A gyerekek és fiatalok mentális egészségéért

Lelki egészségóra

UNICEF Lélekemelő Program – A gyerekek és fiatalok mentális egészségéért

Az UNICEF Magyarország küldetésének fontos része a hazai családok lelki, mentális egészségének megóvása és ez a munka soha nem volt még olyan fontos, mint a jelenlegi helyzetben: a szomszédban háború dúl, a hazai gazdasági nehézségek eszkalálódnak (infláció, egzisztenciális bizonytalanság) és mindez nagymértékben fokozza a gyermekek és az őket körülvevő felnőttek szorongását, stressz szintjét.

Az UNICEF Magyar Bizottság elindította Lélekemelő Programját, mely a gyermekekkel foglalkozó szakembereknek, továbbá családoknak, szülőknek és gyermekeknek segít abban, hogy a világjárvány negatív hatásaival megküzdjenek.

Az UNICEF Lélekemelő Program keretén belül az iskolás korú gyermekek számára megrendelhető olyan ingyenes, interaktív foglalkozás, amelynek kifejezetten a gyerekek mentális egészsége áll a fókuszában. A Lélekkel az Egészségért Alapítvánnyal (Sulinyugi szakmai csoporttal) együttműködésben fejlesztett új óratematika többek között foglalkozik a gyermekek pszichés jólléthez való jogával, a lelki egészség megőrzésének fontosságával, a nehézségek korai felismerésével és egyes stresszlevezető technikák elsajátításával. A foglalkozásokat iskolapszichológusok, egészségfejlesztő szakemberek tartják 5-12. osztályos gyermekek számára.

Különböző szervezetek, tanodák, alapítványok, táborok jelentkezését várjuk, akik ingyenesen rendelhetik meg az iskolás korú gyermekek számára a lelki egészség-óra programot!

Az ingyenes foglalkozásokra a lelkiegeszsegora@unicef.hu email címen keresztül lehet jelentkezni.

„Hogy vagytok igazából?” címet viselő webinariumon a gyermekek és fiatalok mentális egészségéről, valamint a mentális egészségóra foglalkozások tapasztalatairól számoltak be szakértőink, önkéntes lelki egészségóra trénerjeink és fiatal nagykövetünk:

 
Többet szeretnék tudni az UNICEF Lélekemelő programról
 

2022-ben és 2023-ban közel 130 önkéntes lelki egészségóra tréner képzését biztosította az UNICEF Magyarország.

Országosan:

 

Budapesten:

Az UNICEF Magyarország Lélekemelő Programját 2024-ben a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Családbarát Magyarország támogatja: 

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek