Egy generáció korlátok nélkül – Rajtad áll a jövőd! 2021

Az UNICEF Magyarország 2018 és 2019 után 2021-ben is elindította a RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! nevű programját. A nemzetközi kezdeményezés idén is a 14-21 éves magyarországi fiatalok számára teremtett lehetőséget, hogy a saját jövőjüket aktívan alakíthassák.

A Rajtad áll a jövőd! programmal az ENSZ Gyermekjogi Egyezmény egyik fő pillérének megvalósítását segítjük elő: a gyermekek és fiatalok részvételének erősítését. Abban támogatjuk a fiatalokat, hogy egyre inkább képesek legyenek dönteni és aktívan részt venni  közösségük életében.

Egy közös alkotási folyamat keretében segítjük a fiatalokat abban, hogy valamely őket (is) érintő társadalmi problémára megoldást keressenek és társadalmi innovációs kezdeményezés keretében. olyan társadalmi vállalkozási ötleteket dolgozzanak ki, amelyek megváltoztathatják a környezetüket és a világot.

2021-ben az UNICEF Gyerekbarát Település kezdeményezéssel összekapcsolva célunk, hogy a fiatalok társadalmi felelősségvállalása erősödjön, helyi ifjúsági közösségüket megszervezzék és aktív állampolgárként részt vegyenek a településüket érintő problémák feltárásában és megoldások kidolgozásában. Idén három területre helyeztük a hangsúlyt a pályázati kiírásban: a fiatalok részvétele a velük kapcsolatos döntési folyamatokban, a fiatalok jogainak tudatosítása és a fiatalok tisztességes bánásmódhoz való jogának érvényesítése.

Idén az ország különböző régióiból 5 település csatlakozott a programhoz: Budapest III. kerület (Óbuda), Orosháza, Nyíregyháza, Szekszárd és Zalaegerszeg.

Az idei programba több mint 60 fiatal jelentkezett és 43 lelkes és tehetséges diákot választottunk ki, hogy ötletüket részletesebben is kidolgozhassák.

A csapatok 2021. május 7. és június 11. között dolgoztak együtt ötletükön, majd június 12-én bemutatták kidolgozott tervüket egy szakmai zsűrinek, ekkor dőlt el, hogy melyik az az 5 csapat, amelyik további anyagi és szakmai segítséget is kap a megvalósításhoz.

A Rajtad áll a jövőd! program támogató partnerei:

A Rajtad áll a jövőd! program együttműködő partnerei:

Egy generáció korlátok nélkül

A Rajtad áll a jövőd az UNICEF új programja, az Egy generáció korlátok nélkül (Generation Unlimited) keretén belül valósul meg, mely 2018 őszén indult el Magyarországon.

Többet szeretnék tudni az Egy generáció korlátok nélkül programról

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek