Sauska Andrea (Sauska)

Sauska Andrea közgazdász, a Sauska borászatok tulajdonosa

Turisztikai marketing területen kezdte pályáját, részt vett az ország turisztikai marketing koncepciójának kidolgozásában, elsősorban külföldi újságírók és forgatócsoportok programjának szervezőjeként Budapesten és New Yorkban. Néhány évig a Magyar Konyha Magazin tulajdonosa és vezető szerkesztője volt, és főzőiskolát is vezetett.

A villányi és tokaji Sauska borászatok tulajdonosaként szívügye a minőségi gasztronómia. A bort az egyetemes emberi kultúra alapvető értékének, egyben a magyar kultúra integráns részének tartja.

A Sauska több mint két évtizede ismert márka Magyarországon és ma már a világban is. Boraik több mint 15 országban kaphatók és csaknem száz meghatározó nemzetközi versenyen szerepeltek sikerrel, többek között elnyerték a borvilág Oscar díjának számító Decanter World Wine Awards Intarnational Trophy-ját is. Sauska 48 néven néhány éve étteremmel bővítették borászatukat, amely felkerült a Dining Guide legjobb vidéki éttermek listájára.

A Sauska család management szemléletének  meghatározója a teljesítményközpontúság és emberiesség. Céljuk a biztos munkahelyteremtés, a helyi roma kisebbség integrációja folyamatos készségfejlesztés és képzés által. Nagy figyelmet fordítanak az állandó, erős mikroközösségek kialakítására és hisznek abban, hogy értéket csak egészséges, egymásra figyelő, pozitív közösségben lehet létrehozni, legyen az bor, étel vagy esemény.

“A bor élvezeti cikk, vagyis az örömért fogyasztjuk, nem azért, hogy szomjan ne haljunk. Vendégeink és vásárlóink egy-egy jó pohár bor és finom falat elfogyasztásával az életet ünneplik. Azt a bizony törékeny életet, amiből mindenkinek csak egy van és a világ számos táján irgalmatlanul nehéz megóvni, különösen ha önmagukért tenni képtelen gyerekekről van szó. Anyaként és nagymamaként is fontosnak tartom, hogy a családunkban élő gyerekek nézzenek ki komfortos kis világukból, lássanak, gondolkozzanak és tegyenek is majd. Ezt megtanítani a mi felelősségünk.”

Tovább az UNICEF Bajnokai főoldalra

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek