Együtt a SÉRTŐ HANGOK ellen

Kampány az online bántalmazás ellen

KIBER KRESZ

Az online világ olyan, mint a közlekedés. Izgalmas, új utakra visz, ám megvannak a maga veszélyei. Segítsük a gyerekeket, fiatalokat, hogy megtanuljanak biztonságosan közlekedni az online térben is. Vegyük észre a jeleket, ha baj van. Hiszen a járványhelyzet hatására még több gyereket fenyeget az online bántalmazás veszélye. Ennek csökkentéséhez adunk most gyakorlati tippeket szülőknek, felnőtteknek az UNICEF Magyarország és a Magyar Suzuki háromrészes webinar sorozatában. Tarts velünk te is ezen a KIBER KRESZ tanfolyamon!

Többet szeretnék tudni a kampányról

1. rész

Milyen jelekből vehetjük észre, ha egy gyermek cyberbullying áldozatává vagy elkövetőjévé vált? Mit tudunk tenni ennek megelőzése vagy kezelése érdekében? A KIBER KRESZ első részében ehhez nyújtunk gyakorlati útmutatót.

A beszélgetés résztvevői:

  • B. Nagy Réka: énekesnő, az UNICEF Magyarország Együtt a sértő hangok ellen c. kampányának influencere
  • Táler Orsolya: gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ügyvezetője
  • Tari Annamária: klinikai szakpszichológus, pszichoanalitikus, pszichoterapeuta

Moderátor: D. Tóth Kriszta: újságíró, az UNICEF Magyarország Nagykövete

Érdekel

2. rész

Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Snapchat, Twitter, Pinterest, Viber, WhatsApp… A közösségi média platformokat már számon tartani is nehéz, nemhogy tisztában lenni azzal, milyen kockázatokkal járnak, és melyik biztonsági beállítást nem érdemes kihagyni adataink megfelelő védelme érdekében. A KIBER KRESZ 2. részében ehhez nyújtunk gyakorlati útmutatót.

A beszélgetés résztvevői:

  • Fegyverneki Gergő: magyar-média szakos középiskolai tanár, egyetemi oktató, digitálispedagógia-szakértő
  • Szabó Vera: a feat. Client Service Directora, aktív szerepet vállalt az UNICEF Magyarország 2021 nyarán megvalósult online bántalmazás elleni TikTok kampányának létrehozásában
  • Cseperkáló Csenge: az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövete

Moderátor: Ráskó Eszter: stand up előadó, pszichológus

Érdekel

3. rész

Vajon van tipikus profilja a cyberbullying áldozatainak, elkövetőinek és szemlélőinek? Milyen esetekkel találkoznak a leggyakrabban a kibernyomozók? Mennyire értenek a tanárok az online bántalmazás témájához, és mennyire érzik a saját felelősségüket a megelőzésben és a már megtörtént esetek kezelésében? Mikor érdemes a rendőrséghez fordulni és milyen eljárásra lehet számítani? A KIBER KRESZ 3. részében ehhez nyújtunk útmutatót.

A beszélgetés résztvevői:

  • Balatoni József (Jocó bácsi): történelemtanár, író, blogger, a Felelős Szülők Iskolája előadója, szakértője.
  • Fribék Judit: rendőrszázados, Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – Kiberbűnözés Elleni Főosztály.
  • Szlankó Viola: pszichológus, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője.

Moderátor: Mészáros Antónia: az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Érdekel

Iratkozz fel további szakmai tartalmakért!

Meghívót küldünk a cyberbullying témájához kapcsolódó online eseményeinkre, elküldjük neked KIBER KRESZ online kurzusunk anyagát és megosztjuk veled a szakértői beszélgetésekről készült felvételeket, hogy bármikor visszanézhesd őket. Légy velünk naprakész az online biztonság témájában is! 

IDE KÉREM A TARTALMAKAT!

Teljes név
E-mail cím
Telefonszám

Együtt a sértő hangok ellen!

A Z-generáció tagjait elérő és bevonó kampány a TikTok közösségi oldalon valósult meg 2021 júniusában, ismert fiatal netes sztárok bevonásával. A kampányvideóban saját koreográfiával szereplő Whisperton és más TikTok-influenszerek arra kérték követőiket a cyberbullying elleni világnapon, hogy ők is lépjenek fel a netes bántalmazás ellen.

Az Együtt a sértő hangok ellen kampány arca és hangja B. Nagy Réka énekesnő, aki Valahol című számát is felajánlotta a cél érdekében. A kampány nemcsak az online bántalmazás jelenségére hívta fel a figyelmet, hanem arra is, mennyire fontos a segítségkérés. Barátok, családtagok, pedagógusok egyaránt képesek támogatni az áldozatokat. A kampány célja az UNICEF HelpAPP applikációjának népszerűsítése is volt, amely fiataloknak nyújt kézzelfogható segítséget a bántalmazás megelőzésében és kezelésében.

A kampányvideó résztvevői: B. Nagy Réka, Molnár Marci, Nagy Bogi, Nagy Norbi, Szabó Fanni, Verebélyi Vivien és Whisperton.

 

A kampány a Magyar Suzuki Zrt. támogatásával jött létre.

Köszönjük az együttműködést az ÁSZ Drámaiskolának, a BJ’s managementnek, a feat.-nek, a Gold Recordnak és a Hungarotonnak!

Bántanak? Veszélyben érzed magad?

Nem kell titokban tartanod!
Jogod van segítséget kérni!

Segítséget kérek