HelpAPP

A kezdedbe adja a segítséget.

Bántanak? Veszélyben érzed magad?
Csak egy gombnyomás és segítséget hívhatsz.
appStore googlePlay

A gyerekekkel szembeni erőszak mindenhol ott van

Magyarországon minden 10. gyermek veszélyben él az őt érő erőszak miatt.

A világon minden harmadik 13-15 év közötti gyerek volt már bántalmazás áldozata.

Tízből hat gyereket bántalmaztak már fizikailag, verbálisan, vagy virtuálisan az iskolai közösségében/kortárs csoportban.

Az UNICEF Magyarország HelpAPP nevű telefonos alkalmazása a kezedbe adja a segítséget, ha bántanak vagy támogatásra van szükséged.

Gyerekként érdekel     Felnőttként érdekel

Piszkálnak a suliban? Zaklatnak a neten? Kiközösítenek az edzésen?

Töltsd le a HelpAPP-ot és nézd meg, hogy mit tehetsz ellene!

Ha volt már olyan, hogy valaki – egy rokonod, barátod, ismerősöd, esetleg egy tanárod, az edződ, vagy egy ismeretlen – valami olyat csinált, ami megijesztett, és nem tudtad, mit tegyél, van számodra egy ötletünk!

Töltsd le az UNICEF Magyarország HelpAPP nevű alkalmazását, amiből információkat szerezhetsz az erőszak fajtáiról, arról, hogy hogyan tudod felismerni az erőszakos helyzeteket, és az app tanácsokat ad arra is, hogy mit tegyél ilyen szituációkban.

Ha előfordult már, hogy valaki megütött, ha volt már olyan, hogy az edződ kicsúfolt, vagy az osztálytársaid kiközösítettek, nézd meg, hogy mit tehetsz. Tizenévesként arról is tájékozódhatsz, hogy mi fér bele egy párkapcsolatba és mi az, ami már gondot jelent.

Veszély esetén hívható telefonszámot tudsz beállítani, amire az app egy gombnyomással elküldi SMS-ben a tartózkodási helyed koordinátáit, ha úgy érzed, hogy nem vagy biztonságban.

A gyermekekre leselkedő veszélyek növekedését észlelve továbbfejlesztettük mobiltelefonos alkalmazásunkat, a HelpAPP-ot, amely november 20-tól iOS és az Android eszközökön egyaránt ingyenesen elérhető. Ha a gyermeket bántják, vagy veszélyben van, egyetlen gombnyomással segítséget hívhat, vagy elküldheti GPS koordinátáit, ezen túlmenően pedig a fiatal választ kaphat a bántalmazással kapcsolatos kérdéseire is. A felhasználó kiválaszthatja, hogy az erőszak az iskolában, otthon, vagy a párkapcsolatában történik vele – vagy valakivel, akinek segíteni szeretne – és megjelölheti a bántalmazás módját is, majd felteheti kérdéseit. A HelpAPP mobiltelefonos alkalmazás segít felismerni, elkerülni és kezelni az erőszakos helyzeteket. 

A gyermekek az elhanyagolás, bántalmazás és erőszak leggyakoribb áldozatai, akár fizikai, akár érzelmi, lelki erőszakról van szó. Az erőszak nagyon gyakran a családon belül történik, vagy ismerősök követik el – ami különösen romboló hatású lehet. A kisgyermekek a legvédtelenebbek ezekben a helyzetekben. Ők tudnak legkevésbé ellenállni az erőszaknak. Ők értik legkevésbé, hogy mi történik velük. Ők képesek legkevésbé védelmet kérni másoktól.

A nélkülözés mellett a bántalmazás és az erőszak a gyermekek életének, jóllétének legkomolyabb veszélyeztetői.

Magyarországon minden 10. gyermek veszélyben él az őt érő erőszak miatt a saját családjában. Minden második gyermek belekeveredett már verekedésbe az iskolájában. Havonta 3 gyermek hal bele az őt ért bántalmazásba.

A gyermekekkel szembeni erőszak mindenhol mindenhol jelen van a mindennapokban, azonban ritkán vesszük észre a jeleket. A gyermekbántalmazás legtöbbször zárt ajtók mögött zajlik, és rejtve marad. Láthatatlan. Pedig mindannyiunk közös ügye, hogy ez ne maradjon így.

Az UNICEF hisz abban, hogy mindenkinek joga van az erőszakmentes gyermekkorhoz. Hiszünk abban is, hogy minden gyermeket megillet a védelem a fizikai, az érzelmi, a szexuális erőszaktól és az elhanyagolástól. A gyermekbántalmazás megelőzhető!

Az alapvető funkciók mellett (segélyhívó, helyzetjelzés) az applikációval a gyermekek elsajátíthatják az erőszakmentes megoldási módokat és megismerhetik saját jogaikat is.Az UNICEF Magyarország mobiltelefonos alkalmazása bántalmazás esetén azonnali segítséget nyújt a gyerekeknek.

Az UNICEF Magyarország azért fejlesztette ki a HelpAPP-et, mert a 21. század gyermekei a digitális világ gyermekei. A legnagyobb természetességgel használják a mobiltelefonokat, számítógépeket, internetet. Ha segíteni akarunk nekik, azt a nyelvet kell megtanulnunk, amit ők beszélnek. Azokat az eszközöket kell használnunk, amelyeket ők használnak.

Az ingyenes applikáció iOS és Android eszközökön egyaránt elérhető.

Powered by Applion.

A HelpAPP a Magyar Suzuki Zrt. támogatásával újulhatott meg. Köszönjük!

Mi történt?
Valódi bántalmazás vagy félreértés?

Pánikgomb és helyzetjelzés, baj esetén azonnal tárcsázható számok

Konfliktusrendezési pozitív technikák

Saját esetek megoldásának megosztása

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek