Egy generáció korlátok nélkül – Rajtad áll a jövőd! 2021

Elődöntő

Az UNICEF Magyarország 2018 és 2019 után 2021-ben is elindította a RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! nevű programját. A társadalmi innovációs kezdeményezés célja változatlan: idén is egy közös alkotási folyamatba vontunk be 14-21 éves fiatalokat, hogy a segítségünkkel valamely őket (is) érintő társadalmi problémára megoldást keressenek, és kidolgozanak egy olyan vállalkozási ötletet, amely megváltoztathatja a környezetüket és a világot.

A 2021-ben kiválasztott csapataink:

Hibaelhárítók (Budapest III. kerület – Óbuda): A 16, 17 éves fiatalokból álló csapat a fiatalok mentális egészségével szeretne  foglalkozni.

Óbiök (Budapest III. kerület – Óbuda): A csapat tagjai közt 16 és 21 éves fiatal is van, tervük egy aktív közösségi tér létrehozása.

ChocoFress (Orosháza): A 15 és 20 éves fiatalok csapata egy biztonságos közösségi helyszín ötletével pályázott.

STRF (Orosháza): A 16-21 éves tagokból álló csapat a tisztességes bánásmód kérdésével fog foglalkozni.

Changes (Nyíregyháza): A csapat tagjai már mind nagykorúak, ők a diákok, fiatalok véleményének kifejezését, kihangosítását szeretnék erősíteni szűkebb közösségükben.

Csajos csapat (Nyíregyháza): A 17 évesekből álló csapat fogyatékkal élő fiatalok életminőségén és esélyein szeretne javítani ötletével.

Joker a bohócok (Szekszárd): A mozgássérült emberek élethelyzetével, nehézségeivel foglalkozik, az ő esélyeiken szeretne javítani a velük foglalkozó szakemberek megtámogatásával.

Green Team (Szekszárd): A 16-19 éves fiatalok a mentális és fizikai egészségének javításáért dolgoznak

Mindenhatók (Zalaegerszeg): A csapat 16-18 évesekből áll, és a kortárs közösségben való zaklatás, bántalmazás témájával foglalkoznak.

Érzékenyítő projekt (Zalaegerszeg): A 15, 16 éves fiatalok a zaklatás áldozataivá vált fiataloknak szeretne segíteni

Gratulálunk a csapatoknak!

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek