Az UNICEF Bajnokai

Sikeres magyarok összefogása a világ legelesettebb gyermekeiért.

Hazánkban számtalan példaértékű vállalkozás virágzik és számos tehetséges magyar ér el tiszteletre méltó sikereket. Ezek mögött az eredmények mögött gyakran olyan emberek állnak, akik a náluk elesettebbek helyzete iránt is érzékenyek, foglalkoztatják őket a globális és a helyi társadalmi problémák és lehetőségeikhez mérten szívesen támogatnak jó ügyeket.  Az UNICEF Magyarország Bajnokai azért álltak a több mint hetven éves múltra visszatekintő világszervezet mellé, hogy segítsék annak gyerekekért végzett munkáját itthon és a világ válságövezeteiben egyaránt – minél szélesebb körben átadva azt a hitet, hogy a boldog gyermekkor a világ valamennyi gyermekét megilleti.

Ki a bajnok?

Az UNICEF Bajnokaiban a győztesek ereje és kitartása a bölcsek felelősségével és az önzetlenek empátiájával társul.

  • Az UNICEF Bajnokai sokfélék. Mindannyian mással foglalkoznak, máshoz értenek, másban bizonyítottak. A közös bennük, hogy vallják: a segítségnyújtás nem csak morális kérdés, hanem a jövő építésének stratégiája. Tudják, hogy mindig a gyermekek a társadalmi fejlődés zálogai, rájuk épülhet csak a folyamatos növekedés, a nemzetek stabilitása, a mindennapi biztonság és a mindenki által vágyott jólét. Bajnokaink tudják, hogy minél több gyermek tudja kiteljesíteni a benne rejlő képességeket, annál előrébb jutunk mindannyian.
  • A UNICEF Bajnokok nyertesek: a bennük lévő erő és állhatatosság is tette őket azzá.
  • De az UNICEF Bajnokok tudatosak is: sosem felejtik, hogy egykor lehetőséget kaptak és hiszik, hogy az mindenkit megillet.
  • A UNICEF Bajnokok inspirálnak: példájukkal hatással vannak másokra.
  • A UNICEF Bajnokok felelősen gondolkodnak: tudják, hogy a legjobb befektetés a gyermekek támogatása.

 

Az UNICEF Bajnok program 2018-as indulásakor 17 sikeres vállalkozó és nagy hatású influenszer állt mellénk, az UNICEF missziói mellé, és idejüket, energiájukat, anyagi forrásaikat nem kímélve segítették munkánkat. Benes Anita, a Daalarna vezető tervezője, Béres Alexandra,  a Súlykontroll életmód program kidolgozója; Csorba Zoltán, a Babadoboz alapítója; Fördős Zé, a Street Kitchen házigazdája, a Konyhafőnök állandó zsűritagja; Illés Gabriella, producer, a Tulipántündér Produkció és a VR Park Budapest tulajdonosa; Keszthelyi Vivien, háromszoros túraautó bajnok; Kieselbach Anita, Kieselbach Galéria és Aukciósház tulajdonosa; Kolosi Beáta a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója; Kovács Nimród üzletember, Mádai Vivien, a LaMome közösség tagja; Mihalik Enikő, a nemzetközi szupermodell; Szalai Dóri a Chez Dodo alapítója; Ternyák Kata, az Imagine szalon tulajdonosa; Zwack Sándor üzletember; Vári Gergő, a Lensa Programming vezérigazgatója.

2019-ben az UNICEF Bajnokai között köszönthettük Peter Grundberget, a Brody Ház Csoport alapítóját, Ferenczi Kristófot, a Kinstellar ügyvédi iroda egyik vezetőjét, Jagasics Hédit, a Sugarbird tulajdonosát, Niszkács Annát, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. társ ügyvezető igazgatóját, Sauska Andreát, a Sauska borászatok tulajdonosát, Strohmayer Jánost, az Egon Zehnder budapesti vezetőjét, Szabó Jucust, az 5 hozzávaló blog szerzőjét, Tomán Szabinát, a Toman Diet alapítóját.

2021-ben, egy a koronavírus-járvánnyal terhelt év után, újabb Bajnokokkal bővült az UNICEF támogatóinak köre. Angyal Ivett és Ritter Szofi, startupperek, a LiveRobe alkalmazás, egy közösségi média alapú online piactér megálmodói, a fenntarthatóság elkötelezett támogatói. Berg Judit meseíró és Kőszeghy Csilla illusztrátor, akik 2011 óta dolgoznak a Két kis dínó kalandjain egy olyan mesecsomagot készítettek, amelynek előfizetése az UNICEF világszerte vállalt misszióit támogatja. Hermann Kamilla az Indotek Group vezető magyarországi ingatlanbefektető és befektetéskezelő vállalatcsoport alapítója, partnere a mentális egészség program kiemelt támogatója. Lobenwein Norbert a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound alapítója, fesztiváligazgató, a hazai turizmus egyik legmeghatározóbb szakembere, Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus, aki olyan nagy sikerű könyvek szerzője mint az Örökölt sors és a Szabad akarat.

Korábbi Bajnokaink közül Benes Anita, Béres Alexandra, Fördős Zé és s Street Kitchen csapata, Illés Gabriella, Jagasics Hédi, Kieselbach Anita, Kolosi Beáta, Mihalik Enikő és Niszkács Anna továbbra is Bajnokként támogatja a nehéz sorsú gyermekekért végzett munkánkat.

 

Támogasd Te is az UNICEF gyerekekért folytatott munkáját! 

Támogatom

 

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek