Ingyenes szupervízió gyermekvédelmi szakemberek számára

A gyerekvédelemben dolgozó szakemberek a koronavírus járvány alatt rendkívüli munkát végeznek. Ők azok, akik a gyermekotthonokban, nevelőszülői hálózatokban a karantén alatt is fáradhatatlanul dolgoznak a családjukból kiemelt gyerekekért. A feladatuk most még nehezebb mint bármikor, hiszen az intézményekben szigorú kijárási tilalom lépett életbe. A gyerekek hosszú hetekig, hónapokig nem találkozhatnak a családjukkal, a bezártság fokozhatja a falakon belüli erőszakot, az amúgy is kis számú stábnak pedig emberfeletti munkát kell végeznie, hogy segítsék oktatásukat a nehéz körülmények között.

Az UNICEF Magyarország szeretne a maga lehetőségeivel segíteni a gyermekvédelem munkatársainak, az intézmények megfelelő felszerelésével, eszközigényeik kielégítésével, valamint ingyenes szupervízióval, mentálhigiéniás szaktanácsadással. Fontos, hogy a túlterhelt, nagy stressz alatt dolgozó gyermekvédelmi szakemberek is kapjanak egy-egy óra odafigyelést, a munkájuk okozta stresszt, a megélt eszköztelenséget, kilátástalanságot egy szakmailag konstruktív csatornába tereljék.

A listán szereplő, több éves gyermekvédelmi tapasztalattal rendelkező szakemberek az UNICEF Magyarország felkérésére vállalták, hogy szaktudásukat ingyenesen a gyermekvédelmi szakmában dolgozó munkatársak szolgálatába állítják.

Ki jelentkezhet?

Minden gyermekvédelemben dolgozó szakember (nevelő, nevelőszülő, gyermekvédelmi gyám, gyermekfelügyelő, pszichológus, szakmai vezetők, stb.)

Hogyan jelentkezhet?

Kérjük hívja az alábbi ingyenes telefonszámot hétköznap, munkaidőben (10:00-18:00 között), ahol kollégánk fogadja a hívását. Röviden megbeszélik, hogy milyen jellegű támogatásra tart igényt és összekapcsolja a megfelelő szakemberrel, hogy egyeztessék a szupervízió időpontjait, céljait.

06-80-442-226

Projektvezető, kapcsolattartó:

Szlankó Viola, az UNICEF Magyarország gyermekjogi munkatársa

email-cím: viola.szlanko@unicef.hu

Milyen szolgáltatásokat kaphatnak a jelentkezők?

Egy-egy alkalom jellemzően 45 perces beszélgetést jelent, a helyzettől és a kapacitástól függően 1-5 alkalomra biztosítunk lehetőséget. Indokolt esetekben az alkalmak száma bővíthető.

A beszélgetésen elhangzottakat minden esetben bizalmasan kezeljük. Jelentkezőket a meglévő kapacitásoknak megfelelően tudunk fogadni.

Az UNICEF Magyarország e kezdeményezését a Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága is támogatja.

A rendelkezésre álló szakemberek:

Bálint Eszter (Háttér Társaság; pszichológus)

Bede Nóra (magánrendelés; tanácsadó szakpszichológus)

Bogács Ernő (Szociális és Gyeremkvédelmi Főigazgatóság; döntés- és megoldásközpontú konzutáció)

Csábi Orsolya (magánrendelés; pszichológus)

Danóczi Levente (Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat; szociális munkás, pedagógiai szakpszichológus)

Donáth Attila (Magyar Szupervízorok Társasága; szupervízor, tréner)

Gárdos Mária (magánrendelés; szociális munkás, pszichológus)

Köves Panna (Belső-Pesti Tankerületi Központ; pszichológus)

Orbán Dóra Katalin (Szociális és Gyeremkvédelmi Főigazgatóság; pszichológus, szupervízor)

Pintér Gabriella Márta (magánrendelés, pszichológus, pár- és családterapeuta-jelölt)

Rózsa Mónika (NoBadKid Alapítvány; pszichológus)

Szűcs Enikő (Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás Központ; pszichológus, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, családterapeuta jelölt)

Vaskuti Gergely (pszichológus, kriminológus)

Wiesner Zsóka (Magyar Szupervízorok Társasága; szupervízor)

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek