete.
Örömmel tölt el, hogy mostantól ilyen formában is hangoztathatom, hogy a világ minden pontján alapvetésnek kell lennie a  gyermekek élethez, egészséghez és fejlődéshez való joga.
Köszönöm az UNICEF-nek, hogy mindezt egy motivált csapatban tehetem és hivatásként tekinthetek a gyerekek védelmére.
A legfőbb cél pedig csak az lehet, hogy egyszer az egész világ egy hajóban evezzen egy szebb jövő felé, a gyermekjogok tengerén.

Kapai Ramóna

15 éves vagyok ebben az évben kezdem a 9. osztályt a Gimnáziumba ahol angol tagozaton fogok
tanulni és a Honvéd Kadét programban is részt veszek. Egy Pest megyei kisvárosban Abonyban
élek nevelő szüleimnél. Szabadidőmben a helyi amatőr színtársulat tagjaként táncolok és
szerepelek. Azon kívül nagyon szeretek kézműveskedni, Quillingezni. 2 éves koromban emeltek ki
a vérszerinti családomból azóta élek különböző nevelőszülőknél. Nagyon jól ismerem a hátrányos
helyzetű és állami gondoskodásban lévő gyerekek helyzetét és problémáit ezért amikor megnyílt a
lehetőség jelentkezni UNICEF Fiatal Nagykövetnek rögtön éreztem hogy ez nekem való lesz innen
tudok segíteni a 23000 jelenleg állami gondoskodásban élő sorstársamnak jogaik védelmében és
azért hogy meghallják az ő szavukat is. Nagyon szeretnék értékes tagja lenni a Fiatal Nagykövetek
tanácsának és amiben csak lehel segíteni a gyermekek jogainak érvényelülését.

Vecsernyés Panka

Vecsernyés Panka vagyok, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős tanulója. Nagyon fontosak számomra a gyermekek, szeretném, hogy minél többen éljenek szeretetben és biztonságban. Szabadidőmben táncolok, szeretek olvasni és szívesen utazok. Érdekelnek az idegen kultúrák, minél többet szeretnék tudni a körülöttem lévő világról. Úgy érzem, Unicef Fiatal Nagykövetként tudok a lehető legtöbbet segíteni a szükségben élő gyermekeken.

Szász Anna Dorottya

Sziasztok! Anna vagyok és a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban tanulok. Nyitott szemmel járok a világban, hogy meglássam a korombeliek problémáit. Ezért is lettem 2022-ben az UNICEF Fiatal Nagykövete.

Szeretném megismerni az embereket és történeteiket. Közvetlennek tartom magam, könnyen ismerkedek és bízom benne, hogy az UNICEF munkáját is közelebb tudom hozni a fiatalokhoz. Hiszem, hogy minden apró tett számít, és egy kedves szóval, pozitív hozzáállással sokat tudunk segíteni egymásnak. Hiszen sok kicsi sokra megy és együtt valami nagyot alkothatunk, ha összefogunk!

Híreink

Gondolataink

Fiatal Nagykövetek blogja

Médiamegjelenéseink

Simon Sonjával készült az alábbi interjú a Gyerekkel Vagyunk oldalra, amelyben a gyermekotthonokban élő gyerekeken segítő önálló projektjéről, az Új fejezet akcióról mesélt:

Ők fogják megmenteni a világot? – Interjúsorozat kivételes fiatalokkal – Gyerekkel Vagyunk

A Klubrádió “A jövő itt van” című műsorában Dialló-Szabó Jázmin, Gyurkovics Kornél és Szirtes Marcell az Ukrajnában kialakult háborús helyzetről és annak feldolgozásáról beszélgetett

/2022.03.14./

Kunos Roxána október 8-án, a Budapest Climate Summit keretei között képviselte a Fiatal Nagyköveteket az ifjúsági kerekasztalbeszélgetések egyikén. Szó esett többek között a fiatalok által megvalósított kezdeményezésekről, a részvételről, valamint a gyermekek környezettudatos életmódra való neveléséről. /2021.10.08/

Érdekel

Szirtes Marcell Életformának adott interjújából kiderül, hogyan lett belőle az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövete, és hogyan egyezteti össze a tanulást, a színházi karrierjét és a gyermekjóléti szervezetben való munkáját. /2021.10.01/

Elolvasom

Pege Gyula elmesélte, hogyan lett belőle az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövete. /2021.09.15/

https://www.csanyialapitvany.hu/unicef-fiatal-nagykovet-lettem/

Szirtes Marcell és Labancz Dániel klinikai szakpszichológus, az UNICEF szakértője az iskolai zaklatásról beszélgettek az Egyenes beszédben. /2021.09.14./

Megnézem

Bellai Zorka a Magyar Narancsnak nyilatkozott a klímaváltozással kapcsolatban. /2021.09.06./

Elolvasom

Simon Szonja több ezer könyvet segített eljuttatni gyerekotthonok számára, hogy az ott élők minél többet tudjanak olvasni. Projektjével nevezték a svéd Ungt Kurage-díjra, ahol a 30 pályázat közül az 5 döntős közé választották. /2021.08.30./

Tovább olvasok

Kövécs Laura részt vett a Befordulás, alvásproblémák, motiváció hiánya – ezt tette gyermekeinkkel a járvány című előadásban, amelyben egy gyermekpszichológussal, egy szociológussal, egy pedagógussal és egy gyermekjogi szakemberrel beszélgetett a gyerekek aktuális lelki egészségéről. A beszélgetés alapja az UNICEF Magyarország kutatása,  amely azt vizsgálta, a járványhelyzet pontosan hogyan hatott a gyerekek és fiatalok mentális egészségére Magyarországon. A beszélgetésről többek között a 24.hu is beszámolt. /2021.06.23./

Érdekel

Összefoglaló a 2019-es UNICEF Gyermekek Világnapja című rendezvényről, amelyen több Fiatal Nagykövet is szerepet kapott. /2019.11.22./

Elolvasom

Kunos Roxána az országházban rendezett országgyűlési szimulációban szólalt fel 2018. november 20-án,  a Gyermekek Világnapján. Szónoklatában tolmácsolta a fiatal nagykövetek üzenetét a gyermekeknek. /2018.11.22/

Elolvasom

November 20-án, a Gyermekek Világnapján, az ENSZ gyermekjogi egyezménye elfogadásának évfordulóján évről évre a gyerekek veszik át egy napra az irányítást, és az élet majdnem minden területén hallatják a hangjukat. Simon Szonja ebből az alkalomból a Digi Sport vendége volt. /2018. 11. 21./

Sajti Konor és Somos Emma az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatójával, Mészáros Antóniával az RTL Reggeli vendégei voltak a Gyermekek Világnapján. /2018.11.20./

Megnézem

 Kövess minket

Instagramon is!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@unicef_fiatalnagykovetek által megosztott bejegyzés

A Fiatal Nagykövet program koordinátora

Labancz Dániel, klinikai szakpszichológus

Labancz Dániel klinikai szakszichológus fiatal nagykövet koordinátorA Kilátó Élményprogram mentora már a kezdetektől, ebben a projekben kezdett az Az UNICEF Magyarország munkájában részt venni, majd 2021 januárjától Fiatal Nagykövetek program koordinátora is lett. Terápiás munkája mellett évek óta foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekek, kamaszok lelki egészségének fejlesztésével, szülők és családok támogatásával, fiatal felnőttek elakadásaival és problémáival egyaránt. Az Élményakadémia Egyesület trénere, és oktatóként részt vesz pszichológus hallgatók képzésében is a Károli Egyetem Pszichológiai Intézetében.

 

Korábbi Fiatal Nagykövetek

Fiatal Nagyköveti Tanács 2018/2019

Somos Emma

17 éves budapesti gimnazista vagyok, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tizenegyedikes tanulója. Hetedikes korom óta a Szubjektív diákmagazin szerkesztőségi tagja vagyok, szenvedélyesen szeretek cikkeket írni, történelmet tanulni, és a gyerekjogok fontosságát akkor tapasztaltam meg előszőr testközelből, mikor a barátnőimmel önkéntes nyári tábort szerveztünk Monoron roma gyerekeknek. A gyerekjogok megismerése számomra magabiztosságot adott és arra bíztatott, hogy merjek nagyot álmodni és hinni önmagamban, még akkor is, ha a világ néha azt üzeni: erre nem vagy képes kamaszként. Azért jelentkeztem Fiatal Nagykövetnek, hogy minél több gyereket bátoríthassak abban, hogy a higgyenek önmagukban, és hogy minél több gyerekkel együtt, egy csapatként gondolkodhassak, tegyek egy olyan világért, amiben az emberek egy globális felelősségtudattal és tisztelettel fordulnak egymás, és főként a gyerekek felé.

Fiatal Nagykövet 2016/2017

Tóth Fanni

Tóth Fanni vagyok, az Óbudai Árpád Gimnázium “frissen végzett öregdiákja”. 2016-ban ismerkedtem meg az UNICEF munkájával közelebbről, abban az évben jelentkeztem fiatal nagykövetnek. Jelentkezésemkor az iskolámban a diáktanácsban aktívan tevékenykedtem, a tanévben annak elnöke voltam. Ezen kívül a kerületi Ifjúsági Önkormányzatának is tagja voltam.

Fiatal Nagykövetként rengeteg új tudást és tapasztalatot szereztem. Az UNICEF új perspektívát adott a világról alkotott képembe. Részt vehettem futóversenyen adománygyűjtő futóként, segíthettem koordinálni hátrányos helyzetű gyermekek eljuttatását a FINA-ra, illetve a gyerekjogok világnapján felszólalhattam a parlamentben is. A gyerekjogok világnapja jó példaként mutatta be nekem is, hogy a gyermekeknek igenis van véleményük az őket érintő témákban, ezért fontos, hogy meghallgassuk őket, szócsőként segítsük a hangjukat hallatni. Éppen ezért a számomra legkedvesebb UNICEF-es emlék is ehhez a tapasztalathoz kötődik. A gyerekjogok világnapján 2017-ben volt szerencsém annak a csoportnak a tagja lenni, akik az oktatási jogok biztosának javaslatot készítettek az oktatásban a fiatalok által igényelt változtatásokra.

Az UNICEF önkénteseként eltöltött másfél év után 2018-2019-ben Hollandiában voltam cserediák. A nyelvtanuláson kívül rengeteg dolgot tanultam mind magamról, mind a különböző kultúrákról, beleértve a sajátomat is. Megtapasztaltam ezen kívül, hogy a magyar és a holland ifjúság között számos különbség van, többek között a tudatosság és a jogok ismeretében is.

Jelenleg az UNICEF kommunikációs képviselőjeként dolgozom, amit nagyon élvezek, hiszen egy új szerepben próbálhatom ki magam. Reményeim szerint szeptembertől pszichológiát fogok tanulni. Mindig érdekelt az egyén mentális egészsége és az egyensúly megteremtése.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek