Segítünk

Gyermekjogi infópont

Az UNICEF Magyarország Gyermekjogi INFOPONTja 2016 óta nyújt segítséget gyermeki jogok megsértése, vagy ennek gyanúja esetén. A magyar jogszabályok szerint működő civil szervezetként ingyenes szolgáltatásunk keretében általános tanácsokkal tudunk segíteni a hozzánk fordulóknak abban, hogy problémájuk esetén mely intézmények és szervezetek tudnak hatékony segítséget biztosítani. Segítünk továbbá eligazodni a releváns jogszabályi környezetben, mely biztos kiindulópontként szolgálhat. Hangsúlyozandó, hogy a szolgáltatásunk nem minősül jogi tanácsadásnak és szervezetünk jogi képviselet ellátását sem tudja vállalni, továbbá a tájékoztatásunk nem tekinthető jogi véleménynek sem.

Gyermekeket ért gyermekjogi jogsértésekben tudunk segítséget nyújtani, így különösen:

– Gyermekbántalmazással kapcsolatos kérdések,

– Gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek jogai,

– A gyermekek oktatási jogaival kapcsolatos kérdések,

– A családjogi jogvitákban felmerülő gyermeki jogok,

– Egyéb gyermekjogi kérdések;

 

Segítséget kérek

Munkánkat gyermekjogi munkatársaink mellett pro bono ügyvédi irodák és önkéntesek is segítik. Előfordulhat, hogy szakmai konzultáció céljával a hozzánk beérkező információkat, dokumentumokat megosztjuk velük.

Tevékenységünket pro bono támogatják:

 

Kapcsolat az UNICEF Gyermekjogi infópontjához

Az UNICEF gyermekjogi infópontjára vonatkozó adatvédelmi tájékoztató elolvasása és elfogadása után az alábbi adatlapon keresztül tudja velünk felvenni a kapcsolatot.

Segítséget kérő űrlap

Teljes név
Email
Tárgy
Üzenet

Nem vagy biztos benne, hogy az UNICEF Magyarország gyermekjogi infópontja megoldást tud nyújtani a problémádra, de segítségre van szükséged? Itt megtalálod azoknak a szerveknek, szervezeteknek a listáját, ahova tanácsért fordulhatsz.

Érdekel

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek