Egy generáció korlátok nélkül – Rajtad áll a jövőd!

Egy generáció korlátok nélkül

Az UNICEF új kezdeményezése, az Egy generáció korlátok nélkül (Generation Unlimited) idén ősszel indult el Magyarországon. A kivételesen széles együttműködésben, nemzeti kormányok, multilaterális szervezetek, magánvállalkozások és civil szervezetek összefogásával létrejött komplex platform célja, hogy 2030-ig a fiatal nemzedékek világszerte megfelelő oktatásban és képzésben részesülhessenek, és megtalálják helyüket a munka világában.

 Többet szeretnék tudni az Egy generáció korlátok nélkül programról

Ezen a tágabb keretrendszeren belül indult el a Rajtad áll a jövőd! jelmondattal egy új nemzetközi ifjúsági program – a fejlett világ országai közül 2018-ban egyedül Magyarországon, az UNICEF Magyarország megvalósításában.

 

Rajtad áll a jövőd!

Ez a kezdeményezés hátrányos helyzetű fiatalok egyes csoportjait vonja be közös gondolkodásba, amelynek során maguk azonosítják az őket leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki ezek megoldására. Ebben a folyamatban szakértők és mentorok segítik őket, hogy eszközöket találhassanak elképzeléseik valóra váltásához.

A későbbiekben évente megrendezendő program tehát a fiatalok aktív részvételére épül, és az előremutató kezdeményezések elindításán túl legfőbb célja, hogy a résztvevők elsajátíthassák azokat a képességeket, amelyek segítségével lehetővé válik későbbi egyéni céljaik önálló megvalósítása is.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek