Gyermekjogi Konferencia VIDEÓK

Minden gyerekről, minden gyerekért

November 16-án az Akvárium Klubban egész napos gyermekjogi konferenciát szerveztünk a Gyermekek Világnapja alkalmából.

A konferenciáról készült videók elérhetőek ezen az oldalon, az adott előadás vagy panelbeszélgetés képére kattintva!

Ezen a napon 17 gyerekeket és fiatalokat érintő fontos témát jártunk körül 40 ismert szakember részvételével és együtt kerestük a megoldásokat azokra a kihívásokra, amikkel napi szinten szembe kell nézniük.

A rendezvény azzal a céllal került megszervezésre, hogy a fiatalokat érintő kihívások kapcsán sokszor eszköztelenséget és tehetetlenséget megélő felnőttek – akár szülőként, akár pedagógusként, vagy egyéb szakemberként – útmutatást kaphassanak az ország legismertebb szakértőitől arra, hogy hogyan ismerhetik fel időben, ha egy gyermek nehézségekkel küzd.

A belvárosi Akvárium Klub termeiben párhuzamosan tartott előadások, panelbeszélgetések és workshopok egész nap teltházzal futottak, több mint 1000 fő részvételével. A kimagasló érdeklődés is bizonyítja, hogy mennyire fontos a párbeszéd a gyerekek jóllétéről, fizikai és lelki egészségéről, az erőszak különböző formáival, például az iskolai kortárs zaklatással szemben való fellépésről, a közösség és a társadalom felelősségéről, a digitális tér kihívásairól, illetve a szülők és pedagógusok saját lelki egészségének megőrzéséről.

Nézd meg a konferencia előadásait, panelbeszélgetéseit!

A rendezvény sikere rámutat arra is, hogy a gyermekjogok nem csak november 20-án, az erre dedikált napon, hanem minden egyes nap kiemelt figyelmet érdemelnek.

 

Köszönjük, hogy eljöttél november 16-án a MINDEN GYEREKRŐL Gyermekjogi Konferenciánkra!

 

A 2023-AS KONFERENCIA RÉSZLETES PROGRAMJA VOLT:

Az esemény fő támogatója a Magyar Suzuki Zrt.

További kiemelt támogató a Magyar Telekom.

Köszönjük az Akvárium Klubnak, hogy a helyszínt biztosították!

Köszönjük a feat. reklámügynökség közreműködését! 

A rendezvény sajtónyilvános volt.

A rendezvényről a rendezvény helyszínén fotó- és videódokumentáció is készült, amelyet a későbbiekben az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány közzétett a weboldalain, YouTube csatornáján és közösségi média felületein.

A Konferencia helyszínéül szolgáló Akvárium Klub házirendje a konferencia ideje alatt is irányadó és érvényes volt.

Mivel az UNICEF Magyarország munkájának középpontjában a gyermekek és fiatalok védelme áll, ezért a rendezvény valamennyi résztvevőjét arra kértük, olvassa el és fogadja el a konferencia során is érvényes gyermekvédelmi irányelveinket!