Így segíthetsz

Adó 1% a gyerekekért

Segítenél a gyerekeken?

Támogasd adód 1%-ával az UNICEF Magyarország munkáját!

Adószámunk: 18212718-2-42

Válság idején van a legnagyobb szükség az összefogásra, egymás támogatására és arra, hogy gondoskodjunk a legvédtelenebbekről, az egyre nagyobb veszélynek kitett nehéz sorsú gyerekekről is. Az UNICEF a világ egyik legnagyobb humanitárius szervezeteként most a koronavírus ellen és a példátlan vészhelyzet hatásaival szemben is harcol a világ minden táján, így Magyarországon is. Elkötelezetten támogatjuk a rászoruló gyerekeket. Azokat, akiket az élet minden nehézsége, így a mostani krízis is a legfájdalmasabban érint. Azokat, akik sokszor senki másra nem számíthatnak.

A koronavírus hazai megjelenését követően az UNICEF Magyarország számos gyermekek ellátását végző intézménnyel, bentlakásos gyermekotthonokkal, anyaotthonokkal, gyermekkórházakkal, kórházi gyermekosztályokkal, köznevelési intézményekkel vette fel a kapcsolatot az egész országban, hogy kiderüljön, miben szenvednek hiányt a vírushelyzet kapcsán.  Az igénylista alapján egészségügyi védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, tartós élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre és mentális támogatásra van égető szükségük. Szervezetünk több ezer sebészmaszkot és speciális maszkot, valamint egyéb adományokat szállított ki eddig a hátrányos helyzetű gyerekek, családjaik, valamint az értük dolgozó szakemberek megsegítésére. A kiszállítások a jövőben is folytatódnak. Az akcióról további információk itt: https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/vedofelszereleseket-adomanyokat-szallitottunk-unicef

Az UNICEF Magyarország koronavírus járvány idején készült, digitálisan elérhető tartalmainak célja, hogy hiteles információkkal szolgáljon gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Járványmese, Tóth Krisztina alkotása megkönnyíti a vírushelyzet elmagyarázását, a Gyerekkuckó biztonságos időtöltést kínál a kicsiknek, az UNICEF Magyarország Blogja pedig szakértők ajánlásaival kívánja segíteni azokat, akik tanácsokra szorulnak ebben a különleges időszakban. További információk itt: https://unicef.hu/koronavirus-ellen-magyarorszagon

Magyar programjaink hátrányos helyzetű gyerekeket és nehéz sorsú fiatalokat segítenek: harcolunk a gyermekbántalmazás minden formája és a gyerekkereskedelem ellen, dolgozunk a gyermekjogok érvényesítéséért és minden gyermek legfőbb érdekeiért. Ez a munka az előttünk álló időszakban még fontosabb lesz, hisz a sokszor eleve kiszolgáltatott gyerekeknek meg kell birkózniuk a vírushelyzettel járó gazdasági és egyéb hatások minden nehézségével is.

Mi tudunk segíteni, de ehhez rád is szükség van!
Ha rendelkezel az adód 1%-ról, akkor Te is sokat teszel.

 

Hogyan tudod felajánlani adód 1%-át?

Nincs nálad ceruza, hogy felírd? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a fontos tudnivalókkal együtt egy emlékeztető levélben!

3 ok, hogy feliratkozz:

 

  • emlékeztetünk róla, hogy mikor van a leadási határidő, így biztosan nem feledkezel meg róla
  • elküldjük neked az összes szükséges információt a folyamatról
  • visszajelzünk a számodra arról, hogy milyen segítségnyújtásra használtuk fel az 1%-os támogatásodat

Kérem szépen az emlékeztetőt!

Teljes név
E-mail cím
Telefonszám

Az elmúlt években egyre több hazai kezdeményezést indítottunk el, amelyekkel a magyar gyermekek jóllétét, jogaik érvényesülését támogatjuk:

 

• élményekkel és fejlesztéssel erősítjük a hátrányos helyzetű magyar gyerekeket
• nehéz sorsú fiatalokat segítünk problémáik megoldásában
• fellépünk a gyerekbántalmazás különböző formáival szemben
• harcolunk a gyerekkereskedelem ellen
iránymutatást adunk az internetes zaklatás és az online erőszak kezelésére, megelőzésére
• iskolás gyermekeket ismertetünk meg a jogaikkal és a rájuk leselkedő veszélyekkel
ösztönözzük a gyerekbarát szemlélet terjedését minden településen
• szakmai fórumokon képviseljük a gyerekek érdekeit
• dolgozunk a gyerekjogok érvényesülése érdekében
• fontos kérdésekben segítjük a szülők és pedagógusok eligazodását
társadalmi kampányokkal hívjuk fel a figyelmet a gyerekek jogaira, érdekeire és az irántuk viselt felelősségre
• változatos módokon adunk hangot a fiatalok véleményének, biztosítjuk valódi részvételüket a munkánkban

Hazai programjaink a magyar támogatóknak köszönhetően valósulhatnak meg. Kizárólag a magyar társadalom támogatásától függ, hogy az UNICEF a világ egyik leghitelesebb szervezeteként mit tud tenni a magyar gyerekekért.

Miért küzdünk idehaza?

A hazai rászoruló gyerekek és fiatalok lehetőségeiért

A 2018 szeptemberében indult Kilátó Élményprogram célja, hogy hátrányos helyzetű gyerekek kulturális- és sportélmények segítségével lelkileg megerősödjenek, és ellenállóbbá váljanak az élet kihívásaival szemben. Állami intézményekben élő, kis létszámú gyermekcsoportok vesznek részt tudatosan kiválasztott, rendszeresen szervezett programokon. Legyen szó múzeumról, színházi előadásról, koncertről, vagy sportversenyről, olyan eseményeket látogatnak meg, amelyek a gyerekek érdeklődésének, hátterének és fejlesztésének a lehető legjobban megfelelnek.

A gyerekeket pszichológusok, szociális szakemberek és drámapedagógusok segítik az élmények feldolgozásában. A tudás, az élmény és a személyes tapasztalat minden helyzetben segít, a nehéz körülmények közül érkező gyermekek számára pedig különösen fontos, hogy megismerjék a tágabb világot, lássák a saját lehetőségeiket, képességeiket és motivációt kapjanak a későbbi produktív, teljes élethez.

Adód 1%-a segíthet a rászoruló gyerekek képességeinek fejlesztésében.

A gyerekek és fiatal felnőttek kiteljesedéséért

Kirekesztés, szegénység, szennyezett, fertőző környezet, céltalanság, iskolázottság hiánya – ezekkel a problémákkal néznek szembe mindennapjaik során az immár második alkalommal meghirdetett Rajtad áll a jövőd! programban részt vevő hátrányos helyzetű magyar gyerekek és fiatalok. Az évente meghirdetett pályázat nyertes csapatai szakmai és anyagi támogatást kapnak, hogy megpróbálják a legjobb megoldásokat megtalálni az őket leginkább érintő problémákra. A kiválasztott két projekt nemzetközi szinten is megmérettetheti magát a 20 ezer dolláros fődíjért és szakmai támogatásért.

Megérdemlik a segítséget. Adód 1 %-ával te is tehetsz értük!

A gyerekkereskedelem ellen

Az Európai Unióban 2015-2016 között minden harmadik gyermekkorú emberkereskedelmi áldozat magyar volt. Az UNICEF Magyarország 2018-tól kiemelten foglalkozik a gyermekkereskedelem problémájával és a veszélyeztetett magyar gyerekek védelmével. Emberkereskedelem áldozata bárkilehet, ám kutatásokból tudjuk, hogy bizonyos társadalmi csoportok  – nők, gyermekeketnikai kisebbségek tagjaifogyatékkal élőkúton lévő (migráns) gyermekekkülönböző abúzusok túlélői – sérülékenyebbek az áldozattá válás szempontjából. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek különösen veszélyeztetettek, az engedélyezett eltávozások és a szökések alkalmával a prostituálódás veszélye fokozott.

A probléma kezelése a szakemberek képzésével kezdődik, így 2019. januárjában a gyerekkereskedelem felismerését, az áldozatok védelmét bemutató választható tantárgyat hirdettünk az Eötvös Loránd Tudományegyetem szociális munka szakos hallgatói számára. Kezdeményezésünk célja a gyermekkereskedelem megelőzése, a veszélyeztetett gyermekekkel, illetve az áldozatokkal kapcsolatba kerülő szakemberek célzott felkészítése és a szemléletformálás. Hiszünk abban, hogy a küzdelem fontos része a jogok tudatosítása is, gyermekkortól kezdve.

Küzdjünk együtt a gyerekkereskedelem ellen, segítsd munkánkat adód 1 %-ával.

A gyerekrészvételért

Az UNICEF Magyarország folytatja a Fiatal Nagyköveti Tanács működtetését. A Fiatal Nagykövetek közösségben dolgozva segítik az UNICEF Magyarország gyermekjogi munkáját, képviselik a gyerekjogi programokban a gyerekek érdekeit, „hangját”, részt vesznek a döntéshozatalban, valamint népszerűsítik a gyerekjogok érvényesülésének fontosságát a közösségi oldalakon és saját településükön egyaránt. 2015 óta minden évben meghirdetjük a pályázatot, hogy az ENSZ Gyermekjogi Egyezmény szellemében biztosítsuk a gyermekek részvételét a szervezet munkájában.

Segítsd munkánkat adód 1 %-ával, hogy minél több gyereket bevonjanak a róluk szóló döntések meghozatalába!

A Gyerekbarát Településekért

Az UNICEF Gyerekbarát Település olyan helyi irányítási rendszer, modell és jógyakorlat kialakítását tűzi ki célul, amely a Magyarországon 1991 óta hatályos ENSZ Gyermekjogi egyezményen alapulva, kötelezettséget vállal a gyermekek kiemelt és fokozott védelmére és a gyermekek jogainak tiszteletben tartására. Bármely településnek segítséget nyújt, hogy vezetése, környezete, vállalkozásokkal való kapcsolatai és szolgáltatásai „gyermekbarátabbakká” válhassanak, hogy majd hálózatot alkotva, a körülöttük lévő településeknek is át tudja adni a tudást és a vonatkozó jógyakorlatot.

Támogass minket adód 1 százalékával, hogy minél több magyar település váljon gyermekbaráttá!

A gyermekek felnőttkori egészségéért

Minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének. Sokan azonban nem tudnak kihez fordulni gyermekgondozással kapcsolatos kérdésekben. Ezért indítottunk ingyenes online mesterkurzust kisgyermekes szülőknek, amelyben elismert szakértőket szólaltatunk meg a világ minden tájáról a kisgyermekkor és a gyermeknevelés kapcsán. Amellett, hogy szakértőink gyakorlati tanácsokkal látják el a szülőket, érdekes és hasznos ismereteket is megosztanak velük, különös tekintettel a születést követő 1000 napra. Ez az időszak ugyanis kritikus a gyermekek értelmi, érzelmi, társas, és testi fejlődése szempontjából, az ebben a periódusban szerzett tapasztalatok és élmények akár a csecsemő egész felnőtt életére hatással lehetnek. 

Segítsd adód 1 %-ával az UNICEF Magyarország munkáját, hogy a gyermekek életre szóló előnyökhöz juthassanak.

A szülők, gyermekekkel foglalkozók ismereteinek bővítéséért

2019-ben először rendeztünk Gyermekek Világnapja címmel egy egész napos ingyenes eseményt november 20-án az Akvárium Klubban. Egy nap alatt ezer kérdésre kaptak választ a gyermekek iránt elkötelezett látogatók. Beszélgetések, neves szakértők, a gyerekek ügye mellett elkötelezett sztárok, játszósarok, expo és közösségi programok vártak minden érdeklődőt. Olyan fontos témák kerültek többek között terítékre, mint az anyaság és a munka kapcsolata, a gyermekkori traumák, a pozitív szülőség, a környezetvédelem, a gyermekjogok és az élménypedagógiai módszerek. Szakértőktől tudhatták meg, miként védekezhetnek a gyerekeket érintő online bántalmazás ellen, hogyan érintheti a válás a gyerekeket, mire való az állatterápia és mi a jó gyerekkönyvek titka. 2020-ban ismét megszervezzük a rendezvényt.

Ha adód 1 %-ával az UNICEF Magyarország munkáját támogatod, még több gyakorlati tanáccsal tudjuk ellátni a szülőket, és még nagyobb segítséget tudunk nyújtani a gyermekekkel foglalkozó szakembereknek. 

A gyermekek jogaiért

Mi, az UNICEF-nél hiszünk abban, hogy a felelősségvállalás és a tudatos jövőépítés a jogok ismeretéből fakad. Ébresztő-óra nevű országos iskolai program célja, hogy növelje hazánkban a gyermekjogok ismertségét, és felvértezze őket a rájuk leselkedő veszélyekkel szemben. Az UNICEF által kiképzett előadók eddig több mint 17000 diáknak tartottak már interaktív előadásokat ​a gyermekjogokról,​ ​a gyermekekkel szembeni erőszakról, a kortárs és online bántalmazásról, és megismertették velük, milyen a gyermekek helyzete a világban. A jogok ismerete elősegíti, hogy a gyerekek felelős és tudatos emberekké váljanak, akik nemcsak hamarabb ismerik fel az erőszakot és jogaik megsértését, de előrelátóbban és hatékonyabban védhetik meg magukat ellene.

Segíts adód 1%-ával, hogy minél több gyerek ismerje meg jogait Magyarországon!

A világ gyermekproblémáinak megismertetéséért

Az UNICEF Magyarország és a Magvető Café közös beszélgetéssorozata a gyermekek helyzetét érintő problémákat járja körbe. Kitekintést nyújt a fejlődő országok gondjaira, és rávilágít az európai, hazai helyzetre, követendő példákra, megoldási lehetőségekre. Szakértők, újságírók, önkéntesek számolnak be tapasztalataikról, élményeikről és lehetséges megoldásokról.

Segítsd munkánkat adód 1 %-ával, hogy közelebb hozhassunk a magyar emberekhez a gyermekek problémáit!

A gyerekek véleményének hangsúlyozásáért

Figyeljünk a gyermekekre! Hallgassuk meg a véleményüket, adjunk nekik elég információt a világról, vonjuk be őket az életüket érintő döntésekbe – ezek a fő üzenetei az UNICEF Gyerekhang kampányának. November 20-án, a Gyermekjogok Világnapján az üzleti életben, a kultúra, a média, a szórakoztatóipar és a sport különböző helyszínein fordított napot tartanak, ahol a gyerekek belekóstolhatnak a felnőtt szerepekbe és elmondhatják, mit gondolnak az adott közegről, milyen jövőről álmodnak.

Adjunk hangot a gyerekeknek! Támogasd adód 1 %-ával az UNICEF Magyarország munkáját!

Tudj meg többet az UNICEF hazai szervezetéről és munkatársairól:

Az UNICEF Magyarországon

Ne felejtsd el, hogy adód 1%-ának felajánlásával a gyerekekért folytatott munkánkat támogatod!

 

Adószámunk: 18212718-2-42

Iratkozz fel most, hogy elküldhessük neked a felajánlással kapcsolatos legfontosabb információkat és az emlékeztetőt.

Kérem szépen az emlékeztetőt!

Teljes név
E-mail cím
Telefonszám

Már letölthető a 2019-es SZJA NYOMTATVÁNY:

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek