A gyerekek és fiatalok mentális egészségéért

Mentális egészségről szülőknek

Online kurzus szülők és gyermekeik lelki egészségéért

A gyerekek lelki egészségét támogató programokból nem maradhatnak ki azok a felnőttek sem, akik a gyerekeket hivatottak támogatni szülőként. Ingyenes online kurzussal segítjük a szülőket, hogy képesek legyenek felismerni és lehetőség szerint meg is előzni gyermekük komolyabb mentális problémáit – valamint megőrizni, adott esetben helyreállítani saját lelki egészségüket is. Hiszen csak az a felnőtt tudja megfelelően segíteni a gyermekeket, aki maga is jól van.

Mit jelent a lelki egészség? Mit érdemes tenni a mentális egészségünk megőrzéséért szülőként? Hogyan vehetjük észre a romló mentális egészség jeleit magunkon és miként tehetünk ellene? Hogyan vegyük észre a romló mentális egészség jeleit a gyermekünkön és miként tudjunk őt segíteni? Hogyan neveljünk egyszerre szeretettel és fegyelmezéssel? Hogyan kezeljük a különböző tabutémákat szülőként?

A Lélekemelő program szülőknek címet viselő 5 részes, videókkal kiegészített e-learning anyag többek között ezekre a kérdésekre ad választ.

Iratkozz fel ingyenes kurzusunkra, és légy naprakész a témában!

Szeretnék mentális egészséggel kapcsolatos, szülőknek szóló szakértői tartalmakat kapni!

 


Ezek is érdekelhetnek

Pedagógusként mit tehetünk mentális egészségünk megőrzéséért? Hogyan vehetjük észre diákjainkon a romló lelki egészség jeleit? Mit tehetünk a prevenció érdekében és azért, hogy a gyerekeknek a lehető leghatékonyabb segítséget nyújthassuk? A Lélekemelő program pedagógusoknak címet viselő 5 részes, videókkal kiegészített e-learning anyag többek között ezekre a kérdésekre ad választ. Iratkozz fel ingyenes kurzusunkra, és légy naprakész a témában!

A jelenlegi helyzetben, amikor a gyerekek mentális egészségre nagy hatással vannak a világban történő események, kapaszkodót nyújthat egy olyan interaktív óra, amelynek fókuszában kifejezetten az ő mentális egészségük áll. A lelki egészségóra foglalkozásunk óratematikája a gyermekek pszichés jóllétéhez való jogával, a lelki egészségének megőrzésével, a nehézségek korai felimerésével és stresszlevezető technikák elsajátításával foglalkozik. Az elmúlt közel egy év tapasztalatai alapján a gyerekek nagyon érdeklődőek és aktívak a lelki egészégórákon, sokakat megmozgat a téma. A program 2021-es indulása óta lelki egészségóra trénereink számos nyári táborban és tanintézményben tartottak interaktív, iskolán kívüli foglalkozást. Eddig 24 lelki egészségóra valósult meg, melynek köszönhetően 582 gyermekhez jutott el a foglalkozás. Lelki egészségóráinkra várjuk alapítványok, klubok, táborok, könyvtárak, tanodák jelentkezését.

Érdekel a lelki egészségóra

 

Az UNICEF Magyarország 2020 tavaszán, a járványhelyzetre reagálva indította el szupervíziós programját, amelynek keretében ingyenes mentálhigiéniás szaktanácsadással segíti a rendkívüli munkát végző szakembereket, gyermekvédelmi szakembereket, gyermekjóléti alapellátásban dolgozókat és tanárokat is. A jelentkezők segítséget kapnak abban, hogy feldolgozzák az őket érő megnövekedett stresszt és eszközöket ahhoz, hogyan dolgozhatnak még hatékonyabban a gyerekekkel ebben a kritikus időszakban. A szakemberek ugyanis csak akkor tudnak segíteni a fiataloknak, ha ők maguk jól vannak.

Érdekel a szupervíziós program

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek