EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK A RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! PROGRAMBAN

Az UNICEF Magyarország örömmel veszi az együttműködő vállalatok, szakmai partnerek, szponzorok jelentkezését, akik szívükön viselik a fiatalok sorsát és szeretnének a maguk módján segíteni. 

A program céljai: 

  • Innovatív módszerekkel a fiatalok foglalkoztathatóságának növelése (oktatási, képzési, elhelyezkedési lehetőségeik javítása, képességek fejlesztése) 
  • Hosszú távú partnerség kialakítása a kormányzat, a vállalatok, a társadalmi szervezetek és a fiatalok között.  
  • A fiatalok támogatása abban, hogy saját maguk találjanak megoldást a problémáikra. 

 

Programunk eddig lezajlott két fordulójában számos fantasztikus projekt kibontakozását segítettük. 

A fogyatékossággal élők foglalkoztathatóságának elősegítését célozta a munkahelyi integrációt támogató Workility és a felsőoktatási intézményekbe való akadálymentes közlekedést és épületen belüli tájékozódást segítő Guruló Térkép mobilapplikációk ötlete. A félelmek legyőzői és a Budaörsi Tanoda-Romano Glaszo csapata a kirekesztés ellen indított érzékenyítő kampányt és tréningeket, mert úgy érzik, hogy kortársaik gyakran a származásuk miatt bántják őket. A Lótuszok a gyermekotthonban nevelkedő gyerekek számára terveztek mentorprogramot, így segítve a nagykorúsághoz közeledő fiatalok felkészülését az önálló életre. A Depriváció Nyomán és a Szajla Gyöngye csapata a helyi közösségből kiszorult gyermekek és fiatalok beilleszkedésének támogatását tűzte ki célul. A meglévő közösségi házak funkcióit gondolták tovább egy közösségi mosoda, valamint egy adományközpont létrehozásával, hogy a nehezebb körülmények között élő fiatalok is jobban be tudjanak illeszkedni a helyi közösségbe ne legyenek a gúnyolódások célpontjai. A Mindenki egyért, egy mindenkiért!, valamint a Tomorrow csapata a helyi romák képességfejlesztését és munkaerőpiacra történő bekapcsolódását segíti megoldásaikkal. A helyi igényeknek megfelelően roma szakértők bevonásával álláskereső tréninget, valamint sok képi és videóelemmel érlétrehozott munkaerőközvetítő weboldalt hoztak létre. A tanulási nehézségekkel küzdőknek fejlesztette ki az NZV csapata a DisHelps applikációt, amely közösséggé formálja és összeköttetést biztosít szakértőkhöz a különböző tanulási nehézségekben érintettek számára 

A program legfontosabb eredménye, hogy fejleszti a résztvevő fiatalok problémamegoldó és kommunikációs készségét és segíti közösségi szerepvállalásuk erősítését. Támogatja őket helyi szintű társadalmi változás elindításában, hiszen erősíti menedzsment és vállalkozói szemléletüket is a kreativitás mellett, ezáltal pedig támogatja a munkahelykeresést, a társadalmi párbeszéd elindítását, valamint csökkenti a kirekesztettséget.

Támogatási lehetőségek 

Folyamatosan keressük a lehetőséget arra, hogy akár a teljes program, akár egyes programelemek vagy csapatok támogatásába bevonjunk érdeklődő vállalatokat vagy magánszemélyeket. 

A programhoz szakmai támogatóként is lehet csatlakozni, de egyéni felajánlásokat is szívesen fogadunk.

A legjobb befektetés,

a befektetés a jövő generációjába. 

Amennyiben szeretne támogatóként részt vállalni a programban, kérjük vegye fel a kapcsolatot Ujhelyi Lillával a lilla.ujhelyi@unicef.hu címen vagy írjon nekünk a rajtadallajovod@unicef.hu címre. 

Tovább a Rajtad áll a jövőd! főoldalra

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek