A gyerekek és fiatalok mentális egészségéért

Lelki egészségóra

UNICEF Lélekemelő Program – A gyerekek és fiatalok mentális egészségéért

Az UNICEF Magyarország küldetésének fontos része a hazai családok lelki, mentális egészségének megóvása. Ez a munka soha nem volt még olyan fontos, mint a jelenlegi helyzetben: a világjárvány végén és az ukrajnai krízis kapcsán.

Az UNICEF Magyar Bizottság elindította Lélekemelő Programját, mely a gyermekekkel foglalkozó szakembereknek, továbbá családoknak, szülőknek és gyermekeknek segít abban, hogy a világjárvány negatív hatásaival megküzdjenek.

Az UNICEF Lélekemelő Program keretén belül az iskolás korú gyermekek számára megrendelhető olyan ingyenes, interaktív foglalkozás, amelynek kifejezetten a gyerekek mentális egészsége áll a fókuszában. A Lélekkel az Egészségért Alapítvánnyal (Sulinyugi szakmai csoporttal) együttműködésben fejlesztett új óratematika többek között foglalkozik a gyermekek pszichés jólléthez való jogával, a lelki egészség megőrzésének fontosságával, a nehézségek korai felismerésével és egyes stresszlevezető technikák elsajátításával. A foglalkozásokat iskolapszichológusok, egészségfejlesztő szakemberek tartják 5-12. osztályos gyermekek számára.

Különböző szervezetek, tanodák, alapítványok, táborok jelentkezését várjuk, akik ingyenesen rendelhetik meg az iskolás korú gyermekek számára a lelki egészség-óra programot!

Az ingyenes foglalkozásokra a lelkiegeszsegora@unicef.hu email címen keresztül lehet jelentkezni.

 

Többet szeretnék tudni az UNICEF Lélekemelő programról

 

2022-ben közel 100 önkéntes lelki egészségóra tréner képzését biztosította az UNICEF Magyarország.

Országosan:

 

Budapesten:

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek