Ingyenes szupervízió

Ingyenes szupervíziót kínálunk a pedagógusoknak és a gyerekekért dolgozó szakembereknek

 

A gyermekvédelemben dolgozó szakemberek a koronavírus-járvány alatt rendkívüli munkát végeznek. Ők azok, akik a gyermekotthonokban, nevelőszülői hálózatokban a karantén alatt is fáradhatatlanul dolgoztak a családjukból kiemelt gyerekekért. A feladatuk most nehezebb  mint bármikor, a vírushelyzet súlyosbodásával ismét bezárkóztak a gyerekotthonok, az iskolák pedig digitális oktatásra álltak át, a gyerekvédelemben dolgozó szakemberekre, tanárokra a pandémia alatt hatalmas nyomás nehezedik. Az UNICEF Magyarország a megnövekedett igényekre reagálva folytatja szupervíziós programját, amelynek keretében ingyenes mentálhigiéniás szaktanácsadással segíti a rendkívüli munkát végző szakembereket.

Az UNICEF Magyarország felkérésére az alábbi listán szereplő, több éves gyermekvédelmi és gyermekjóléti tapasztalattal rendelkező szupervizorok vállalták, hogy szaktudásukat ingyenesen a gyerekekért dolgozó munkatársak szolgálatába állítják. A pandémia korábbi szakaszában mintegy 160 szupervíziós ülés során 50 szakember részesült pro bono szolgáltatásban.

Ki jelentkezhet?

Minden pedagógus, valamint a gyermekjóléti alapellátásban, és a gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakember.

Hogyan jelentkezhet?

Vegye fel velünk velünk a kapcsolatot a szupervizio@unicef.hu email-címen és fejtse ki röviden, milyen jellegű támogatásra tart igényt. Kollegánk összekapcsolja a megfelelő szakemberrel, hogy egyeztessék a szupervízió időpontjait, céljait.

Milyen szolgáltatásokat kaphatnak a jelentkezők?

Egy-egy alkalom jellemzően 45 perces beszélgetést jelent, a helyzettől és a kapacitástól függően 1-5 alkalomra biztosítunk lehetőséget. Indokolt esetekben az alkalmak száma bővíthető.

A beszélgetésen elhangzottakat minden esetben bizalmasan kezeljük. Jelentkezőket a meglévő kapacitásoknak megfelelően tudunk fogadni.

Az UNICEF Magyarország e kezdeményezését a Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága is támogatja.

A rendelkezésre álló szakemberek:

Bede Nóra (magánrendelés; tanácsadó szakpszichológus)

Csábi Orsolya (magánrendelés; pszichológus)

Danóczi Levente (Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat; szociális munkás, pedagógiai szakpszichológus)

Donáth Attila (Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága; szupervízor, tréner)

Hegedűs Judit (NKE RTK,  pszichológus, egyetemi docens)

Köves Panna (Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium iskolapszichológus, pár- és családterapeuta jelölt)

Pintér Gabriella Márta (magánrendelés, pszichológus, pár- és családterapeuta-jelölt, a IX. kerületi József Attila Általános Iskola és AMI pszichológusa)

Vaskuti Gergely (pszichológus, kriminológus)

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek