Az UNICEF-ről

Szervezetünk

Az UNICEF több mint 190 országban van jelen, különböző minőségben. 156 országban folytat humanitárius és fejlesztési programokat (ezek az ún. programországok), melyekben az UNICEF központja alá tartozó helyi irodák működnek (country office). A fejlett országokban nemzeti bizottságok segítik a Gyermekalap munkáját. A nemzeti bizottságok a helyi törvények szerint, az UNICEF központjától független, nemzeti civil szervezetként működnek, melyeknek fő célja az adományszervezés és a gyerekjogok érvényesítése.

Az UNICEF munkájának szívét a programországok adja. Minden iroda az UNICEF küldetésével összhangban, a helyi kormányokkal való egyedi együttműködési program keretén belül dolgozik. Munkájuk alapját egy helyzetelemzésen alapuló ötéves terv adja, és a regionális irodák nyújtanak számukra technikai segítséget. Az UNICEF munkája része az ENSZ az országban folytatott más tevékenységének.

Screenshot 2015-02-05 11.05.17

 

Az UNICEF nemzeti bizottságainak (így a Magyar Bizottságnak is) célja, hogy a fejlett országokban adományokat gyűjtsenek az UNICEF gyermekvédő programjaihoz, elősegítsék a gyermekjogok érvényesülését, és képviseljék a szervezetet.

A szervezet menedzsmentjéért és igazgatásáért a központi irodák felelnek, itt kerülnek kialakításra a gyermekeket érintő globális politikák is. (New York: főiroda, Genf: európai regionális iroda, Koppenhága: logisztikai központ, Firenze: Innocenti Kutatási központ, Brüsszel: EU kapcsolatok, és Tokió.)

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek